|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Piosenka i teledysk Blue cafe - Baby Baby
Blue Cafe - Baby Baby
Dziewczyny jako ze nigdy nie byłam fanką BC musze przyznac ze piosenka jest naprawde na swietnym poziomi, a teledysk jeden z lepszych jaki w Polsce widzialam.Głos nowej wokalistki jest slicnzy i matowy. A co wy o myslicie o tej piosence?
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piosenka i teledysk Blue cafe - Baby Baby
Widziałam teledysk musze przyznać ,że fajny
Piosenka również.Tylko ostatnio denerwuje mnie,ze Polskie zepoły śpiewaja po angielsku...trudno
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenka i teledysk Blue cafe - Baby Baby
ogladalam szanse na sukces w ktorej zespol dokonywal wyboru przyszlej wokalistki i prawde powiedziawszy werdykt srednio mi pasowal ale teraz twierdze ze dokonali dobrego wyboru
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Szukałam takiego wątku i o dziwo nie znalazłam
![]() Słyszałyście nową piosenkę Blue Cafe, a może widziałyście teledysk? Ja dzisiaj skakałam po programach muzycznych i właśnie trafiłam na "Baby baby". I normalnie nie mogłam uwierzyć, że to Blue Cafe Siedziałam jak zahipnotyzowana. Po pierwsze spodobał mi się głos wokalistki- wcześniej nie byłam nią zachwycona, w ogóle klimat taki soulowy mi się skojarzył. Oprócz tego całkiem dobry teledysk, nic kiczowatego tam nie wyłapałam. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie Co sądzicie? EDIT: No i się okazało że taki wątek już jest Ale powstał w zeszłym miesiącu i ma tylko 2 odpowiedzi, więc proszę MOderatora o połączenie Zaginął gdzieś w odmętach Wizażu![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132679
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe Blue Cafe "Baby baby"
Nikt mnie nie przekona ani do starego, ani do nowego Blue Cafe
I chyba lepsza już była tam Tatiana - bardziej charakterystyczna, choć jej głos mi się raczej nie podobał
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A mi sie podoba. Stare Blue Cafe nie bylo fajne. Tatiana miala glos jak kaczka :P
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
O dziwo - pozytywnie mnie zaskoczył.
Nie lubię Blue Cafe - chociażby za to, że ZAWSZE grają i śpiewają z playbacku. Nowa wokalistka z pewnością przegrywa z Tatianą pod względem obcisłości ciuszków (a może i nie...?), ale wokalnie wyprzedza ją o jakieś 13 lat świetlnych. A nowa piosenka - cóż. Na kolana mnie nie powala, nie będę jej słuchać namiętnie dzień i noc, ale jest bardzo przyjemna. No po prostu wpadający w ucho, dobrze wykonany produkt, ale chyba nawet nie kiczowaty Niezły.Aha. I nie cierpię tego ich "lidera". Obrzydliwy szpaner.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubiałam nigdy blue cafe. Tatiana ma okropny głos ale teraz z nową wokalistką da się jakoś ich posłuchać
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodziło mi raczej o jej osobowość. Była charakterystyczna i chyba udawało jej się tym promować zespół. Tak m isię przyznajmniej wydaje.Nowa wokalistka ma rzeczywiście fajny głos, taki soulowy, ale jakoś nie przekonuje mnie na scenie. Może to tylko kwestia wprawy - nie wiem. W każdym razie życzę jej powodzenia. Ale do zespołu chyba i tak się nie przekonam.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie przepadalam za Blue Cafe ale nowa piosenka ''baby baby''bardzo mi sie podoba i nowa wokalistka tez .
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
własnie sobie słucham '' baby baby ''
![]()
|
|
#12 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Albo ona jemu, nie wiem- czasem przydaje się poczytać gazetki
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Prawda. Tatiana bardziej szokowala na scenach. Nowa wokalistka wydaje mi sie byc jeszcze skromna. W muzyce nie chodzi o show.....
Po za tym co ja sie wypowiadam....nie moj typ muzyki, ale nowa piosenka jest przyjemna, a wokalistka ma ladny glos. Posluchac mozna.
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą skromnością nowej wokalistki to chyba się zagalopowałyśmy. Chyba jednak potrafi robić szoł albo raczej szum (patrz post Lukrecji).
|
|
|
#16 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Jeśli już porównujemy, to wolałam Tatianę, bo była bardziej żywiołowa na scenie i fajnie się na to patrzyło, głos mi nie przeszkadzał Może Dominika się rozkręci; BTW bardzo podobało mi się jej wykonanie "Walk Away" Ch. Aguilery, aż musiałam ściągnąć mp3 Kryśki, dodajmy. Świetny kawałek.
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nie lubię ani starego ani nowego Blue Cafe. Piosenka mi się nie podoba, a teledysku nie widziałam
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieram nowa wersje
Glos Tatiany byl co prawda charakterystyczny, ale fajny tylko na chwile. Ta dziewczyna wniesie troche swiezosci do tego zespolu, ale tez nie wiadomo na jak dlugo |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Piosenka łatwo wpada w ucho, głos nowej wokalistki bardziej mi się podoba...
Ogólnie jestem na tak dla "nowego" Blue Cafe
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówicie że Tatiana robiła szoł? Eee tam, nie zapomnę jak stała na środku sceny na Eurowizji i się nie ruszała, tylko gibała Tylko oczami ruszała...znaczy wybałuszała je
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzisiaj widziałam teledysk nowego Blu Cafe i powiem szczeże jestem jak najbardziej na tak
Jak widziałam tą Tatianę to aż mnie trzęsło, nie dość,że ubrać się nie umiała, zawsze na scenie wyglądała jak pani do towarzystwa, następna sprawa to tylko umiała śpiewać w tej swojej kaczej toanacji. Jak na Vivie kiedyś dali jest do zaśpiewania parę przypadkowych utworów innych wykonawców to takie fałsze szły,że trzeba było zatykać uszy .
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Hmm kiedy jeszcze z zespołem występowała Tatiana to po prostu drażnił mnie jej głos i nie dało się tego słuchać...teraz jest mi po prostu obojętny
![]() Co do tej piosenki to szczególnie nie zachwyca. Teledysk byłby całkiem ok gdyby nie to że na pierwszym planie zawsze pojawia się ich wszechobecny lider... |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj ale mi sie podoba ta piosenka. Wogole glos nowej wokalistki jest swietny
Edytowane przez Soncia Czas edycji: 2006-08-23 o 10:14 |
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Nowa wokalistka jest o niebo lepsza od tej kaczki
I nie ubiera się jak ostatnia !##%&%$%^#@$$*(^!!!Denerwuje mnie lider tego zespołu, ma twarz i fryzure przygłupa
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
No lider jest tragiczny! Ciekawe czy to prawda, ze jak byla Tatiana to on wszystkimi w zespole manipulowal? I wlasnie on tez cos podobno szantazowal Tatiane, zeby sie odpowiednio (czyli tak jak sie ubierala) pokazywala ludziom. - tak pisali w gazetach i mowili w TV, wiec jestem ciekawa czy to prawda.
A co do stylu ubierania Dominiki i Tatiany, to zdecydowanie jest lepszy od Dominiki. Przynajmniej wyglada kobieco, a nie jak Tatiana ![]() Ale co mi sie nie podoba... Dominika schudla A szkoda, bo fajnie wygladala.Buziaki
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie odkryłam, że ta piosenka, którą mi trenerka z uporem maniaka cały czas jedną puszcza przy rumbie, to Baby Baby Blue Cafe. Podoba mi się jej klimat.
Ale ogólnie zespół wolałam z Tatianą.
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam właściwie twórczości BC, tylko te znane hity typu you maybe in love..
Aczkolwiek uważam ich za dość wyrożniające się zjawisko na naszej nędznej scenie artystycznej. Z pewnością nie da się ich pomylić z nikim innym, co często mi się zdarza zwłaszcza jeśli chodzi o rożnego rodzaju ziomów i ziomali. Głosu Tatiany nie lubiłam, ale sama Tatiana była moim zdaniem bardzo miła i sympatyczna. A nowa wokalistka już zdązyła zmienić image! Jeszcze niedawno miala piękną burzę loków i apetyczniejsze kształy, teraz jest chudziutka i nawet włosy odchudziła
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam że w ogóle ta zmiana wokalistki wyszła Blue Cafe na dobre. Jest to jakiś nowy etap. Ta dziewczyna bardziej do mnie trafia. Tamta też była fajna, byłam na koncercie, tłumy dorze się bawiły, jednak to szybko się nudzi. Niczym nowym nie zaskakiwali.
Obecna wokalistka ma specyficzny głos. Podoba mi się. no i piosenki są całkiem inne. Ta o której tu mowa też mi się podoba
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Rzadko zdarza się, żebym usłyszała piosenke jeden raz i od razu mi się spodobała, tym bardziej, że jest to Blue Cafe, za którym nie przepadam. "Baby, baby" to wg mnie jedna z najfajniejszych polskich popowych piosenek niedawno powstałych
Ale pewnie będzie tak, że jeden utwór jest ciekawy, a reszta płyty bardzo przeciętna...
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Siedziałam jak zahipnotyzowana. Po pierwsze spodobał mi się głos wokalistki- wcześniej nie byłam nią zachwycona, w ogóle klimat taki soulowy mi się skojarzył. Oprócz tego całkiem dobry teledysk, nic kiczowatego tam nie wyłapałam.
Ale powstał w zeszłym miesiącu i ma tylko 2 odpowiedzi, więc proszę MOderatora o połączenie