|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Trening na czczo. Dieta a metabolizm.
Witam!
Przeszukalam forum ale nie moge znaleść wątku dotyczacego treningu na czczo (mam na mysli aeroby- w moim rzypadku rowerek trenngowy). Czy lepiej jest robic je na czczo? Czy na poczatek to nie jest zbyt wielkie obciążenie? Mam na mysli trening na czczo- gdy juz zaczynamy odczuwac głód. Czy takie cwiczenia sa lepsze?? A moze ktos zna jakies konkretne dane? jesli lepsze to o ile? czy bardziej chuniemy? czy dzieki temu "podkręcamy" nasz metabolizm??? Nigdy nie liczylam kalorii,raczej staralam sie jesc zdrowo i tak aby maxymlanie zwekszyc metabolizm czyli najwecej jesc na sniadanie, oraz obiad a pozniej juz malutko. Nie wiem jak to wszystko poukladac sobie. Czy nie lepiej zjesc takie sniadanie i obiad itd i cwiczyc wieczorem? czy po sniadaniu takim? czy przed? (dodam ze moje sniadanie to zawsze samo bialko: ser bialy,mleko,itd).Z dodatkami typu pomidor ,ogorek kiszony czy troszke dżemu truskawkowego (z serem bialym).Ewentulanie komka razowego pieczywa. Staram sie NIE MIESZAC (bialek,weglowdanow itd) bo ponoc dzieki temu przyspieszamy spalnie? Dziewczyny prosze was o pomoc.jak to jest z tym sportem na czczo? dodam tez ze p godzinie na rowerku rbie brzuszki. Ale nigdy jeszcze na czczo tego nie robilam.To lepeij wieczorem czy rano? Czy jesli rano cwiczymy to przyspieszamy metabolzim na caly dzien? Z gory dzieki za odpowiedz!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening na czczo. Dieta a metabolizm.
Osobiście jestem przeciwnikiem treningów na czczo, oczywiście są wyjątki, gdy bez nich ani rusz. Trening aerobowy na czczo musi być niskointensywne tj. 60%HRmax i tego typu trening nie przyspiesza metabolizmu, natomiast interwały bardzo.
Metabolizm najlepiej podkręca: hiit, trening siłowy, duża ilośc białka w diecie i częste posiłki co 2-3h, odpowiednia kaloryczność diety Dieta niełączenia nie została potwierdzona badaniam, różne enzymy rozkładają różne składniki i nie ma uzasadnienia żeby nie łączyć ze sobą białka i ww, jedyne czego nie łączymy w jednym posiłku to duża ilość ww i duża ilość tłuszczu
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
dzieki !!
![]() ![]() Co do nielaczenia: moze i nie jest potwiedzona ale sama przetestowalam na sobie ten fakt.Miesiac bylam na diecie 1200 kcal ale jadlam na obiad np.: ryz,kurczaka i warzywa a na sniadanie ser bialy ale z chlebem i prawie codziennie chodzilam do fitness clubu gdzie godzina aerobow i godzina cwiczen silowych i schudlam 1 kg w ciagu miesiaca to mnie zalamalo:/ pozniej robilam ta sama dietke przy tych samych cwiczeniach tylko ze nie mieszalam węgli z bialkiem: np.ser bialy ale bez chleba,obiad ale bez ryzu,wogole wyeliminowalam ziemniaki,ryz,makarony,ch leb.Jadlam duzo ryb z warzywami,na obiad albo meso z warzywami ale bez ryzu.Shudlam 4 kg w 2 tygodnie i przestaam miec apetyt na slodycze.A po obiedzie duzo lzej sie czulam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jedząc 1200 kcal i ćwiczą 2h jedyne co zrobiłaś to spowoliniłas sobie metabolizm.
Przy takim obciążeniu ćwiczeniam dieta powinna ( uwzględniając juz ujemny bilans zawierać minimum 1700-1800 kcal) 4 kg w 2 tygodnie świadczą o tym, że splaiłas sporo mięsni, szybki ubytek wagi= duże straty mięsniowe radzę zmienić podejście do diety interwały to trening aerobowy ze zmniennym tempem: szybko-wolno Ten sposób, który opisałaś to nie dieta niełacznia tylko low-carb - pomyliłaś pojecia
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
http://www.twojadieta.info/dieta/dr_Haya/
a tu jest link do zasad zupełnie bezsensownej diety niełączenia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
uuu dziekuje za rady!! nawet do glowy mi nie rzyszlo ze cwiczeniami mozna spowolnic metabolizm.....<wow> chociaz z drugiej strony tez mialam wrazenie ze miesni mi przybylo no ale nic to,w takim razie zapytam moze inaczej: ile mozna cwiczyc przy diecie 1000 kcal? mam na mysli aeroby? przy normlanym funkcjonowaniu (przecietnej studentki;d) Czyli ze na rowerze stacjonarnym mam jechac raz wolno raz szybko? ale ile czasu ma trwac to wolno lub szybko? i wogole ile czasu najlepiej jezdzic?
A co dnieaczenia: to bedac na normlanej diecie danej przez trenera nic nie chudlam:/ ta moja polegajaca na nielaczeniu naprawde dzialala, a jadlam nawet wiecej bo np.zwykly obiad mamy ale bez ziemniakow czy ryzu.... ogolnie najlepiej sie czuje jak nie jem weglowodanow.... i przestaje miec apetyt na slodycze wtedy. Prosze o odpwoiedz co do tych aerobow.... aha i tetno jakie? bo ja staram sie 140 nie przekraczac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
aha no i jak to z tym treningiem NA CZCZO w koncu jest..........?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dieta, którą nazywasz niełączeniem to low-carb, bardzo dobra
1000 kcal to głodówka i przy niej nie powinno wogóle się ruszać, odradzam taki pomysł interwały np. 15s szybko 30s wolno i powtarzasz tyle razy ile dasz radę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.