|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak używać pasty cukrowej?
Ostatnio zakupiłam pastę cukrową ale kompletnie nie wiem jak jej używać tzn. w jak gorącej wodzie trzeba ją podgrzewać, do jakiej konsystencji i czy można ją od razu nakładać na ciało czy trzeba najpierw rozgnieść na inną konsystencję bo gdzieć czytałam że trzeba najpierw rozgnieść żeby miała jasnożółty kolor. Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak używać pasty cukrowej?
Witaj na forum
![]() W tak gorącej, aby się dała rozpuścić ![]() Nie rozpuszczasz do płynnej postaci, tylko tak, żeby była plastyczna i dało się wyciągnąć kawałek. Następnie ten kawałek ugniatasz chwilę - pasta może faktycznie wtedy trochę zmienić kolor na jaśniejszy i stać się bardziej matowa, mniej przeźroczysta, ale moja jasnożółta się nie robi, to chyba zależy od pasty. Formujesz kulkę, rozpłaszczasz na skórze, dobrze wygładzasz, energicznie zrywasz i powtarzasz to do skutku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za informacje. Już mi trochę lepiej poszło ale jakoś tych krótszych włosów nie może złapać a na to liczyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy
![]() No niestety, na krótsze są 2 rady - albo poczekać aż podrosną albo maszynka ![]() Chociaż np. wąsik mi łapie, a nie mam dużego, ale na nogach to już gorzej z tymi krótszymi włoskami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a gdzie kupiłaś ?? i za ile ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Na allegro za 16 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.