|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() SEX w pierwszym bilistrze HELP!!! (yasminelle)
Witam
Mam pytanie i liczę na Wasza pomoc. Otóż zaczęłam brać tabletki Yasminelle (są to moje pierwsze) i wspólżyłam ok. 10 dnia brania bez dodatkowego zabezpieczenia. SKończylam już pierwszy bilister i wraz z ostatnia tabletka dostałam większego krwawienia. Ale mam napięty brzuch piersi chyba o 1,5 rozmiaru wieksze ... i zaczynam sie obawiać ![]() Czy ktoraś z Was tez była w podobnym przypadku? Tzn. zaczęła dopiero brać tabletki i współzyła bez dodatkowego zabezpieczenia ??? Czekam na jakakolwiek odpowiedz... POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SEX w pierwszym bilistrze HELP!!! (yasminelle)
Spokojnie, w ciazy nie jestes.. to normalny objaw ze piersi puchna od tabletek. Antykoncepcja dziala wiec sie nie stresuj niepotrzebnie.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
DZieki za odpowiedz
![]() Przestudiowalam dokladnie ulotke i zapoznalam sie z objawami jakie wystepuja przy tabletkach i wlasnie najgorsze jest to ze takie a nie inne objawy moga byc dwuznaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kate333 - spokojnie, ja się kochałam po czwartej tabletce, a w ciąży nie jestem. poza tym, jak dostałaś krwawienia w 7-dniowej przerwie, to tym bardziej nie masz się czego obawiać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Spokojnie, w ciąży raczej nie jesteś: - tabletki działają już od pierwszego dnia - piersi urosły Ci od Yasminelle (to jeden ze "skutków ubocznych"), sama też tak miałam ;] - większość dziewczyn, które biorą tabletki nie stosuje dodatkowego zabezpieczenia (zazwyczaj, bo mają stałego partnera i wiedzą też o wysokiej skuteczności tabletek) Radze też poczytać wątek o Yasminelle, tym bardziej jeśli są to Twoje pierwsze tabletki, dowiesz się więcej ![]() Tu masz link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=173227 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
sawb- Dzieki za link
![]() chetnie poczytam. SLyszalam tyle razy i cztalam ze tabletki dzialaja juz od pierwszego dnia, tylko zawsze kazdy dodal cos od siebie, np. to ze przy pierwszych tabletkach organizm dopiero zaczyna sie przyzwyczajac i roznie moze reagowac na zmiany hormonalne... a co sie z tym wiaze nie od razu tabletki beda dzialac tak jak trzeba... i takie odpowiedzi wprowadzajac zamet w glowie ![]() Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku... A mam jeszcze pytanko, czy to normalne ze krwawienie z odstawienia moze zaczac sie pod koniec bilistra, np. przy ostatniej tabletce? Bo ja tak wlasnie teraz mialam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wiesz krwawienie przy pierwszych opakowaniach to może się kiedykolwiek pojawic i nie będzie to bardzo niezwykłe. Podobnie na początku piersi mogą bolec i byc opuchnięte później to wszystko powinno się unormowac(kiedy organizm się przystosuje).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
DZieki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() Od razu lzej mi sie zrobilo ![]() POzdrawaim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.