|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Temperówka do kredek
Pomóżcie mi znaleźć temperówkę, którą bym mogła natemperować wszystkie swoje cudeńka
![]() Nie wiecie gdzie można dostać dcoś takiego?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Temperówka do kredek
Ja swoją podwójną temerówkę kupiłam w zwykłej drogerii za 2,5o szt, ale było to parę lat temu. I nie sadzę, aby ten gadżet jakoś specjalnie podrożał.
![]() Można nią strugać i cienkie konturówki i grubsze kredki. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie tez jestem ciekawa, mam fajna kredke diora i niestety klasyczna temperowka nie daje jej rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ja mam kredke metaliczna z avonu ta gruba bardzo ja lubie ale nie moge korzystac juz z niej chociaz z dlugosci nic nie ubylo a to dlatego ze nie miesci sie nawet w te ostrzynki dla grubych kredek :/ a nozem sie nie da bo sama wnetrznosc zbyt miekka a to 'drewienko' z lekka plastikowe i nie wiem co robic od dluzszego czasu... ktos moze ma i ostrzy ta kredke?
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Smile kup temperówke Avonu, kosztuje okolo 5-6zł, jeden otworek jest maly, na zwykle kredki, a drugi duzy i pasuje do metalicznych kredek. Avon ma troszke wieksza srednice swoich kredek.
Mozna tez wziasc kredke i w kosmetycznym sprawdzic czy miesci sie w otworze ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nie lubię grubych kredek, więc nie mam z tym problemu. Moja temperówka była jako zakrętka kredki Eveline - ostrzy wszystko. Uwielbiam ją.
Moja mama ma temperówkę z Oriflame ale kupowała ją wieki temu i też sobie ją chwalę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no tak..ja tez miałam taką temperówke na dwie grubości, ale ta baza sephora to jest taki diabelsko gruby kołek , że i tak nie wejdzie! Poszukuję więc dalej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hej, a może widziałas temperówkę w rossmann? Kosztuje coś 3.60 za srebrne monety ale ma dwa ostrza( jedno standardoej wielkosci i 1 większe) jest zamykana i ma nawet taki patyczek do usówania resztek kredki. Warto ja kupić. Anna
Edytowane przez ana761 Czas edycji: 2013-05-24 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
zielony stworek
|
Ja używam zwykłej podwójnej temperówki metalowej Donau z papiernika.Jest podwójna i ostrzy nawet grube kredki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Weź ze sobą kredkę na zakupy i sprawdzaj czy pasuje do temperówek
![]() Czy możesz zmierzyć średnice swojej kredki?Sprawdze jaką średnicę ma metaliczna kredka z avonu i czy pasowałaby do tej temperówki.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Polecam temperówkę Pierre Arthes. Od dłuższego czasu to moja ulubiona temperówka i do grubych i cienkich kredek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
miałam temperówkję z Avonu,ale po roku rozleciała się. Tandeta!!! Kupiłam w zwykłym sklepie papierniczym temperówkę za 2 zł taka czerwoną, ona mi słuzy dłuuuugo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
średnica mojej kredki to półtora centymetra...dzięki za informacje. Będę szukała w rossmanie. Na zakupy ją zabieram i jak narazie lipa
![]() Bedę wdzięczna za informację dotyczącą Avonu.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Oj, to rzeczywiście problem drobny jest z tymi temperówkami, zazwyczaj jak sie kupi nową kredeczkę to luz, a potem zastrugać to już matko jedyna katastrofa. Ja na przykład jakiś czas temu przerzuciłam się po prostu na kredki wysuwane, nie zmarnujesz ani grama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Niestety średnica temeprówki z Avonu to 1,2cm, z Sephory 1,1cm.(metaliczna się w niej mieści).
http://www.sephora.fr/browse/product...tegoryId=SEPHO
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
ja też miałam ten sam problem... kupiłam tę bazę sephory i za nic w świecie nie mogłam znaleźć temperówki o takiej średnicy. w marketach, sklepach papierniczych, nic. i wreszcie mój własny facet (niesamowite nie?) zatroszczył się o mnie i moją kredkę i wynalazł taką wielką temperówę w specjalistycznym sklepie dla artystów... co prawda w pradze, ale może i u nas gdzieś takie są? bo nie szukałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
hmm..to pomysł jest. Tylko czy taka temperówka nie jest droższa od tej sephorowej?
![]() |
#20 |
BAN stały
|
dobre temperówki do kredek?
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Re: dobre temperówki do kredek?
Helo!!! Jeżeli chodzi o temperówkę to polecam z firmy AVON. Jestem konsultanktką ale nie dlatego chwalę tą temperówkę jest naprawdę świetna. A jeżeli chodzi o kredkę jak jest miękka to najlepiej włożyć ją na chwilę do lodówki będzie lepsza. To jest sprawdzone. pap
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Re: dobre temperówki do kredek?
Cytat:
* Eveline - była razem z kredką i średnio ją sobie chwalę, mam wrażenie, że trochę się stępiła. * Oriflame - jeszcze z czasów mojej matki, tą chwalęsobie bardzo, ale przypuszczam, że tej już nie produkują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: dobre temperówki do kredek?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
zielony stworek
|
Dot.: dobre temperówki do kredek?
Wyciągam
No więc dziś odkryłam dlaczego nie mogę zatemperować kredki Art Deco.Nie jest prawdą,że tylko oryginalna temperówka da im radę.Kupiłam 4 razy tańszą Pierre Rene i jest idealna.Radzi sobie też świetnie z kredkami Rimmel,Miss Sporty i Max Factor ![]() Nie polecam jednak temperówki Ann Co.Połamała mi się przy temperowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie co - ja mam temperówkę Pierre Rene, bo była tania
![]() Nie lubię zwykłych, szkolnych temp. bo temperują w inny kształt, taki bardziej wydłużony który utrudnia mi malowanie oka. Mogę zainwestować w temperówkę więcej niż 2 zł ![]() ![]() ----- do cienkich kredek ----- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.