|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koszmar po umyciu włosow... błagam pomóżcie
Mam pewien problem z moimi wloskami, otóz po kazdym umyciu moje wlosy sa koszmarne.Mam wlosy za ramiona wycieniowane na 2 warstwy i te wlosy na dole wogole caly tyl sie strasznie puszy. Wlosy wygladaja jakby byly zniszczone, sa szopiaste strasznie. Uzywam szaponu z pantene intensywna regeneracja i do tego waxu ale nic moim wlosom nie pomaga. Nie prostuje ich i nie susze juz , czym to jest spowodowane i dlaczego tak sie dzieje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koszmar po umyciu włosow... błagam pomóżcie
A czy nie były one czasem na koniec cieniowane brzytwą (czy czymś w tym stylu)? Bo jeśli była tępa to możliwe, że od tego.
Jedynie mogę połączyć się z Tobą w bólu bo mam coś podobnego na głowie, właśnie po cieniowaniu. Tyle, że ja mam włosy dosyć długie, i ta warstwa pod spodem jest idealnie gładka, a właśnie to cieniowanie jest (teraz już mniej, bo minęło ok. 2 msc) szopiaste ![]() Mogę poradzić Ci, żebyś stosowała odżywki bez spłukiwania, włosy będa bardziej obciążone. No i mam nadzieję, że jeszcze jakaś rada się tutaj pojawi ![]() A znasz może tę nową serię Gliss Kur kompletna regeneracja 19, która podobno ma odbudować włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Byly cieniowane nozyczkami jakos. gliss kura jeszcze nie probowalam. no to razem czekamy na wasze rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam zupełnie taki sam problem. Używałam odżywki z glisskura. Włosy byly hm.... ładne tylko po umyciu a jak juz teraz nie używam tej odżywki to nic mi się nie poprawiło... nadal są suche i matowe. Bez połysku i wogle. To sie zmienia kiedy prostuje włosy prostownicą ale jak wiadomo prostownica włoski niszczy więc używam jej jak najrzadziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
juz poraz kolejny mam okazje polecic na puszenie sie i zly wyglad włosów jedwab biosilk. Spróbuj. Kupisc mozna u fryz 10zl mala buteleczka, ale mi starcza na 4-6 miesiecy. Spróbuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też to miałam. U mnie powodem było cieniowanie + rozjaśnianie. Żadne slkepowe ani apteczne produkty nie dawały rady. Pomogły profesjonalne produkty (najpierw seria absolut repair z Loreala a później Matrix Biolage). Radzę też używać jakiegoś serum w postaci olejku (wcieranie w mokre włosy od połowy długości daje najlepsze efekty). Polecam liss extreme Loreal Professionnel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Miałam ten jedwab, rzeczywiście włosy są ładniejsze, ale jest to tylko doraźna pomoc. Poza tym czytałam, chyba nawet na wizażu, nie pamiętam, że ten jedwab to sztuczne silikony, nic dobrego dla włosów. Nie wiem, czy moje włosy są zniszczone (troche pewnie tak), bo u mnie dochodzi jeszcze ich ilość, czyli tak na 2-3 osoby. Było w miarę ok, tylko pogorszyłam sprawę tym cieniowaniem. I do tej pory nie znalazłam "cudownego" środka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jedwab tez mam ta mala buteleczke, ale chyba niewiem jak go uzywac :/ po umyciu wlosow gdy wyschna go wcieram niewielka ilosc... a piszecie ze powinno sie po umyciu na mokre wloski tak? no to bede musiala sprobowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.