![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
"Hamulec" przed znajomoscią..
Wiecie co... Mam problem
![]() Zawsze kiedy mi się ktoś spodoba, wszystko jest ok. do momentu kiedy ta osoba nie będzia chciała spotkać się, a co gorsza chodzić.. Włącza mi się "hamulec"... I wtedy zaczyna się zastanawianie: czy ja rzeczywiście czuje cokolwiek? A może tego kogoś skrzywdze? Nie potrafie sie zaangażować, bez "cięzkości na sercu"... Ciągle myśle ze zrobie coś źle i zastanawiam sie czy cokolwiek czuje... Nie potrafie nawet dobrze poznać osoby ![]() Nie potrafie sobie z tym poradzić... Ostatnio miała miejsce pewna sytuacja, moznaby powiedzieć dziwna.. Podobał mi się pewien chłopak, nikt o tym nie wiedział, potem okazało się, że i ja jemu. Pisze do mnie smsy, chce sie spotkać.. A ja sie czuje conajmniej dziwnie ![]() Jakbym... nie wiem "zakłócała" jakiś porządek.. Jestem pełna wątpliwości... A jak ta osoba mi się nie spodoba? Tak zwyczajnie powiem jej "do widzenia"? ![]() poprostu. Tak mam zawsze. I kiedy relacje są czysto koleżeńskie, relacja wygląda całkowicie inaczej... Normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Hamulec" przed znajomoscią..
Ja mam tak samo. Nawet jak ktos mi sie podoba to nie spotkam sie z nim, bo... bo własnie sama nie wiem co. Troche w moim przypadku decyduja o tym kompleksy i niskie poczucie wlasnej wartosci, wydaje mi sie ze jestem beznadziejna i ze jemu sie cos pomylilo ze ja mu sie podobam, ze sie rozczaruje mną a przy okazji ja bede cierpiec. Poza tym z natury jestem samotnikiem, potrzebuje b. duzego marginesu prywatnosci a boje sie ze facet tego nie zaakceptuje.
Tez nie wiem jak sie zmienic, z takim zachowaniem nie mam szans na zwiazek. Nie jestes sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za wsparcie
![]() Tak zazdroszczę tym dziewczynom, które piszą, że z tym poszły na randkę, za tamtym... Ten im się nie spodobał i sobie odpuściły.. Ja bym nie potrafiła ![]() Każde takie spotkanie, głupi epizod który dla normalnych ludzi nic nie znaczy na moim życiu odbija się z wielkim echem.. Chyba coś ze mną nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
alez wszystko z toba w porzadku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny ja mam tak samo
![]() zamiast cieszyć się z randek (jeśli już zdecyduję się na nie pójść) cały czas mam jakieś wątpliwości...czy ktoś nie zmarnuje mojego czasu, czy mnie nie skrzywdzi i "co on we mnie widzi" skoro jestem taka zwyczajna... i od razu wyszukuję sobie tysiąc powodów dla których ta osoba nie myśli o mnie ciepło ![]() z drugiej strony wystarczy, że ktoś zwróci na mnie większą uwagę, poświęci mi odrobinę czasu ja juz się zauraczam...a potem się dołuję jeśli coś idzie za wolno, albo w ogóle nic z tego nie wychodzi... ![]() jak ja mam to zmienić? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie musisz od razu kogos pokochac. Mysle, ze najwazniejsza jest szczerosc. Przeciez ta druga osoba tez nie wie co bedzie jak sie spotkacie, ale jesli nie zaryzykujecie nie bedzie wiadomo. Nie musisz mowic do widzenia, ale zaproponowac kolezenstwo. Unikanie takich sytuacji nie rozwiaze problemu. Czasem trzeba zamknac oczy i skoczyc
![]() A noz, widelec bedzie OK?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Aaaah skąd ja to znam
![]() Pytanie: ile macie lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
15?
Może to wynika właśnie z wieku.. Ale, kurcze dziwne to wszystko Nie wiem czy mam się z nim umówić? czy nie? Ehh Zawsze myślę wtedy, ze jak odrzuce ta znajomosc to będe mieć wyrzuty sumienia ze kogos zraniłam... Taka "ciężkość" w sercu, nie wiem czy znacie to uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
19
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ja mam ponad 16 latek i mam ten sam problem co wy.
nie wiem dlaczego, ale boję sie angazowac. tnz. to jest tak, najpierw mi sie ktos podoba, duzo z nim rozmiawiam, mysle o nim caly czas, pisze na gadu, smsy.. A kiedy juz sie spelnia moje marzenie i ten ktos chce ze mna byc to wszystko psuje. tak bylo z moim najblizszym przyjacielem - zakochalam sie w nim, ale on wtedy we mnie nie. Po 2 latach jednak cos do mnie poczul, i poprosil mnie o chodzenie. wczesniej marzylam o tym dzien i noc a kiedy to sie juz stalo to odmowilam. teraz jestesmy innymi przyjaciolmi. nie wiem - to jest dziwne, i chcialabym sie pozbyć tego "nawyku"
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Znam te wszystkie obawy, przez masę czasu miałam tak samo (jeszcze l. 16) Ostatnio pierwszy raz się przemogłam - no i się udało
![]() Po prostu trzeba zaryzykować. I tyle. Bo się opłaca! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo długo miałam tak, że mogłam być w kimś zakochana i rok i dwa, i nie spać po nocach i nie jeść - no istne wariactwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To trochę inna sytuacja niż u Was, ale pocieszam się jednym - jeśli to będzie TEN to będzie ok i będziemy razem (ahh ta romntyczna dusza ![]() ![]() Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
mysle, ze to kwestia tego, ze nie czujesz jeszcze swojej kobiecosci. do tego zwyczajnie trzeba dorosnac i to, kiedy to nastapi jest sprawa dosc indywidualna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty ladnie potrafisz wszystko rozszyfrowac ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Ci chłopcy są w Twoim wieku to może to także wynikać z tego,że oni jednak wolniej dojrzewają i czasami za mocno hormony na nich oddziałują i wiele rzeczy (czy to dobrych ![]() Powiem Wam,że taka wrażliwość jaką wy macie jest bardzo cenna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli klaudynko masz 15 lat to mysle ze dziewczyny maja racje, z czasem zmieni sie na lepsze
![]() Ja natomiast jestem kilka lat starsza i myślę ze juz dojrzałam, czuję się kobietą i znam swoją wartość. Akceptuję siebie ze swoimi niedoskonałościami i kompleksami, bo ktora kobieta ich nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje wam
![]() ![]() Wiecie co, umówiłam się z nim ... A dzisiaj wogóle była dziwna sytuacja... cały wieczór gdzieś widywałam go na mieście... mam wrażenie że chodził za mną ze swoimi kolegami ![]() Jutro mam gdzieś z nim wyjść, zobaczę jak to będzie.. Może sie przemoge?? Ale ciągle czuje sie dziwnie.. Nie wiem czy ktoś kto tego nie doświadczył będzie wiedział o co mi chodzi.. To troche głupie, wcześniej przecież mi się podobał, a teraz mam takie wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Klaudynko, napisz pozniej jak było
![]() trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
juz byłam. I jestem na 100% pewna, ze on moze byc tylko kolegą.
Napisałam mu to... I znowu sie dziwnie czuje... Chociaz wiem ze nie mozna byc z nikim z litości.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli wiesz, ze nic z tego nie bedzie to nie ma sensu udawanie. Nikt chyba nie lubi jak sie nad nim lituje
![]() No nic, bedziemy dalej szukac szczescia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja się zachowywałam podobnie w wieku 15 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia na udanych randkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Heh, wiecie co? Teraz łazi za mną i sie pyta czemu go unikam... POwiedziałam mu, ze im szybciej zrozumie, ze nic z tego nie będzie tym lepiej dla niego... Mam nadzieje ze dobrze powiedziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
a ja mam 20 i ten sam problem
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Heh czyli nie tylko ja
![]() A najśmieszniejsze jest to ze jak się z jakimś chłopakiem zakumpluje i traktuje go jak kolege, a potem coś samo "wyjdzie" to jest w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Więcej pewności siebie
![]() Zastanawiałyście się kiedy czasmai ktoś o niezbyt ładnym wyglądzie znajduje partnera- bo jest pewny siebie i najważniejsze bywa tez usmiechnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to wynika z braku pewności siebie... Wydaje mi sie ze mam troche za miękkie serce. I że tutaj nie ma miejsca na współczucie, "on mnie kocha a ja go nie"... Najlepsza jest tutaj akceptacja takiej sytuacji, ale mi łatwo mówić... A zrobić już gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.