niezaradna i zamkniêta w sobie ¿ona - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj mo¿esz podzieliæ siê swoimi problemami, poradami i do¶wiadczeniem.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-05-26, 20:33   #1
patrycjam123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

niezaradna i zamkniêta w sobie ¿ona

Witam. mam 29 lat i od zawsze jestem osob± nie¶mia³a i wycofana, ostatnio maz powiedzia³ mi ze jestem do niczego zawsze musi mnie prowadziæ za r±czkê i wszystko za mnie za³atwiaæ. ..nie umiem siê otworzyæ przed lud¼mi nie umiem rozmawiaæ z lud¼mi noe mam z nimi tematu...chcia³abym siê zmieniæ byæ bardziej otwarta zaradna i zywiolowa ale nie potrafiê ..te¶ciowa i maz pqtrza juz na mnie jak na jakas ofiare ciê¿ko mi jest gdy musze gdzie¶ zadzwoniæ albo zostaje z kim¶ sam na sam i rozmawiaæ nie umiem znalesc tematu i zainteresowaæ rozmow±...jak mam sobie z tym poradziæ. ..
patrycjam123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-28, 10:45   #2
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562
Dot.: niezaradna i zamkniêta w sobie zona

Cytat:
Napisane przez patrycjam123 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam. mam 29 lat i od zawsze jestem osob± nie¶mia³a i wycofana, ostatnio maz powiedzia³ mi ze jestem do niczego zawsze musi mnie prowadziæ za r±czkê i wszystko za mnie za³atwiaæ. ..nie umiem siê otworzyæ przed lud¼mi nie umiem rozmawiaæ z lud¼mi noe mam z nimi tematu...chcia³abym siê zmieniæ byæ bardziej otwarta zaradna i zywiolowa ale nie potrafiê ..te¶ciowa i maz pqtrza juz na mnie jak na jakas ofiare ciê¿ko mi jest gdy musze gdzie¶ zadzwoniæ albo zostaje z kim¶ sam na sam i rozmawiaæ nie umiem znalesc tematu i zainteresowaæ rozmow±...jak mam sobie z tym poradziæ. ..
ostatnio zmieni³a¶ siê czy zawsze by³a¶ wycofana i nie¶mia³a? Je¿eli to ostatnie - to widzia³y ga³y co bra³y i pretensje m±¿ niech ma sam do siebie. Taka mu siê spodoba³a¶, tak± pokocha³, z tak± siê o¿eni³. Czy on Ciê ci±gle krytykuje, czy mieszkacie z te¶ciami? Czy czujesz presje czy wsparcie mê¿a - stara Ciê wci±gn±æ w rozmowê ze swoimi znajomymi?
Je¿eli ostatnio zmieni³a¶ siê - to mo¿e masz depresjê? By³a¶ w tej sprawie u lekarza?
Je¿eli masz problem z kontaktem z lud¼mi to mo¿e szukaj kogo¶ kto ma takie samo hobby jak Ty. Co lubisz robiæ?
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-29, 08:29   #3
patrycjam123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

mieszkamy sami i raczej zawsze taka by³am. ale ostatnio mi wypomin± jaka jestem i mam wra¿enie ze wszyscy tak o mnie my¶l±. ..chcia³abym co¶ w sobie zmieniæ zacz±æ byæ bardziej rozmowna zawsze wiedzieæ co powiedzieæ a nie staæ z boku i u¶miechaæ siê g³upio. ..ogólnie umiec sobie poradziæ w ¿yciu wszystko za³atwiæ...nie wiem co ze mn± jest nie tak ze jako¶ sobie nie radze z tym wszystkim sama..w swoim gronie znajomych jestem bardziej rozmowna gorzej z osobami np z rodziny meza albo starszymi,obcymi...

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

A najgorzej z osobami które podejrzewam xs mnie nie lubi± lub mog± my¶leæ o mnie ¼le wtedy juz wogole parali¿
patrycjam123 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-29, 14:58   #4
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 387

Cytat:
mieszkamy sami i raczej zawsze taka by³am. ale ostatnio mi wypomin± jaka jestem i mam wra¿enie ze wszyscy tak o mnie my¶l±. ..chcia³abym co¶ w sobie zmieniæ zacz±æ byæ bardziej rozmowna zawsze wiedzieæ co powiedzieæ a nie staæ z boku i u¶miechaæ siê g³upio. ..ogólnie umiec sobie poradziæ w ¿yciu wszystko za³atwiæ...nie wiem co ze mn± jest nie tak ze jako¶ sobie nie radze z tym wszystkim sama..w swoim gronie znajomych jestem bardziej rozmowna gorzej z osobami np z rodziny meza albo starszymi,obcymi...

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

A najgorzej z osobami które podejrzewam xs mnie nie lubi± lub mog± my¶leæ o mnie ¼le wtedy juz wogole parali¿
ale przeciez nie kazdy jest wygadany i energiczny,

ja osobi¶cie uwazam ¿e niesmialosc jest slodka.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-29, 19:19   #5
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:

ludzie s± ró¿ni, jedni wygadani inni nie¶miali, przebojowi lub wycofani. Jak jeste¶? pójdziesz do banku, urzêdu za³atwiæ sprawy, dogadasz siê z konsultantem, pojedziesz autem i za³atwisz sprawê u mechanika? Zadzwonisz po pizzê, umówisz siê do fryzjera? Je¿eli umiesz funkcjonowaæ w otoczeniu i radzisz sobie z codziennymi sprawami - to wszystko z Tob± OK. Nie musisz byæ rozgadana, roze¶miana, sypi±ca dowcipami jak z rêkawa. Jeste¶ po prostu milcz±ca w otoczeniu obcych.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-30, 07:18   #6
trams
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 90

Przecie¿ widzia³ co bierze - wiêc niech teraz nie marudzi, ¿e co¶ mu siê nie podoba. Skoro piszesz, ¿e zawsze taka by³a¶ - hmm. Ma to te¿ swoje uroki - przynajmniej go nie zdradzisz
trams jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-30, 08:31   #7
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

Cytat:
Napisane przez trams Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ widzia³ co bierze - wiêc niech teraz nie marudzi, ¿e co¶ mu siê nie podoba. Skoro piszesz, ¿e zawsze taka by³a¶ - hmm. Ma to te¿ swoje uroki - przynajmniej go nie zdradzisz

To trochê nie tak, bo tu s± 2 kwestie.
Nie¶mia³o¶æ, owszem- taka bra³ , taka jest i nie ma co kwêkaæ za bardzo.
Choæ mo¿na by oczekiwaæ, zê z wiekiem osoba nie¶mia³a, wypracuje sobie jaki¶ schemat obcowania z ludzmi i bêdzie mo¿na zostawiæ pod jej opiek± np. kuzynkê na kawkê i mieæ nadziejê ¿e nie bêdzie kuzynka siedzieæ z kamieniem, tylko pogada o pogodzie chocia¿. :/

Ale druga kwesti± jest ta sprawa z nieumiejêtno¦ci± za³atwienia spraw ¿yciowych.
To ju¿ niestety.
Owszem, ludzie siê pobieraj m³odo i wtedy czêsto akceptuje siê partnera niezbyt dojrza³ego bo samemu siê jest niezbyt dojrza³ym. Ale z czasem, cz³owiek chce mieæ w³a¶nie _partnera/kê_ a nie wieczne dziecko we mgle. Chce mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e jak mu siê trafi choroba, wyjazd, co¶, to ¿ona/ma¿ poradzi sobie z codzienno¶ci±. ¯e wesprze nie tylko w codzienno¶ci, op³aci rachunki, za³atwi co trzeba dotycz±cego ¿ycia, mieszkania itp, ale i w nieszczê¶ciu i sytuacji wymagaj±cej wiêkszego zaanga¿ownaie- np. przy przewlek³ym leczeniu, za³atwieniu szybciej jakich¶ badañ , szpitala, czego¶.

S± umiejêtno¶ci ¿ycia codziennego, do których musi dojrzeæ ka¿dy i ka¿dy powinien umieæ sobie co¶ ugotowaæ, upraæ, za³atwiæ podstawowe sprawy w urzêdzie czy gdzie¶, umówiæ siê na wizytê u lekarza, ogarn±æ domowe p³atno¶ci, itp.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-30, 08:48   #8
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 961

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;61042006]ale przeciez nie kazdy jest wygadany i energiczny,

ja osobi¶cie uwazam ¿e niesmialosc jest slodka.[/QUOTE]

Nie, nie jest. Szczegolnie, kiedy spedzasz z tym kims zycie, a on robi problem z rozmowy ze znajomymi czy milczy gdy rodzice przychodza wam pomoc.
LadyChatterbox jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-30, 09:38   #9
201803090921
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 538

Cytat:
Napisane przez cava Poka¿ wiadomo¶æ

Ale druga kwesti± jest ta sprawa z nieumiejêtno¦ci± za³atwienia spraw ¿yciowych.
To ju¿ niestety.
Owszem, ludzie siê pobieraj m³odo i wtedy czêsto akceptuje siê partnera niezbyt dojrza³ego bo samemu siê jest niezbyt dojrza³ym. Ale z czasem, cz³owiek chce mieæ w³a¶nie _partnera/kê_ a nie wieczne dziecko we mgle. Chce mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e jak mu siê trafi choroba, wyjazd, co¶, to ¿ona/ma¿ poradzi sobie z codzienno¶ci±. ¯e wesprze nie tylko w codzienno¶ci, op³aci rachunki, za³atwi co trzeba dotycz±cego ¿ycia, mieszkania itp, ale i w nieszczê¶ciu i sytuacji wymagaj±cej wiêkszego zaanga¿ownaie- np. przy przewlek³ym leczeniu, za³atwieniu szybciej jakich¶ badañ , szpitala, czego¶.

S± umiejêtno¶ci ¿ycia codziennego, do których musi dojrzeæ ka¿dy i ka¿dy powinien umieæ sobie co¶ ugotowaæ, upraæ, za³atwiæ podstawowe sprawy w urzêdzie czy gdzie¶, umówiæ siê na wizytê u lekarza, ogarn±æ domowe p³atno¶ci, itp.
Dok³adnie, mam wra¿enie, ¿e o to g³ównie chodzi mê¿owi Autorki - te najzwyklejsze umiejêtno¶ci spo³eczne i fakt, ¿e w zwi±zku obie strony powinny stanowiæ wsparcie w razie "wu", a nie, ¿e tej zaradniejszej co¶ siê stanie, a druga roz³o¿y r±czki i nie poradzi sobie z niczym. Niestety, ale tego po prostu trzeba siê nauczyæ, bo doros³o¶æ to nie tylko przywileje, ale i obowi±zki.
Nikt nie wymaga stania siê ot tak lwem salonowym, ale jakie¶ minimum przyda³oby siê...

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2016-05-30 o 09:39
201803090921 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-01, 19:26   #10
golgie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 148
GG do golgie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;61042006]ale przeciez nie kazdy jest wygadany i energiczny,

ja osobi¶cie uwazam ¿e niesmialosc jest slodka.[/QUOTE]
Ja te¿ tak my¶lê. Ja sama jestem osob± do¶æ otwart±, bezpo¶redni± i przy takich osobach czasem robi mi siê nieswojo, ¿e je mo¿e onie¶mielam itp., ale nie zmienia to faktu, ¿e nie¶mia³o¶æ jest urocza. Szczerze, to wolê takich ludzi ni¿ bezczelnych, zbyt pewnych siebie.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Poka¿ wiadomo¶æ
To trochê nie tak, bo tu s± 2 kwestie.
Nie¶mia³o¶æ, owszem- taka bra³ , taka jest i nie ma co kwêkaæ za bardzo.
Choæ mo¿na by oczekiwaæ, zê z wiekiem osoba nie¶mia³a, wypracuje sobie jaki¶ schemat obcowania z ludzmi i bêdzie mo¿na zostawiæ pod jej opiek± np. kuzynkê na kawkê i mieæ nadziejê ¿e nie bêdzie kuzynka siedzieæ z kamieniem, tylko pogada o pogodzie chocia¿. :/

To ju¿ niestety.

I tu te¿ siê zgadzam-osoba doros³a powinna umieæ ogarn±æ doros³e ¿ycie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-20, 08:28   #11
pepee1234
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12
Dot.: niezaradna i zamkniêta w sobie ¿ona

Moja ¿ona mia³a tak± przyjació³kê. W sensie wszystkiego siê ba³a, nigdzie nie mog³a i¶æ sama, nic nie mog³a za³atwiæ. By³a bardzo samotna i nieszczê¶liwa. ¯ona wpad³a na pomys³, ¿e przejrzy opinie o xxx i mo¿e zdecyduje siê na wys³anie kole¿anki na jego szkolenie. Tak, te¿ siê sta³o. Joasia kompletnie siê odmieni³a. Nigdy nie wierzy³em w tego typu rzeczy, ale tym razem widzia³em to na w³asne oczy. Teraz, je¶li mogê tak powiedzieæ, to prawdziwa kobieta sukcesu. Do tej pory jak o tym opowiadam, czy piszê - nie dowierzam.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-06-20 o 11:59 Powód: Link.
pepee1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-26, 11:04   #12
absurdalna89
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 339

Autorka ma zerowe poczucie w³asnej warto¶ci. Zakladam, ¿e nie chodzi w³a¶nie o tak± urocz± nie¶mia³o¶æ (te¿ j± lubiê), ale trudno¶ci w podstawowych sytuacjach spo³ecznych. Znam to z autopsji. Wynika to z ci±g³ego lêku przed kompromitacj±, generalnie wyp³ywa z nienawi¶ci do siebie. Tutaj poleca³abym dobr± psychoterapiê.
absurdalna89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-06-29, 13:00   #13
Kasia982
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Taka niezaradno¶æ to brak wiary we w³asne si³y. Autorko - nie piszesz nic o niezaradno¶ci fizycznej, wiêc zak³adam, ¿e Ty siê po prostu boisz - nie samego zadania, tylko tego, co sobie wyobra¿asz na jego temat. Nie boisz siê czasami ¿e jak co¶ Ci nie wyjdzie to inni Ciê wy¶miej±? W³a¶nie to Cie blokuje. Moim zdaniem nie jeste¶ niezdarna, tylko sama siê blokujesz nieodpowiednimi my¶lami. Mo¿e warto pozwoliæ, aby kto¶ CI pomóg³? Porozmawiaj o tym z mê¿em i razem ustalcie co dalej w takiej sytuacji mo¿ecie zrobiæ.
Kasia982 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-03-29, 15:23   #14
dziewczyna36
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cytat:
hej. Znam to z autopsji. Mnie partner tez mówi³ ze jestem ''paso¿ytem, leniem itd''. Ja próbuje szukaæ pracy ale tez nwm za bardzo gdzie bo nie umiem nic. Ba³am siê ludzi i nie chcia³am prac na kasie bo on uwa¿a³ ze taka praca to nic nie jest warta- on du¿o zarobi, ze mam szukaæ czego¶ ambitnego.
Potrzebowa³abym pomocy psychologa, psychoterapeuty ale nie mam na to pieniêdzy. On tego nie zap³aci, nie obchodzê go. Czasem boje siê ze wyrzuci mnie z domu albo ja ucieknê bo nie mogê s³uchaæ jaka ja to do niczego jestem. My¶la³am ¿eby mo¿e i¶æ do szpitala psychiatrycznego ¿eby mieæ spokój, ale tam pewnie nie pomog± mi a samej mi wstyd i¶æ wiedz±c ze ch³opak bêdzie siê z³e czu³ ze tam posz³am. Uwa¿a ze jestem niedorozwiniêta umys³owo ale renty mi nie pomo¿e za³atwiæ. Czuje siê bezradna, dzieci nie chce mieæ ju¿ bo gdy by³oby mi trudno tylko bym s³ysza³a jaka ja jestem do niczego. bOJE siê ¿ycia i wiem ze mi Itak niknie pomo¿e. Nie sadze zebym mia³a innego faceta, który zaakceptuje ze jestem milcz±ca, introwertyczna osoba która siedzi w domu i boi siê tez wyj¶æ do ludzi. Nikt siê tak nie po¶wiêci. Mój siê po¶wiêci³ i po wielu latach mówi ze zmarnowa³ sobie ze mn± ¿ycie. On chcia³by zaradna kobietê która by nie tylko dba³a o dom ale ¿eby sz³o z ni± pogada na ró¿ne tematy. Ja z kolei chcia³am ¿eby wybudowa³ dom i pracowa³abym na ogródku, dba³a o jedzenie i ¿ycie by krêci³o siê w³a¶nie w domu moje. Renty nie bêdê mieæ bo nie pracowa³am, nie wiem jak sobie poradzê sama w ¿yciu, rodzice nie widza ¿adnego problemu. Moja mama tez nie pracowa³a ale mia³a dzieci, ja jestem w dziwnej sytuacji, ani dzieci ani kariery i fobia spo³eczna. jestem skoñczona ze tak powiem. Na tyle mam szczê¶cia ze mój facet sam nie ma wielu znajomych i nie chodzi do baru, ani nigdzie czyli jest ze mn± w domu poza praca, tyle ze on podczas pracy nie chce ¿ebym mu wchodzi³a do pokoju i rano mam go nie budziæ, ¶pi do 9ej a jak go obudzê to mam przer±bane bo potrafi krzyczeæ i dyskutowaæ przez 2 godziny. Nie mogê siê do niego zbli¿yc seksualnie bo on nie chce, zreszta boje siê mieæ ju¿ dzieci, t³umacz±c ze on wymaga odetnie zbyt wiele. Nwm co wy o tym my¶licie. On nigdy nie mówi³ id¼ tam do pracy, dasz sobie radê, nie wierzy³ we mnie, a przynajmniej ju¿ teraz nie wierzy i najchêtniej by siê mnie pozbyl.
Mam 36 lat kiedy¶ chcia³am ¶lubu dzieci a teraz wydaje mi siê ze jest za pó¼no i nie mam z kim bo na nikogo ju¿ nie zas³uguje. Jestem ³adna mo¿e nie jaka¶ piêkno¶æ ale co mi to daje nic. Nie by³abym dobrym przyk³adem dla dzieci siedz±c w domu, a wiem ze facet tego nie doceni.
dziewczyna36 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-04-07, 12:19   #15
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Cytat:
Napisane przez dziewczyna36 Poka¿ wiadomo¶æ
hej. Znam to z autopsji. Mnie partner tez mówi³ ze jestem ''paso¿ytem, leniem itd''. Ja próbuje szukaæ pracy ale tez nwm za bardzo gdzie bo nie umiem nic. Ba³am siê ludzi i nie chcia³am prac na kasie bo on uwa¿a³ ze taka praca to nic nie jest warta- on du¿o zarobi, ze mam szukaæ czego¶ ambitnego.
Potrzebowa³abym pomocy psychologa, psychoterapeuty ale nie mam na to pieniêdzy. On tego nie zap³aci, nie obchodzê go. Czasem boje siê ze wyrzuci mnie z domu albo ja ucieknê bo nie mogê s³uchaæ jaka ja to do niczego jestem. My¶la³am ¿eby mo¿e i¶æ do szpitala psychiatrycznego ¿eby mieæ spokój, ale tam pewnie nie pomog± mi a samej mi wstyd i¶æ wiedz±c ze ch³opak bêdzie siê z³e czu³ ze tam posz³am. Uwa¿a ze jestem niedorozwiniêta umys³owo ale renty mi nie pomo¿e za³atwiæ. Czuje siê bezradna, dzieci nie chce mieæ ju¿ bo gdy by³oby mi trudno tylko bym s³ysza³a jaka ja jestem do niczego. bOJE siê ¿ycia i wiem ze mi Itak niknie pomo¿e. Nie sadze zebym mia³a innego faceta, który zaakceptuje ze jestem milcz±ca, introwertyczna osoba która siedzi w domu i boi siê tez wyj¶æ do ludzi. Nikt siê tak nie po¶wiêci. Mój siê po¶wiêci³ i po wielu latach mówi ze zmarnowa³ sobie ze mn± ¿ycie. On chcia³by zaradna kobietê która by nie tylko dba³a o dom ale ¿eby sz³o z ni± pogada na ró¿ne tematy. Ja z kolei chcia³am ¿eby wybudowa³ dom i pracowa³abym na ogródku, dba³a o jedzenie i ¿ycie by krêci³o siê w³a¶nie w domu moje. Renty nie bêdê mieæ bo nie pracowa³am, nie wiem jak sobie poradzê sama w ¿yciu, rodzice nie widza ¿adnego problemu. Moja mama tez nie pracowa³a ale mia³a dzieci, ja jestem w dziwnej sytuacji, ani dzieci ani kariery i fobia spo³eczna. jestem skoñczona ze tak powiem. Na tyle mam szczê¶cia ze mój facet sam nie ma wielu znajomych i nie chodzi do baru, ani nigdzie czyli jest ze mn± w domu poza praca, tyle ze on podczas pracy nie chce ¿ebym mu wchodzi³a do pokoju i rano mam go nie budziæ, ¶pi do 9ej a jak go obudzê to mam przer±bane bo potrafi krzyczeæ i dyskutowaæ przez 2 godziny. Nie mogê siê do niego zbli¿yc seksualnie bo on nie chce, zreszta boje siê mieæ ju¿ dzieci, t³umacz±c ze on wymaga odetnie zbyt wiele. Nwm co wy o tym my¶licie. On nigdy nie mówi³ id¼ tam do pracy, dasz sobie radê, nie wierzy³ we mnie, a przynajmniej ju¿ teraz nie wierzy i najchêtniej by siê mnie pozbyl.
Mam 36 lat kiedy¶ chcia³am ¶lubu dzieci a teraz wydaje mi siê ze jest za pó¼no i nie mam z kim bo na nikogo ju¿ nie zas³uguje. Jestem ³adna mo¿e nie jaka¶ piêkno¶æ ale co mi to daje nic. Nie by³abym dobrym przyk³adem dla dzieci siedz±c w domu, a wiem ze facet tego nie doceni.
ok, pytanie za 100 punktowq dlaczego nadal tkwisz w przemocowym zwiazku.
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2022-04-07, 13:57   #16
KathyLeonia
Kathy Leonia

Wiadomo¶ci: 1 291

[QUOTE=dziewczyna36;891666 13]hej. Znam to z autopsji. Mnie partner tez mówi³ ze jestem ''paso¿ytem, leniem itd''. Ja próbuje szukaæ pracy ale tez nwm za bardzo gdzie bo nie umiem nic. Ba³am siê ludzi i nie chcia³am prac na kasie bo on uwa¿a³ ze taka praca to nic nie jest warta- on du¿o zarobi, ze mam szukaæ czego¶ ambitnego.

czemu tkwisz w tym chorym zwi±zku???
to na dobre Ci nie wyjdzie...

http://kathyleonia88.blogspot.com
KathyLeonia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Kobieta 30+

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-04-07 14:57:16

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.