![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mleko z zdrowie
Cześć dziewczyny i chłopacy.
Jestem tu nowa. Ostatnio czytam dość dużo o mleku i czy je pić. Są różne opinie na temat mleka i przyznam, że jestem skołowana. Macie może jakieś materiały, artykuły? Co sądzicie same o piciu mleka i jaki ono ma wpływ na nasze zdrowie? Pozdrawiam Monika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Mleko z zdrowie
Cytat:
http://integra.xtr.pl/daniel-reid-ml...-przetwory/581 http://www.noni.inter-tech.pl/articl...rticles_id=260 http://www.adajournal.org/article/S0...302-8/abstract Serum level of insulin-like growth factor-1 (IGF-1) rose by 10% in the milk group Podwyższony IGF-1 to podwyższone ryzyko raka: http://www.yourhealthbase.com/database/a109h.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Lady D.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej, super dzięki za linki. Tego nie maiłam jeszcze. Ja natomiast znalazła taki filmik o nabiale. http://www.youtube.com/jedzmadrze#p/u/0/HUzxaeNWssg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
TVN Uwaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Super dziękuję : )
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Taki teskt jeszcze znalazłam. Pamiętam, że kiedyś czytałam Książkę Michała Tombaka. http://www.facebook.com/home.php?src...42662025790022 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
nom, Tombak o tym pisał, tam w jednym z linków co dałem był cytat z książki.
i jakie wnioski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wnioski
![]() jednak skłaniam się opcji, że mleko nie dla ludzi dorosłych jest ale życie bez mleka? ciężko tak bez budyniu ![]() a ty jak uważasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Twój wybór
![]() Ja tam nie pijam, czasami masło i tyle produktów mlecznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lady D.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja tam piję mleko, lubię mleko, i dobrze się po nim czuję. Chociaż z tym, że sklepowe mleko to syf, to się zgodzę. No ale niestety, nie ma innego dostępnego. Wiadomo, że we wszystkim trują teraz biednego konsumenta, ale nie mamy na to żadnego wpływu niestety. Cokolwiek byśmy nie kupowali w sklepie, będzie ulepszone, podrobione, czy będzie miało sfałszowane badania. Nie da się przed tym ustrzec. Chyba że mieszkając na wsi i produkując własne mięso, nabiał, warzywa, owoce... A to niestety ciężki kawał chleba. Więc będziemy genetycznie modyfikowani i będzie nam wciskany coraz większy syf... A produkty ekologiczne czy posiadające jakieś atesty są niestety kilkakrotnie droższe od tego samego produktu w sklepie, i zdecydowana większość społeczeństwa nie może sobie na to pozwolić. Dodajmy do tego jeszcze najniższą krajową i wiadomo, co wychodzi. Szczerze? Żyjemy w XXI wieku, a czasy niewolnictwa wcale się nie skończyły. Dalej jesteśmy tylko pionkami w wielkiej machinie świata i nikt nie liczy się z człowiekiem, a jego dobro czy zdrowie jest już w ogóle stawiane na ostatnim miejscu.
![]() ![]()
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-02-04 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
BAN stały
|
Cytat:
jajecznica z 4 jajek, ćwiartka cebuli ząbek czosnku i pewnie roztopie w jajkocznicy trochę oleju kokosowego Dokołcze żeberka i powysysam szpik Zrobie sobie kolorową sałatke warzywną poleje oliwą z oliwek i dosypie trochę skorupek z jaj. Wątróbka barania w sosie malinowym i pewnie jakiś owoc. Jutro planuję: Jajka + łosoś i pewnie jakieś warzywko Karkówka + warzywo do smaku, pewnie ogórek kons.<-- z 2 posiłki Zrobię jakąś sałatke warzywną taką jak na górze Na kolacje siakiś owoc. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Wystarczy się zakręcić, dowiedzieć się, postarać się, żeby żyć tak by nie być niewolnikiem, ja powoli do tego dążę. Co do jedzenia, ja kupuję mięso GF i FR( grass feed i free range) mieszkam póki co w Irlandii więc nie stanowi to jakiegoś problemu by dorwać dobrej jakości mięcho. Tutaj jest stronka o produktach GMO: http://www.seedsofdeception.com/Public/Home/index.cfm Polska edycja, Nasiona kłamstwa: http://merlin.pl/Nasiona-klamstwa-cz...C539D8A619.LB1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A może "mleko" sojowe jest jakas alternatywą?
Od pewnego czasu piję właśnie takie, w proszku, rozpuszczalne w wodzie. Oczywiście nie smakuje jak "mleko", trochę mniej intensywny smak ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://www.soyonlineservice.co.nz/03toxins.htm http://w-strzelec.webpark.pl/soja.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no to chyba jakis znak czasow, skoro ludzie wyszukuja sie w czyms fasolowatym, sproszkowanym, przetworzonym itp itd zdrowej alternatywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
To co w takim razie proponujesz pić? ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Dzięki za linki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Wode
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja gdzieś kiedyś wyczytałam-nie wiem czy to prawda- że potrzeba picia mleka to pozostałość z czasów ludów prymitywnych.Podobno istniał gen, który powodował potrzebe picia mleka i jedzenia nabiału. Okazało się, że większość ludzi wyzbyła się tego gena który odpowiada za potzrebe picia mleka, ale niektórzy go w dalszym ciągu posiadają. Głównie zależy to od rasy-im bielszy człowiek, tym wieksze prawdopodobieństwo posiadania tego genu.
W kazdym razie mi się wydaje że coś w tym jest...... ja chyba posiadam ten gen bo potrafie litr mleka dziennie wypić, natomiast moja siotra widzi mleko i już jej się robi niedobrze ![]() Edytowane przez triolka Czas edycji: 2011-02-07 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Człowiek zaczął pić mleko odkąd udomowił zwierzęta. A to co do rasy to było o tolerancji na laktozę,(głównie)90% Azjaci nie mają tej tolerancji i 3/4 afroamerykanów czyli tam gdzie najpóźniej dotarło pasterstwo . - źródło M.Konarzewski "Na początku był głód" a co do potrzeby picia mleka to chyba nic innego jak milk addiction ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja jestem zdania, że jeśli komuś smakuje mleko, i czuje się po nim dobrze, to niech pije, jeśli lubi. A jak ktoś czuje się źle, ma różne 'sensacje' żołądkowe, to powinien z niego zrezygnować, tyle w tym temacie. Nie uważam, że dla wszystkich mleko jest nieodpowiednie. Tak jest przecież z większością pokarmów, które jemy
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie zastanawialam sie ja po prostu pije mleko, glownie do kawy.
Mleko sojowe jest malo smaczne i raczej slabo z jego wartosciami odzywczymi. Osoby, ktore znam i wiem, ze nie pija mleka, nie zastepuja go niczym. Po prostu go nie uzywaja (kawa czarna tez istnieje, nalesniki mozna na wodzie, budyn wiele osob nie jada). takze nie rozumiem potrzeby poszukiwan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Nie wyśle, bo jak mówie, było to keidyś, i nie mam pojęcia skąd to wiem. Więc możliwe że coś kręce....
![]() Ale dla mnie ma to trochę sensu...zresztą czy to ważne? jeśli komuś smakuje tzn że jego organizm tego potrzebuje, jeśli nie, to po prostu ogranizm tego nie potrzbuje. Tak jest ze wszystkim..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko z tymi potrzebami jest różnie, palacz chce zapalić bo jego organizm potrzebuje? Alkoholik pije bo potrzebuje? Ćpun ćpa bo potrzebuję? Wpierdzilamy słodycze bo potrzebujemy? to się nazywają nałogi. Oczywiście, dobrze poznany i wyregulowany organizm wysyła znaki co potrzebuję, ale na to trzeba poświęcić czas i mięć wiedzę a jak się odżywia byle jak i się wrzuca śmietnik to trudno rozpoznać co naprawde potrzeba a co jest nałogiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak napisałeś. Zgoda po całości. To torchę tak jak z głodówkami. Człowniek nic nie ja cały dzień. Wtedy organizm przejmuje pałeczkę i wysyła sygnał - kolego musisz teraz jeść wszystko co ci wpadnie w ręce bo twój "właściciel" nie dostarcza mi niezbędnych minerałów itp. Jemy co nam w ręce wpadnie a organizm zaczyna przechowywać zapasy na później nauczony, że nie jesz regularnie. Natomiast ten organizm nie możne wiedzieć jaka jest różnica między mlekiem UHT a innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Nie zgodzę się co do tych głodówek. W niektórych przypadkach takie głodówki dużo dają i naprawdę oczyszczają organizm. I nie mam tu na myśli jedynie picia samej wody przez cały dzień. I oczywiście odpowiednia dieta przez najbliższych kilka dni, a nie śmieciowe jedzenie. Poza tym wiadomo też, że głodówki nie są dla każdego.
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Głodówki są spoko ale jak ze wszystkim trzeba mieć odpowiednią wiedzę by ją przeprowadzić by uzyskać cel tej głodówki, i wiadomo głodówka i powrót na śmieciową dietę to nieporozumienie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
dokładnie.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Kompletnie się z tym nie mogę zgodzić.
Głodzenie organizmu to najgłupsza z rzeczy jaką świadomy człowiek może wyrządzić sam sobie. Chyba, ze mówicie o oczyszczaniu organizmu przez warzywa itp.. Z kolejki każde głodzenie niesie za sobą ryzyko osłabienia narządów i organizmu plus murowany efekt jojo. Mam za sobą około 5 szkoleń z różnymi dietetykami i każdy powtarza to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Boże uchowaj nas przed takimi dietetykami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.