|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Photoderm FLUSH Creme Teinte naturelle
Hej, poczytałam o Biodermie troche wypowiedzi ale są to dawne wypowiedzi z których wynikało że zmieniły sie składy wiec zakładam wątek o Photoderm FLUSH Creme Teinte naturelle
Prosze o uwagi dotyczące składu tego specyfiku, czy szkodzi na naczynka, czy ma duzo zapyachaczy itp a i mikowe i talkowe pudry odpadaja prawda?? Wiem że avenowskie filry nawilzaja i odzywiaja a ten ma jakies dobre wlasciwosci oprocz ochrony przed UV? Skład: Aqua, dicaprylyl carbonate, methylbenzylidene camphor, butyl methoxydibenzoylmethane, cyclomethicone, ethylhexyl triazone, methylene bis benzotriazolyl tetramethyl butylphenol, potassium cetyl phosphate, dimethicone, dimethiconol behenate, glycerin, nylon-12, trimethylsiloxysilicate, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, tocopheryl acetate, propylene glycol, xanthan gum, decyl glucoside, CI 77891, glycyrrhetinic acid, CI 77492, disodium EDTA, glycine soja, Ginkgo biloba, PEG-4 dilaurate, PEG-4 laurate, CI 77491, BHT, trilinolein, CI 77499, disodium stearoyl glutamate, PEG-4, trilinolein, triolein, citric acid, aluminum hydroxide, triarachidin, tripalmitin, tristearin, iodopropynyl butylcarbamate, butylparaben, methylparaben
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Photoderm FLUSH Creme Teinte naturelle
dzisiaj dostałam ten filtr i widze że ma jasny kolorek bezowy, jeszcze nie smarowałam na cala twarz wiec nie wiem jak bedzie ale po posparowaniu na ręce właściwie znika kolor ale jak na moje oko nie będzie dzięki temu bielil. Myśle że ten filtr będzie dobra alternatywą dla bielących filtrów
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego ma szkodzić na naczynka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Midi, jest, ale myślę, że Ahtaga ma wątpliwości, bo niektóre takie specyfiki mają denata i szkodzić mogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a poza tym to wczoraj go wyprobowałam i wałkuje mi sie przy probie wmasowania go w skore, nie wiem czy ja cos zle robie czy on poprostu taki jest
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po prostu taki jest
![]() Chociaż miałam wrażenie, że ta nowa wersja jest i tak lepsza, niż poprzednia, ale miałam tylko kilka próbek, za to teraz w weekendy (kiedy się nie maluję) zużywam jeszcze tę starą Biodermę Flush - tak to się dopiero wałkuje ![]() Najlepszą metodą, moim zdaniem, jest wklepywanie warstwami - najpierw jedna cienka, odczekujemy, aż się wchłonie (ja w tym czasie idę jeść śniadanie np.), potem druga grubsza. Ale każdemu to różnie wychodzi, musisz pokombinować ![]() A denata tam nie ma, przecież w pierwszym poście jest skład wklejony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za wskazówke, czyli sprobuje go wklepywac ale boje sie ze w ciagu dnia dotke twarzy i 'ściągne' go ze skóry wrrr że też takie coś wymyślili
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.