![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najlepsze cienie !!!!
Witam właśnie zamierzałam kupić sobie cienie ale kture są lepsze i warto zainwestować IsaDora, ArtDeco, Bourjois czy może inne ???? jeśli już powstał taki wątek podeślijcie linka bo nic nie znalazłam .....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze cienie !!!!
Porównaj sobie ich oceny na KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=8
![]() Ze swej strony polecam dolnopółkowce: Bell Mousse i sypańce Vollare ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z wymienionych polecalabym IsaDore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a ja Ci polecam cenionego inglota
![]() Miałam raz cień Bourjois ale nie było żadnych rewelacji a dałam za niego ponad 30 zł wiec zostałam przy inglocie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja jestem bardzo zadowolona z Inglota i sypkich Vollare a lubie tez Sensique bo w porównaniu do tego ile kosztuja to sa fajniutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
U mnie do tej pory najlepiej sprawdziły się pod względem trwałości i kolorów potrójne cienie Isadory i poczwórne Colorstay Revlonu. Inglota lubię, ale nawet na bazie trzymają się nie tak długo, jakbym chciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tez jestem za cieniami z Sensique
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
polecam cienie loreala z rozjasniaczem naprawde moim zdaniem wydajne i bardzo ladnie wygladaja na powiece do tego kolory ladnie dobrane (doskonale dla osob poczatkujacych)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a ja jestem zdania,ze najlepiej cienie nakladac na baze, wtedy nawet te bazarowe trzymaj sie extra. za baze Lumene zaplacilam ostatnio 27zl,a starczylaby mi na ponad rok, ale termin waznosci sie skonczyl
![]() ale wracajac do tematu..ja kupuje rozne cienie: Inglot, ArtDeco,Revlon, IsaDora, Manhatann, RubyRose i Wibo i kazde sprawuja mi sie dobrze, ale inaczej niz na baze nie uzywam. ale najbardziej polecam Inglota-jest niedrogi, bardzo duzy wybor kolorow i wysoka jakosc. Ruby Rose mi sie osypuja czasami. wiec tak sobie mysle ze lepiej zainwestowac w baze pod cienie i kupowac cienie ze wzgledu na kolor jaki sie nam podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Z tej trójeczki którą wymieniłać najlepsza jest Isa Dora.
Ja uwielbiam cienie kryolana i inglota - bo lubię dużą ilość pigmentu w cieniach.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
IsaDora - najpewniej zużyjesz do końca i nietrudny wybór, bo ma bardzo twarzowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja jestem uzalezniona od Inglota. Czasami kupowalam inne, np z Rossmana, ale jakos mi nie podeszly. Albo sa za twarde i nic sie nie chce nabierac na pacynke albo znikaly mi jakims cudem z powieki po paru godzinach.
Od paru ladnych lat maluje sie Inglotem i ciagle do niego wracam - jezeli go zdradze ![]() Wczoraj sobie kupilam potrojne cienie, ale nie matrix tylko jakies SLN oraz jeden matowy w kolorze cielistym. Jestem zadowolona z zakupu. Tylko troche cena mnie zszokowala, bo zawsze placilam po 12 zl, a wczoraj zaplacilam kolejno 19zl i 16zl ![]() Kredki do oczu tez mam z Inglota. Hmm...to chyba musi byc milosc skoro ja tak wszystko z tej firmy kupuje ![]() W porownianiu z innymi markami to Inglot jest w miare tani. Za niewygorowana cene otrzymujemy dosc duze pojemnosci, trwalosc i bogactwo barw ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja wybrałabym na twoim miejscu ArtDeco. Bourjois są śliczne w opakowaniu a na powiece dużo bledsze, mają mało pigmentu. Jedynie uważaj w ArtDeco na serię z drobinkami- potem są wszędzie na twarzy (tylko nie tam gdzie mają być).
W ArtDeco masz ogromny wybór kolorów, cienie są bardzo tanie- jeden ok.19zl, komponujesz sobie te odcienie które chcesz, możesz dokupić kasetkę do nich, ale nie musisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
sypkie: Pupa i Gosh
![]() prasowane: Shiseido i Paul Sagane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
baza ArtDeco+ IsaDora = piękne oczka
![]() Uwielbiam te cienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja kocham italian beauty !!!!!!!brokatowe ogolenie(ale baaardzo drobo zmielone) takie kocham , isa dora ma fajne tez ,ale na 1 mijscu jak dla meni IB pozniej bi kor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Najukochańsze:
Sypkie gosh - za nieosypywanie się i piękne kolorki, i ten elegancki błysk... ![]() Isa Dora ale potrójne - nie wiedzieć czemu są lepsze niż poczwórne (porównywanie na 2 czwórkach i 2 trójkach), dużo bardziej miękkie i trwalsze nieco (ale bez bazy kiepsko), śliczne kolorki ArtDeco nie lubię, Burżujki też nie bardzo - są mało intensywne na powiece. Inglot baaaardzo różnie, zależy od egzemplarza. Revlonu nie umiem używać, nierówno rozkłada się pigment? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Artdeco-duzy wybór kolorów,miękkie,ale z trwałościa tak sobie,no i trzeba dokupić sobie kasetkę(około 50zł) bo inaczej niezbyt wygodnie sie je używa. Bourjois-najgorsze wg mnie,twarde,dają małą intensywność koloru,mały wybór odcieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Polecam cienie Ruby Rose. Sama takich używam. Kupiłam paletę 48 cieni za około 13 zł + baza pod cienie (okoła 30 zł) i rewelacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oj tak polecam sypkie Gosh!!! Są naprawdę super, ale trzeba je nakładać aplikatorem a nie pedzelkiem. Na dzień używam normalnie- oko jest roświetlone, a na wieczór nakładam zwilżonym aplikatorem- efekt wtedy jest niesamowity!!!
Z wyższej półki odpowiadały mi pojedyncze Chanel i z tej samej firmy seria Irreelle Duo nr 20- Desert Rose, śliczne kolorki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno- z tej trójki którą podałaś na 100% nie polecam Bourjois- używałam je przez pewien czas i niestety słabe są te cienie, zresztą jak wcześniej wspominałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm... Bourjuois zalezy do czego - każdy lubi co innego ja np. nie lubię Art Deco...
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko że oceniamy cienie a nie opakowania... A jeżeli chodzi o nie to ja nawet wolę mniejsze pojemności- przynajmniej jak się zużyje to mam powód by wybrać się na zakupy!!! hihi
Bez wyrzutów sumienia że znowu wydaję bez potrzeby ![]() ![]() Ale dla osób które pracują na tych cieniach to pewnie są za małe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja po prostu jestem zodiakalną panną
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jeżeli chodzi o kosmetyki to ja niestety jestem kompletnie nieekonomiczna
![]() ![]() Chociaż są kosmetki które nie lubię jak się kończą- np. puder sypki. Elisek jeżeli chodzi o Bourjois to masz rację- dają bardzo delikatny efekt, taką mgiełkę koloru, jak ktoś lubi troszkę wyraźniejszy makijaż to będzie mu za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Polecam Gosh i Isadora. Ostatnio kupiłam tez w Sephorze poczworne cienie Sephora i są super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie INGLOT ! tanie i najlepsze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.