|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
zachowanie na forum
Hej,
pozstanowiłam załozyć ten watek,bo coraz częściej spotykam sie na forum z niezbyt sympatycznymi osobami. Często dostrzegam zachowania ignorancji, ataków, zarozumialstwa. Wydaje mi się, że wiele osób na codzień nie byłoby na tyle odwaznych w zachowaniu , a w internecie chca pokazac swoja siłe. Na naszym forum jest babiniec- jak się chłop pojawi to może 1 na 5000. A tam, gdzie jest babiniec to sa wieczne nieporozumienia i utarczki słowne. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? L. |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: zachowanie na forum
wiesz co...juz byl watek na ten temat.
jesli ci cos nie pasi to zwroc uwage na konkretnym przykladzie, w konkretnym watku zamiast dublowac watki. poza tym...sa rozni ludzie: nie kazdy jest slodki, mily, sympatyczny...nie kazdy przypomina pokryte lukrem (lub wazelina) rozowe ciastko. wypisujac glupoty na forum, trzeba sie liczyc z tym, ze ktos moze na nie zareagowac czyms mniej przyjemnym niz glaskanie po glowie i mile slowa. ja np. glupoty nie toleruje od momentu, w ktorym przestaje byc ona smieszna i zmieniac tego nie zamierzam-od tolerancji juz tylko krok do objetnosci. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się unikac towarzystwa osób, które kojarzę z chamskimi wypowiedziami, z brakiem kultury - szczególnie po wczorajszym dniu...
Cenię sobie osoby, które potrafią dyskutować i przyznam, że lubię wdawać się w dyskusje z osobami o odmiennych- od moich- poglądach. Zdaję sobie sprawę z tego, że często na to co piszemy i w jaki sposób to robimy może mieć fakt, że coś nam się nie udało, że jest nam źle itd. sztuka polega jednak na tym, żeby swoich frustracji nie wylewac na osoby, które nie są temu winne...mi czesto puszczają nerwy i bierze mnie klasyczna cholera ...staram się jednak panowac nad nimi na tyle, żeby moje wypowiedzi -zamiast chamskich wykrzykników- zawierały risposty na poziomie, który pozwala sądzić, że nie jestem mało kulturalna, czy źle wychowana
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mówie ogólnie. To co na tym forum mnie zaskoczyło to,ze można dostac upomnienie, że komuś się zwróciło uwage na bład otrograficzny,tak jak było w moim przypadku. Traktowane to jest jako przestępstwo.
Tym samym na forum niejednokrotnie wypowiedzi sa pewne zadzrości, ignorancji, warcholstwa,etc. |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Zagadm sie i przyznaje się do błedu, ale nikogo jesczez na tym forum nie obraziłam, nie zachowałam się w sposób chamski, A niejednokrotnie na forum spotykam się z niewybrednymi atakami. Więc zwrócenie komus uwagi o bład, a zachowanie się jak chamidełko to jest różnica
|
|
|
|
|
#7 |
|
Mrs Mrau
|
Każdy pisząc tutaj [i gdzie kolwiek indziej w internecie ] jednocześnie wystawia świadectwo o sobie.
Jednym to sie podoba innym nie. Ja sama nie raz burknęłam coś niemiłego.zwrócono mi uwagę,że to jest "be" i [o dziwo] zaczełam sie ograniczać.Nie chce wychodzić na wrednego babulca bo w gruncie rzeczy dobra i empatyczna ze mnie osoba. :Pps.ale przyznaje...czasami wprost nie potrafie powstrzymać się od napisania jakiegos dobitnego posta,taka natura...moja wina,moja wina....
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wytykanie komuś publicznie błędów,gdy samemu się je robi nie jest w dobrym guście .A osoba,której wytknęłaś publicznie błąd na pewno poczuła się tym urażona-więc wszystko jest jasne .
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu codziennym nie zwracasz dyskutantom publicznie uwagi na błędy w wymowie. Tutaj też się tego nie robi
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sama przyznaj, że jezlei z kims rozmawiasz i ktos traktuje Cie z góry na forum tez jest niemiłym uczuciem ?
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę wtedy dyskutowałoby się miło
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
iii, zawracanie glowy
niekulturalne wypowiedi, chamskie odzywki? a w zyciu to co? chodzace idealy same? znowu nie przesadzajmy,lemoorko to, ze dostalas upomnienie za zwracanie uwagi i ze to Cie boli, nie znaczy, ze musi wszystkich tu generalnie masz wolny wybor, mozesz sie udzielac ale nie musisz wiec nie wiem, o chcesz tym watkiem osiagnac dym chyba.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Więc z autopsji nic na ten temat nie mogę powiedzieć .
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale rozmowa miała nie być o moim upomnieniu, ale o zachowaniu na forum Co niekórzy jak juz napisałam zachowuja się tu swobodniej niz na codzień. czytając niektóre watki zauważam jaki panuje jad wsród wizazowej rodziny ![]() EDIT- nie chce osiagnąc żadnego dymu. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
<wredny babulec czasami słodszy od baranka wielkanocnego (bleee) zmarszczył nos, sniuff, sniuff>
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Najlepiej brać przykład ze mnie i nie wdawać się w dyskusje
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam ten jad, te zlosliwostki, ciete riposty
sto razy bardziej niz wypowiedzi przerazliwie glupie, bezsensowne, nie na temat, ktorych autorzy nawet sie nie wysilaja, by przeczytac cokolwiek z watku wczesniej. nie wszystkim sie to podoba trudno jest tez wyrazna roznica miedzy zlosliwoscia a chamstwem wiec jak ktos do nas uderze, nie znaczy ze jest chamski trzeba sobie umiec radzic jak w zyciu
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
To po co Ci forum..?
Się zgodzę z tym tutaj: Cytat:
Cenię przeogromnie inteligencję, nie ukrywam, że tej mój nos szuka zawsze jak świnia trufli. Złośliwości owszem, wredne zagrania niekoniecznie. I lubię żywiołowe Ech.
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilez mozna "w kolo macieju" o jednym mowic?
|
|
|
#21 |
|
Mrs Mrau
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strzał w dziesiątkę
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
To skąd nastukałaś 1300 postów
??
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Słuszna uwaga Aeterno
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn chamstwo jest negatywne zlosliwosc nie jest negatywna dla mnie jest to cecha pozytywna i pożądana w zyciu zlosliwosc swiadczy o inteligencji, poczuciu humoru i blyskotliwosci i takich ludzi wlasnie lubie. lemoorko - negatywnie swiadczy o osobie zadzrosc liczysz komus posty??
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się nie spotykają na pewno, a ja nie uważam się, rzecz jasna , za największe zło świata.Powiedziałabym, że wprost przeciwnie jedna z tych cech świadczy /edit: nienegatywnie/ o osobie. Nie myl bycia złośliwym z - od razu - cynizmem. Pozdrawiam serdecznie wszystkie niezmordowane dyskutantki. Wpadnę na pewno , gdy lont zacznie już płonąć.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-12-07 o 13:46 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? No chyba, że mówiac o dziecku z podkładana noga to potrafił wyczuć moment i stosownie ja wysunąć![]() Chyba mówisz o inteligencji emocjonalnej. Czyli jezlei z kims rozmawiasz i zwraca Ci ciętą riposte, która nie jest złosliwa. Dla mnie Kuba Wojewódzki np w swoich wypowiedziach nie jest złosliwy, a jedynie dosadny i cyniczny. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

:P

Słuszna uwaga Aeterno