|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
studia
Chciałabym zacząć studia, kierunek psychologia. Mieszkam w anglii już około 5 lat i od września zaczynam college, lecz chciała bym wrócić do polski. I tu formują się moje wątpliwości i pytania.
Czy kiedy skończę college mogłabym studiować od razu w polsce czy była by potrzebna polska matura? Czy warto zaczynać studia w polsce czy też lepiej tutaj je skończyć? I czy jeśli skończyłabym studia w anglii miały by one jakieś znaczenie w polsce? Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: studia
No nie wiem, ale gdybym była w Twojej sytuacji na pewno skończyłabym studia za granicą. W Polsce studia kiedyś były studiami, a teraz? Jak już coś to tylko ścisłe kierunki. Nie wiem dokładnie jak jest za granica,ale tam chyba studia mają większy prestiż. I często jest więcej ciekawych ofert i program też ciekawszy. Tak mi się wydaje.
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-14 o 23:32 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hmm no niby tak, a skończone w uk miały by jakiekolwiek znaczenie w polsce? Bo z tego co wiem niektòrych polskich papieròw w uk nie przyjmuja
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
hej
z psycjologia jest o tyle trudniej ze nie kazdy pracodawca chce Cie przyjac tzn no wiesz jak skonczysz oxford czy cambridge to raczej problemow nie bd ale jesli jakies podrzedna uczelnia, to nie warto lepiej probowac w pl np uj czy wawa...a dlaczego nie uznaja? bo jak to kiedys moja znajoma pow (ma swoja poradnie) ze w uk panuje zupelnie inna mentalnosc ludzi i psycholog uczac sie tam nie ma obrazu rzeczywistego dot polskiej spolecznosci. .. i musze pow ze sie z nia zgadzam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

z psycjologia jest o tyle trudniej ze nie kazdy pracodawca chce Cie przyjac tzn no wiesz jak skonczysz oxford czy cambridge to raczej problemow nie bd
ale jesli jakies podrzedna uczelnia, to nie warto lepiej probowac w pl np uj czy wawa...