|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czego nauczyly was dzieci??![]() Moze sama sie najpierw ustosunkuje do pytania. Mnie moja siostrzenica,(brak dzieci na razie) nauczyla - cierpliwosci,np: zawsze jej nigdy nie mialam, a jak widze jak mala je poltora godziny obiad to juz sie nie denerwuje, a kiedys to bym jej wylaczyla telewizor, teraz juz jestem spokokniejsza -poswiecenia, sama czegos nie zjem i jej dam, np:bylismy na lodach ja dostalam misia czekoladowego a siostrzenica nie,ona chciala to jej dalam.Na obiad oddaje jej swojego kotleta. Troszke schudne ![]() - odpowiedzialnosci,jak idziemy razem na spacer musze uwazac by jej nie zgubic swojej torebki i by nie wpadla pod samochod, - opieki nad dzieckiem co prawda ma juz 7 lat ale duzo trzeba sie nia zajmowac. - przygotowania posilkow, zawsze tego nie lubilam a teraz lubie to. - to ze takie dziecko to wydatek i to niezly ![]() - przypomina mi siebie jak ja bylam mala ale kiedy to bylo hiih ![]() Wiec mysle ze dzieki siostrzenicy bede dobra matka juz wiem co dzieci wyrabiaja i nie bawia mnie slodkie bobaski z gazety bo mysle jak to by bylo im prac pieluche ,na szczescie siostrzenica juz umie korzystac z toalety. A teraz taka dziwna mentalnosc ludzi jak chodze z nia na spacery to ludzie dogaduja mi ze to moja corka, paranoja, mam 17 lat. I juz slyszalam komentarze za plecami:taka smarkata a juz matka, A dodam ze siostrzenica mowi do mnie po imieniu a nie mamo, albo nie raz ciociu ale staro sie czuje wtedy ![]() Ale jak ja bylam mala w jej wieku to moja siostra wtedy miala okolo 20 lat to takze sie mnie pytali czy to moja mama, wiec role sie odwrocily ![]() Fajna jest jak tu przyjezdza uczy radosci i zabawy bo ja juz nie jestem taka beztroska,jednak obowiazki juz mam. I milo jest uslyszec ze jestem najfajniejsza ciocia ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czego nauczyly was dzieci??
Dobre, ciekawe pytanie.
![]() Hmm... bezgranicznej i bezwarunkowej miłości, odpowiedzialności za drugiego człowieka, zwracania uwagi na koparki, wozy starżackie, spychacze itd ![]() ![]() ustalania priorytetów (udoskonaliłam tę moją zaletę ![]() max 6 godzin snu na dobę ![]() gotowania domowego budyniu i takich różnych badziewi typu kluski leniwe To tyle - nic wiecej nie przychodzi mi go głowy - póki co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sama nie mam własnych dzieci (na razie
![]() -poprawia mi sie humor, zwłaszcza gdy jeszcze nie umie mówić, jego każde dźwieki sa takie słodkie... -uwielbiam się z nim bawic, uczyc pierwszych słów i widzieć, jak szeroko sie śmieje...przebierać pieluchę, ubierać...karmić nie darady bo jest na mleku mamusi ![]() ![]() -czasam "porywam" go w wózeczku i razem z narzeczonym paradujemy jak takie dwa głupole Przebywając z takim maluszkiem czuje sie o 180 stopni inna, taka zaczarowana..
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podbijam .Moze ktos wiecej sie wypowie
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja mowie "ooo dzwig" ![]() Dodam do tego jeszcze, ze dzieci nauczyly mnie jeszcze cierpliwosci. Jako osoba bezdzietna bylam pozbawiona tej cechy, teraz mam jej w nadmiarze. A co do tej milosci bezgranicznej... to dopiero wlasnie kiedy urodzilam dziecko to ja poznalam. Zadne uczucie (przynajmniej dla mnie) sie z tym nie moze rownac. To jest jednoczesnie piekne i przerazajace.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
własnych dzieci nie mam, w mojej rodzinie tez juz nie ma takich maluszków, jednak w zeszłe wakacje byłam na koloni jako opikunka. kolonię organizował Caritas i masa dzici było z rodzin biednych, często nacechowanych patologią społeczną i własciwie tam po uczyłam się od podstaw obcowania z dziećmi.uczyłam się nawiązywania kontaktu z nimi, tego jak zdobywac ich zaufanie,jak dobrze zorganizowac im czas, itd
a czego tak wlasciwie się od nich nauczyłam? mogłabym bym wymieniać wiele rzeczy i powtarzac po moich poprzedniczkach, ale to się mija z celem, bo najważniejszą i chyba najlepszą rzeczą jaka nauczyłam się od tych maluchow to umiejętność cieszenia się ze wszystkiego, nawet czegoś mało istotnego, czegoś co wczesniej bylo dla mnie normalne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.