![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzień zonka :-P
Muszę założyć ten wątek, żeby przekonać się, czy tylko ja mam zawsze "zły dzień", który właściwie jest co dzień, z małymi wyjątkami na dni "w miare dobre".
Nie pamiętam, kiedy ostatnio od rana do wieczora wszystko było jak trzeba. Zawsze jak jest już dobrze, to za chwile musi się "coś" zdarzyć i wszystko sie wali. Przykład : miałam rok temu egzamin. Nic nie umiałam, ale ściągi były naszykowane, wszystko dopięte na ostatni guzik. W dniu egzaminu założyłam nowe buty, marynarę itp, poszłam na wcześniejszy autobus, żeby zdążyć. Jadę sobie zadowolona, przejechałam dwa przystanki, wkładam rękę do kieszeni - nie ma ściąg. Zmroziło mnie. Przeszukałam wszystko - nie ma. Musiałam wysiąśc. patrzę na rozkład - nie ma oczywiście żadnego autobusu w drugą stronę. No to dawaj, na nogach, biegnę ile sił. Buty mnie zaczęly obcierać, upał - zgrzałam się, ludzie się gapia, a ja lece, niczym Forrest Gump ![]() ![]() Tymczasem czekam na zwierzenia innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
hehehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę jednak że ten sam dzień, w którym mi i lovisie przydarzyło się coś takiego, zawsze mógł być gorszy ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzień zonka :-P
A ja to nazywam "dniem blondynki" :d i sobie naprawde duzo potrafie w takie dni wybaczyc
![]() Najbardziej pamietam tez historie zwiazana z egzaminem -chyba takie najlepiej zapadaja w pamiec ![]() Egzamin mial byc wieczorkiem - tak o 18.00 z przedmiotu, z ktorego wykladowcy nie widzialam nawet na zdjeciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof siedzi na katedrze i patrzy na mnie jak na UFO (podobnie z reszta jak ja na niego) Wiec ja uprzejme "dzien dobry - przyszlam na egzamin" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Szkoda, że tak mało odpowiedzi, ale dziś pan Jacyków wiedzie prym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Swietny watek.
Mialam pelno takich dni, wiec podbijam. Chce poczytac. Bo to jednak nie to samo co dzien kupy...? ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj miałam nieciekawy dzień.
Rano biegnąc do pracy, wypłacałam z bankomatu pieniądze i ....zapomniałam pieniędzy. Zadwolona wzięłam karte i wsiadłam do auta koleżanki, która podjechała właśnie pod sam bankowmat. Pani w banku mówiła, że to się często ludziom zdarza... Ale czemu mi..
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Mrs Mrau
|
![]() ja wczoraj miałam taki dzień.Postanowiłam pięknie umyć schody prowadzące do mojego pokoju (terakota) -naszykowałam jakiś tam płyn,ciepłą wodę i przystąpiłam do dzieła. "Ale będzie czyściutko! wszystko będzie lśniło!" pomyślałam. Wypucowałam schody,pięknie się błyszczały.Poszłam szykować jakieś smakołyki-wieczorem mieli wpaść znajomi. Wnosiłam sobie na górę talerz z kanapkami (były tam między innymi kanapki z tuńczykiem ![]() ![]() Obok na ścianie odbity ślad mojego klapka (skubany-dokładnie cały wzorek podeszwy widać ![]() ![]() Schody ubabrane,moje ścięgna rociągnięte boleśnie w mgnieniu oka,śmierdzi tuńczykiem. Znajomi przyszli,śmiali się ze śladu stopy na ścianie (rozmazanego-bo próbowałam go czymś wyczyścić ![]() Zaraz po ich pójściu rozbiłam perfumy na schodach (pisałam o tym w Dniu Kupy) ehh żyć nie umierać i tyle ps.Czekam na "Dzień Świra" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ślad stopy na ścianie mnie powalił ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
może to nei jest zbyt zonkowate
![]() ale kiedy się to działo było naprawdę denrwujące i wogóle takie tam, czyli kasia wkleja pewną opowieść którą snuła pod koneic zonkowatego dnia Cytat:
najgorszym faktem było spotkanie ciotki J. która to zawsze, ale to zawsze jest dla mnie nie miła [no chyba, ze mam coś jej załatwić] i zawsze, ale to zawsze ucieka od babci, kiedy ja sie tam pojawię + powrót z pks do domu w stugasz deszczu ze śniegiem, tak, że ledwo zdążyłam wysuszyć włosy a już musiałam biec na przystanek, gdzie mam dobre 30 min drogi 10 min drogi do babci [z przystanki] jest milutkie, ale tylko gdy świeci słońce - wtedy -oj było zimno, było, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() no czuję się po prostu tak jakbym przeczytała Hłaskę w wersji żeńskiej ![]() ![]() Jak pech to pech nie ma co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym nie wytrzymała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
KasiaKatarzynka podziwiam Cie,że przyżyłaś ten dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dzień zonka to jeszcze pół biedy, ja miałam tydzień zonka. Co kolwiek zrobiłam wszystko było "na opak". Żeby się ze wszystkim wyrobić musiałam pracować po 10-12 godzin dziennie, bo każdą rzecz robiłam po 5 razy. Do domu wracałam ledwo żywa i bałam się myśleć co będzie na następny dzień. Przypuszczam, że sama nakręcałam sobie te "nieszczęścia", bo im bardziej coś mi nie wychodziło tym szybciaj to robiłam, żeby ze wszystkim zdążyć i dalej musiałam popdrawiać to co na "szybkiego" zrobiłam źle. Miałam wszystkiego dość, ale w ten tydzień będzie zupełnie inny
![]() ![]()
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raróg
|
Kasia, ja już nigdy nie bedę narzekać
![]() Jak już mowa o egzaminach, to zawsze tego dnia muszę dostać okres, który nie należy u mnie do najłagodniejszych ![]() ![]() Co roku o tej porze psuje mi się komp ![]() Kiedy kupiliśmy mieszkanie i zależało nam na jak najszybszej przeprowadzce, malarz akurat wpadł sobie w coroczny ciąg picia ![]() ![]() Dzień zonka to też ten, kiedy zdecydowałam nie jechać do Pragi na Rush ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzien zonka prawie codziennie, straszna niezdara ze mnie, tu cos potrace, tu cos przewroce, zepsuje
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeżyłaś?! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja często miewam takie dni.....
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ja sama jestem jak taki Zonek
![]() ![]() Ale ponoc innym szczeście przynosze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Mrs Mrau
|
a pamiętacie ten kretyński program na Polsacie w którym w bramkach były zonki ?(koty
![]() Nie pamiętam tytułu Całą rodziną się go ogladało,podniecało i typowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. idź na całość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja mialam taki dzien w ferie w gorach
![]() wspomnie tylko ze mieszkalam w pensjonacie ![]() Zaczelo sie niewinnie... Rano wstalam.. wysypalam worek soli na dywan i do szafki (wszystko musialam wyciagac i czyscic) niedlugo potem rabnelam sie z calej sily kolanem w stolek (przeklinalam chyba z godzine) nastepnie zjadlam sobie jogurt.. i glupia napalilam sie na ogorki kiszone.. wiec otworzylam sobie sloik... wyciagnelam ogory i praaaask - wszystko prawie wylalam na stol... wiec zalalam gospodarzom stol obrus i dywan:P resztke soku z ogorow wypilam... niecale 5 minut pozniej polaczenie jogurtu z sokiem wywolalo turbulencje w moim brzuszku... wiec 1,5h siedzialam na kibelku ;( <nie smiac sie !> spieszylam sie strasznie, bo mieszkalam pod zakopanem a w zakopcu za godzine mialam sie spotkac z kumplami mojego narzeczonego - mialam ju zkupione bilety do zakopca i w ogole... dobra.. trzesienie w jelitach pokonane... ubieram sie slicznie, pacykuje... ide na dworzec (jechalam pociagiem)... nagle odbieram telefon... zaczynam gadac z tatusiem.. przechodze przez na maxa oblocona ulice w BIALYM plaszczyku ... juz widze dworzec... i ......... BEEEEEEEECCCCCCC wypieprzam sie prosto w MAXYMALNE bloto !!!!!!! skrecam kostke... bialy plaszcz juz jest czarny... obdarte rajstopy.... a komorka rozwalona na betonie....... nie mam juz po co jechac do zakopca.. stracilam kase za bilety... nie mam w co sie ubrac zeby wyjsc na dwor... rycze... wracam do pensjonatu... czyszcze plaszcz... narzeczony wola ze glodny.. wiec robie obiad... iii... przypalam go ![]() wtedy juz ryczalam do wieczora :P hehehe ![]()
![]() |
#27 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() za każdym razem patrzę w moje kocie lustro z nadzieją a tu zawsze zonk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma zawsze chciała mieć takiego kota. Kiedyś byłam u niej i mi pokazała - w niczym nie podobnego do tego z TV, ale mówiła, że jej siostra takiego zrobiła, sama. Nic w tym śmiesznego, śmieszne było, to co zrobiła potem. Mówi, że lubi odgłosy zwierzęce i zawsze chciała mieć taki dzwonek. I mi pokazała nagranie w telefonie, jak robi "aaaaaaaaaauuuuuu chau chau". Wyje jak pies. Ona była przy tym totalnie poważna, ja natomiast nie, o mało co z kanapy ze śmiechu nie spadłam ![]() Wracając do tematu wątku ![]() Jakiś czas temu miałam swój telefon w naprawie, i używałam starego Siemensa mojego brata, w którym nie działa mikrofon, więc gdy ktoś dzwoni, ja go słyszę, ale dzwoniący mnie nie słyszy. Telefon leżał w naprawie dosyć długo, i przez te parę dni, gdy musiałam gdzieś zadzwonić, używałam w szkole telefonu koleżanki, wymieniając w jej Nokii karty SIM. No i siedzę sobie na WOK-u, a tu dzwoni do mnie mama. Mówiłam jej parę razy, że Siemens nie działa, więc ma nie dzwonić. Pomyślałam zatem, że musi to być coś ważnego. Wyciągnęłam telefon, odłączyłam się. Zaraz zadzwonił dzwonek, napisałam do mamy sms-a z pytaniem co takiego chciała i żeby zaraz zadzwoniła, bo zmieniam telefon. Dodam, że miałam wtedy na koncie mniej niż 1zł, zawsze oszczędzam pod koniec karty, bo z kupieniem nowej u mnie zawsze trudno, a taka 1zł to możliwość puszczenia choćby sygnałka. Straciłam zatem 20gr na smsa do niej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KasiaKatarzynka, fajna historia ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Wątek naprawdę poprawiający humor, nawiasem mówiac, zauważyłam , że Posiadasz Lovisko talent do tworzenia pomysłowych tematów, oby wiecej i wiecej
![]() Cytat:
Oczami wyobraźni zobaczyłam te sliskie schody, oraz to, jak mógł skończyc się taki upadek- ciarki przesły mi po plecach. Uważaj na Siebie bardziej! ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Mrs Mrau
|
Anett uwierz mi,teraz uważam o wiele bardziej
![]() ps.to że koty spadają na 4 łąpy to chyba bujda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.