|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Formatowanie a obrazyMam do was pytanie.. jak formatujecie kompa no to chce wam sie ściągać obrazy od nowa ? ja mam tego sporo na kompie ( mój brat zawsze formatuje kompa) i zawsze wszystko strace z pulpitu.. można gdzieś w internecie zapisać folder z obrazami ? żeby cały czas nie ściągać on nowa ich ? (na dysku nie moge bo nie mam miejsca) jesli można gdzieś tak zrobić no to prosze o podanie strony, szukałam ale nie umiałam znaleść ..
![]() Mam nadzieje że ktoś mi pomoże..
|
|
#2 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dot.: Formatowanie a obrazy
Domyślam się, że macie Windowsa XP i dysk podzielony na partycje... Jeśli dobrze myślę, to nie powinnaś mieć problemu ze swoimi obrazami. Wystarczy, że będziesz je trzymać w jakimś folderze na tej partycji, która nie jest systemowa. Wtedy, podczas formatowania, nie utracisz tych danych
Ewentualnie możesz umieścić swoje dane na jakimś bezpłatnym serwerze, np. na interii, która udostępnia bezpłatnie 10 mega. Powodzonka
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o jakie obrazy chodzi, o tapety na przykład?
Najprostsze rozwiązanie, to chyba zapisać je sobie na płycie.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
To nie dzielisz dysku na partycje? Że też chce Ci się potem wszystkie programy instalować
Ja mam taki 100GB podpinany na USB. Nie musze wykręcać dysku, ani zgrywać na JUMPA(pen drive), żeby coś gdzieś przenieść. I przynajmniej on jest niezawodny. Nawet jak z kompem się cokoliwek stanie moje bezcenne fotki i wszystko inne są bezpieczne![]() Jeżeli się uprzesz to możesz założyć sobie darmowe konto e-mail 1 GB i na nim wszystko trzymać (jeżeli się zmieści )
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja albo nagrywam na płyte, albo przegrywam na inną partycje
tak najprościej
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Za Odpowiedzi
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
mam prosbe,moglby mi ktos napisac instrukcje jak sformatowac dysk.??Gdzies zgubilam karteczke,na ktorej mialam to napisane
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
jeśli masz bootowalną płytkę systemową, to po prostu wkładasz ją do napędu i restartujesz kompa, a po rozruchu z tej płytki (przed ponowną instalacją systemu) wykona się formatowanie partycji/ dysku
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki,juz sobie poradzilam
Wczesniej mialam 98 i tam trzeba bylo troche pokombinowac,nie wiedzialam ze XP jest taki prosty.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Ja mam taki 100GB podpinany na USB. Nie musze wykręcać dysku, ani zgrywać na JUMPA(pen drive), żeby coś gdzieś przenieść. I przynajmniej on jest niezawodny. Nawet jak z kompem się cokoliwek stanie moje bezcenne fotki i wszystko inne są bezpieczne
)