Nękani przez TPSA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-28, 13:01   #1
eklerka
Zakorzenienie

Nękani przez TPSA

Zdarzyło Wam się, żeby pracownicy TPSA wydzwaniali do Was po 5 razy dziennie. Przed chwilą znowu dzwonili . Ale jestem zła. Pamietam któregoś dnia, jak rodzice na każdy z 3 telefonów odpowiadali grzecznie, że nie są zainteresowani ofertą. Za czwartym razem trzasnęli słuchawką, a za piątym pracownik tej instytucji usłyszał kilka niemiłych słów .

Ktoś inny też tak ma, czy tylko nas dreczą?
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:05   #2
Bastian21
Rozeznanie

Dot.: Nękani przez TPSA

Niestety to jest częsty przypadek. Prezentują promocje, jakieś ankiety marketingowe itd.
Bastian21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:10   #3
paula78
Zakorzenienie

zmienic operatora i zastrzec numer

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:14   #4
lain
Zakorzenienie

oooo nie zapomne im jak wydzwaniali po 3-4 razy dziennie, a jak im raz powiedzialam, ze ojca nie ma, bo zalatwia pogrzeb (dziadek zmarl tego dnia) to zapytali kiedy bedzie w domu!! normalnie noz mi sie w kieszeni otworzyl... nawet w takiej chwili nie dadza czlowiekowi spokoju...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:14   #5
eklerka
Zakorzenienie

Mówimy im, że nie chcemy żadnych tańszych rozmów na komórki, (bo nikt nie jest głupi, żeby dzwonić z domowego na komórkę), droższego abonamentu, ani żadnych innych ulg . Żeby do nas wiecej nie dzwonili, a oni potrafią za pół godziny zadzwonić znowu z ta samą ofertą .
Stary 2005-12-28, 13:16   #6
Irysekk
Rozeznanie

Niestety zdaża się to bardzo często Potrafią co drugi dzień dzwonic kilka razy dziennie Ja tez kiedyś powiedziałam takiej osobie kilka przykrych słów ale już nie wytrzymałam . Ja rozumiem że to ich praca - z tego utrzymują swoje rodzinny - ale ile można. Myśle że gdyby TPSA miała jakiś lepszy system ewidencyjny klientów nie było by problemów.

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:18   #7
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

taką mają pracę - jednych to denerwuje na innych wizje promocji działają
u mnie w domu to ojciec jest specjalistą od natrętów po jednej rozmowie z nim nie zdarzyło się żeby pózniej dzwonili - widocznie jest dość przekonywującym człowiekiem ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-28, 13:20   #8
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Przepraszam ale to byla moja praca
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 13:24   #9
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Do mnie kiedyś na komórkę ktoś zadzwonił z ofertą tańszych połączeń na komórki z telefonu stacjonarnego i niezła była konsternacja jak odpowiedziałam że nie mam telefonu stacjonarnego - chyba osoba dzwoniąca nie była przygotowana na taką odpowiedź
Na szczęście to był 1 taki przypadek, gdybym była nękana taki telefonami - napisałabym stosowne pismo do tepsy chcą sprzedawać dodatkowe usługi - ok, ale jak się raz powie że się nie jest zainteresowanym to powinno starczyć.
Stary 2005-12-28, 13:53   #10
modliszka84
Rozeznanie

Oj tak, do mnie tez dzwonią...
i zawsze im odpowiadam, że nie jetesmy zainteresowani żadną nowa taryfa, a jesli już bedziemy to znam inne źródła informacji jak chociażby internet, więc sobie proadze i sam poszukam tego co mnie interesuje. Zawsze też dodawałam, żeby uprzejmie sobie zapisali, żeby pod ten numer już nie dzownić....

O dziwo chyba podziałało, bo dawno juz nikt nie dzownił...

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 14:11   #11
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Hm, mnie jakoś nie nękają
Spróbowali by tylko

ps. Oni po prostu czują respekt przed Judą
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 14:17   #12
Irysekk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Juda
Spróbowali by tylko

to sobie teraz zacukrowałaś

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 14:34   #13
asianiunia
Raczkowanie

Hmmm wiecie co, mnie też przesladowali i nadal będą to niestety robić ale pracownicy Tele2, co chwile dzwonili, a kiedy odpowiadalismy ze nic nie zmnieniamy to nie usuchali, ani na grzeczną odmowe ani na niegrzeczną, do domu co chwile stuk puk i za każdym razem ich wyganialismy , wręcz sa jak świadkowie wrrrr, no i w koncu wczoraj udało się jednemu zwieść mojego ojca podając sie za pracownika telekomunikacji polskiej s.a. (założyłam o tym wątek). Może w takim razie to tele2 podaje sie za telekomunikacje i w czasie rozmów telefonicznych wkurzaja nas wszyskich. Tak czy siak, mnie juz nerwy sie chyba kończa od tych ciagłych pukan i telefonów oszustów któerzy wycwanili się i sie nawet juz nie przyznaja ze są z tele 2 bo bym ich wyrzuciła.
asianiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:59   #14
annfas
Zakorzenienie

ja wiem jak to wyglada z tej drugiej strony....
moj TŻ praciwał w tepsie na tak zwanej telesprzedaży, i to nie on decydowal kiedy do kogo ma dzwonic, numery same mu sie wybieraly, a on musial trzymac sie wytyczonych formułek, wedlug których przeprowadzal rozmowe, zadawal pytanie, a potem zaznaczal jakiej kto udzielil odpowiedzi i pojawialo mu sie nastepne pytanie. Praca okropna!!! rozumial ze cos sie nie oplaca (bo tak bylo najczesciej) i jak zaproponowal jakiejs starszej pani zeby sobie obnizyla abonament na socjalny bo miala ten normalny a i tak nigdzie nie dzwonila to go zwolnili:/ ale teraz sie cieszy z tego powodu i nigdy nie chce tam wracac. TPsa ma wszystko super wyliczone i wiedzieli kied go zwolnic, tzn w polowie miesiaca i nawet zasilku nie dostal.....
wiec uwierzcie mi ze to nie jest wina tych co do was dzwonia, jesli komus zalezy na pracy i na kazdej zlotowce (a w TP za takie dzonienie nie dostane nawet najnizszej krajowej-tak sie wycwanili) to robi wszystko to co mu powiedza, a ludzie sa na prawde rózni

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:09   #15
Lovisa
Zakorzenienie

Do mojego taty TPSA zawsze dzowni, gdy wychodzimy z domu Zupełnie jakby mieli nas na podsłuchu
Stary 2005-12-28, 22:10   #16
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

jak czytam wasze wypowiedzi to widze swoj domPotrafia dzwonic kilka razy w tygodniu i jeszcze pytaja sie o ktorej bedzie dany domownik.No co ja moge powiedziac takim namolnym tpsa-owiczom.Staram sie byc uprzejma.Zawsze sobie mysle ze przeciez ja bym nie chciala zeby mnie ktos wyzywal tylko za to ze wykonuje akurat taki zawod...i ze niestety musze zaklucac spokoj ludziom.Wiec respect...ale ilez mozna wytrzymac

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:10   #17
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

W ostatnim miesiącu dzwonili do mnie 5-6 razy. Zawsze z tym samym... Skleroza? Głupota? Dezorganizacja???

Tepesia to ma dopiero burdello, skoro potrafi tak nachodzić własnych klientów
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:18   #18
allicjaa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Nękani przez TPSA

Cytat:
Napisane przez Juda
Spróbowali by tylko

No Kochana to jest nas dwie Siejemy postrach Wiedzą z kim lepiej nie zadzierać
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:25   #19
Pomadka
Zakorzenienie

Póki co nie dzwoni do mnie operator w osobie konsultanta, ale automatyczna sekretarka z nagranym tekstem i bebla coś przez kilka minut. Głos jest męski, ale i tak automatyczny... Zdarza się to kilka razy w miesiącu.

Za każdym razem ja mam taki tel. odbieram, a następnie słyszę w słuchawce entuzjastyczne: "Witamy cię gorąco, mam dla ciebie...." to odkładam tel. NIe mam siły słuchać automatycznego głosu prze kilka minut, szkoda czasu, wolę pozwiedzać Wizaż za ten czas.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-28, 22:36   #20
annfas
Zakorzenienie

bo ludzie teraz sami rezygnuja z pracy, nie ma kto dzwonic po omach i namawoac do jakis beznadziejnych uslug ktore nikomu oprocz TPsa sie nie oplacaja, to sobie nagrali jedna wypowiedz i wszystkim beda puszczac

Stary 2005-12-29, 09:41   #21
eklerka
Zakorzenienie

Nie mam pretensji do zwykłych pracowników TPSA, tylko do tych, którzy im każą do mnie dzwonić . Wiem, że TPSA nie zatrudnia ludzi bezpośrednio, tylko przez pośredników, żeby można ich było łatwo zwalniać. Wiadomo, taka firma pośrednicząca nie robi tego charytatywnie, więc pracownik co miesiąc spory kawał wypłaty im oddaje, a jeszcze musi w pracy ludzi nękać . Chciałabym tylko, żeby jakiś informatyk napisał im program, który by powodował, że zadzwonią do mnie raz na poł roku, a nie jednego dnia 5 razy.
Stary 2005-12-29, 10:12   #22
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

do mnie tez kiedys dzwonili i tata po któryms czasie powiedział ok i jakoś mamy droższy abonament czy tańszy, w każdym razie rachunki większe przychodza niż zwykle i juz to nie podoba sie aż tak bardzo
najbardziej denerwuja mnie osoby dzwoniące z jakiś firm które robią jakies spotkania prezentujące produkty danej firmy, biora chyba książke telefoniczna wydzwaniają po domach z tego miasta w ktorym jest prezentacja, potrafia po kilka razy dziennie dzwonic, i nawet po spotkaniu równiez mimo że mówie że nie ma nikogo dorosłego (sama udaje niepełnoletnią) i tak wydzwaniaja a ja sie musze tłumaczyc wysyłaja jakies zaproszenia, później dzwonia o potwierdzenie czy sie przyjdzie
raz poszłam sobie bo prezentowali jakies koce które podobno swietne itp. coś na bóle reumatyczne, a że ja jednak jestem chora to stwierdziłam co mi szkodzi pójde pooglądam nawet jakby to był zwykły koc to co tam i tak bym sobie kupiła byleby był leczniczy ale co z tego że miałam zaproszenie i uprzedzałam pania która dzwoniła i namawiała na przyjście że mam 19lat stwierdziła że zaprasza i ble ble ble a ja wchodze i mnie kobieta wyprosiła, że co mnie to interesuje
wkurzyłam sie co nie miara, az miałam napisac maila do tej firmy, jeśli przychodze to chyba mnie interesuje, bo mnie to dotyczy widocznie wyglądam jak okaz zdrowia bo kobieta ma kapilaroskopię i Dopplera w oku
skoro stwiedziła że powinnam iśc sobie

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 10:21   #23
annfas
Zakorzenienie

takim posrednikiem jest urzad pracy, i to wcale nie urzad dostaje za to kase, oni jeszcze doplacaja zeby tpsa zatrudnila ludzi ktorzy ni maja pracy, a potem jak ktos straci prace to nie ma szans na zadne dofinansowania szkolenia itp. bo juz swoj limit srodkow finansowych w UP wyczerpal pracujac w TP dla mnie to jest chore ale tak jest na prawdeprzkonalam sie o tym prawie na wlasnej skorze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-02, 16:17   #24
kate1991
Wtajemniczenie

do mnie tez dzwonią, ale tak sie złożyło, że ja jeszcze nie odbierałam, zawsze mama
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 17:14   #25
Bridget
Zakorzenienie

Nie mam juz od dawna telefonu stacjonarnego, ale znam ten ból - dzwonią do firmy i to bardzo często. Z tepsy i z innych sieci, ciągle oferują to samo - mogliby w końcu zrobić tam porządek i odhaczyć klientów, którzy regularnie odmawiają

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 17:38   #26
Domina
Zakorzenienie

Szlak mnie trafia jak słysze w słuchawce że rozmawiam z kimś z TP... No wściec się można! Jeszcze bezczelnie pytają o której będzie w domu tata... a skąd ja mam to wiedzieć?! Przecież za nim nie chodze... Od kąd tata poszedł do TP i wziął tańszy abonament to już nie dzwonią.
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 15:12   #27
eklerka
Zakorzenienie

Dziś znowu dzwonili rano, a jak usłyszeli "nie dziękuję", to ... zapukali do drzwi osobiście.
Proponują ofertę, której ktoś z mojej rodziny nie może się pozbyć. Rachunki tej osoby się zwiększyły, a zapisanie okazało się dużo łatwiejsze niż rezygnacja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-09, 15:27   #28
froggie
Zakorzenienie

Do mnie nie tylko dzwonią ale jeszcze przyłażą
Stary 2006-02-09, 17:13   #29
Tusio
Wtajemniczenie

Mnie również to denerwuje.Potrafią dzwonić kilka razy dziennie,na hasło "Mama jest w pracy" wypytują o porę,kiedy mogą zadzwonić później,i dzwonią,a jakże.
Stary 2006-02-09, 17:14   #30
Tusio
Wtajemniczenie

Może mają?
Cytat:
Napisane przez Lovisa
Do mojego taty TPSA zawsze dzowni, gdy wychodzimy z domu Zupełnie jakby mieli nas na podsłuchu

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości