|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
robot kuchenny - jakie potrawy można w nim przygotować szybko i łatwo?
Witam!
Ostatnio zastanawiam się nad zakupem robota kuchennego, który ugniata, ubija, sieka miksuje i szatkuje... Tak przynajmniej pisze. Obecnie zastanawiam sie jakie potrawy - oczywiście dietetyczne - można by w nim zrobić opócz np. zupy krem z kalafiora. Jeżeli tylko macie jakies fafje pomysły piszcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: robot kuchenny - jakie potrawy można w nim przygotować szybko i łatwo?
sama wymienilaś funkcje robota wiec co jeszcze dodac ??
![]() ![]() mozna wymieszać ciasto mozna potrzec ziemniaki na placki mozna posiekac mieso ja siekam kapuste na bigos mozna ubic bialka itp itd.. w zaleznosci co robisz to go odpowiedznio wykorzystujesz i tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Głównie chodziło mi o przepisy na jakieś fajne koktajle, może na jakieś placuszki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
koktajle robisz wg. własnych upodobań smakowych, miksujesz ulubione owoce/warzywa
możesz zrobić bombe witaminowa z kiełków i jogurtu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Z tym ugniataniem to musisz sprawdzić jaką moc ma urządzenie, bo tylko takie o sporej mocy (i wysokiej cenie) są w stanie ugniatać twarde ciasta.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja lubię najprostrzy koktajl całoroczny: 2 banany+duży kefir - wystarcza na dwie porcje, ale możesz robić smakowe jogurty miksując naturalny z jagodmi czy truskawkami (poza sezonem nadają się mrożone), albo mleko z błonnikiem i owockami+może cynamon np.
Trę też warzywka, jak marchewkę, albo buraczki. Robię placki cukiniowe, czy ziemniaczane. Ucieram purre z ziemniaczków. Mój też kroi na pałeczki, co pozwala zrobić w piekarniku frytki np. Świetnie nadaje się do zup, zwłaszcza przecierowych, ale też np do pomidorówki z pomidorów (mielę od razu i dopiero potem do garnka), czy starcia ogórków na ogórkową. Mniej dietetycznie to masło orzechowe. Jak wyszukasz coś innego to się podziel, bo chętnie poeksperymentuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
J alubie robić w robotach kuchennych najbardziej ciasta, i koktajle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zielony stworek
|
Odkryłam ostatnio nową przydatną funkcję- wyrabianie ciasta i ...mięsa mielonego na pulpeciki ...och dzięki YouTube
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.