|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dzien dziecka straconego
hej nie wiem czy wiecie ale wczoraj byl dzien dziecka straconego...
ja niestety stracilam juz 2 dzieci... Staram sie o tym nie myslec-trzeba zyc dalej itp.ale kazda kobieta w ciazy, kazdy mijany wozek -sprawia mi straszny bol. Co noc sni mi sie dziecko, albo ze jestem w ciazy-jestem wtedy taka szczesliwa-a pozniej okazuje sie ze to byl tylko sen-i jestem sama ![]() ![]() Dlaczego los jest tak niesprawiedliwy? Moj lekarz mnie pociesz ze jestem mloda i jeszcze mam duzo lat na staranie-ale kazde poronienie boli nie tylko fizycznie ale i psychicznie.I jeszcze cala masa badan-piekielnie drogich najczesciej-juz malo czego nie zbadalam mam lekko dodatnia chlamydie wszystko inne w normie. Takich ja ja dziewczyn jest mnostwo-znajomi z nami nie chca rozmawiac na ten temat bo nie chca ranic-podobnie rodzina. Potrafia nawet przelaczac raklamy z produktami dla dzieci zeby nie ranic-ale czasami potrzebojemy porozmawiac na ten temat-tez szukamy jakiegos pocieszenia...a nie tylko udawania ze ten temat nie istnieje. Przepraszam ale musialam sie wygadac...
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: dzien dziecka straconego
Współczuję Kochana
![]() Jest już podobny wątek, pogadaj z dziewczynami w podobnej sytuacji, może lepiej się poczujesz. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151323 Zobaczysz, że wszystko się ułoży i jeszcze będziesz mamusią ślicznego aniołka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzieki-fakt nie widzialam tego watku. Ale mi chodzi o cos innego o odbior naszej sytuacji prze srodowisko-o to zeby nie bac sie poruszania takich tematow
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia
![]() Odwiedziłam stronę Twoich Aniołków
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
sylwio-zuzo, wczoraj odwiedziłam także wątek andziullli, ale nie wiedziałam co napisać, więc nie napisałam nic. Bardzo gorzko zrobiło mi się w gardle po obejrzeniu Waszej strony oraz strony Dlaczego. Nie wiedziałam, że istnieje taki serwis. Uważam, że nie ma gorszego piekła dla człowieka niż strata dziecka.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
masz racje nie ma nic gorszego niz smierc dziecka. najpierw widzisz kuleczke -pozniej robi sie fasoleczka z malutkim pulsujacym serduszkiem-a pozniej dowiadujesz sie ze to serduszko przestalo bic...cos w tobie umaro doslownie i w przenosni....
dziekuje dziweczyny kochane jestescie...
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
trzymaj sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle nie wiem, co napisac w takiej sytuacji..
Po prostu mocno przytulam Ciebie Sylwio-Zuzo i inne Mamusie Aniolkow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Oby każdy, kto nie wie co napisać w takiej sytuacji, pisał tak, jak nie pierwszy raz Ty, Misioczatku.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się cieplutko i miej zawsze nadzieję. Pomodlę się za Twoje Skarby i za to byś jak najszybciej urodziła zdrowego Bobaska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mi równiez zabrakło słów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
W ostatnim numerze Wysokich Obcasów jest przedstawiony ten problem (wg mnie bardzo sensownie to zostało napisane). Przyznam się, że do tej pory nie miałam pojęcia, że sami lekarze i personel medyczny w szpitalach i innych placówkach może tak bardzo ranić kobiety w Twojej sytuacji!! Niewyobrażalne, że po tak ciężkim przeżyciu nie ma oboziązkowego skierowania do psychologa.
Cieszę się, że nie obwiniasz się za to jak się stało- gazeta podaje, że w przypadku 3/4 poronień nie można podać przyczyny- i próbujesz żyć dalej ![]() ![]() Pozdrawiam, Aga ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hej dzieki dziewczyny za wszystkie dobre slowa. Niestety nasze realia sa takie, ze na tej samej sali co ja (juz po zabiegu) lezala dziewczyna ktora wlasnie zaczynala rodzic.....Straszne przezycie -nikt o tym nie pomyslal ani pielegniarka a o lekarzu juz nie wspomne-nie rozumieli ze mnie to boli ze ona za chwile stanie sie matka a ja...ja juz nie musze czekac na 27 lutego(moj termin)I wlasnie ta mysl byla najgorsza bo codziennie odliczalam ile zostalo do terminu-i nagle lekarz mowi ze juz nie musze liczyc,nie mam na kogo czekac...
Dzisiaj kupowalam podpaski-i ludze sie ze moze nastepne kupie za ponad 9 miesiecy......w koncu wiem na co musze sie leczyc...
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2006-10-17 o 20:06 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jejuu...Strasznie mi smutno
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jestem w trakcie prowadzenia badań do mojej pracy magisterskiej, której tematem jest "Wsparcie
społeczne kobiet po poronieniu dziecka". Zwracam się z prośbą do wszystkich chętnych do udziału w badaniu, aby wypełnic ankietę. czeladz.w.interia.pl/ankieta.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy powinnam odzywać się tutaj. Nie potrafię dobrać odpowiednich słów. Powiem tylko tyle: jest mi bardzo przykro i z całego serca współczuję Tobie, jak i innym kobietom..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.