|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prawda czy fałsz?
Witam wszystkich! i przepraszam , ale musialam zalozyc ten watek...
Wydaje mi sie ,ze kiedys przeczytalam tu na wizazu , w ktoryms watku ,ze najpierw powinno wykonywac sie trening silowy , a potem kardio... A ja w gazetce znalazlam taką o to rade: Wiele osób wykonuje najpierw trening silowy , a potem wytrzymalosciowy.To błąd. W celu redukcji faldek trzeba tę kolejność zmienic, poniewaz zmeczenie po treningu silowym hamuje spalanie tluszczu , zamiast je pobudzac.Zatem na poczatku wykonajn najlepszy mozliwy trening kardio.Dopiero po nim cwicz z ciezarkami , rowniez dlatego ,ze jestes juz doskonale rozgrzana. No i to prawda czy nie?? bo juz sama nie wiem czego mam sie sluchac kazdy mowi inaczej ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda czy fałsz?
Wykonywanie aerobów pzred siłownią nie ma sensu, bo w takiej sytuacji trening siłowy zaczynam już w fazie katabolicznej i podczas takiego treningu spalamy mięśnie co jest sytuacją odwrotną do zamierzonej.
A co to za gazeta była?
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
to był dodatek do Shape ;/ taka mala ksiazeczka... no to sie rozczarowałam , bo kupowałam tą gazetke od kilki miesiecy i wydawalo mi sie ,ze mowi prawde
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Musisz zbudować masę mięśniową a potem zredukować pokrywający mięsnie tłuszcz
Czyli najpierw dieta z lekkim plusem i bardzo porzadne posiłki okołotreningowe oraz bardzo porządny trening siłowy z dużym obciązeniem, trochę aerobów Potem jak już będziesz miala mięśnie to dieta z minusem, treningo siłowy taki sam, ale dużo interwałów i aerobów.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
yyyyy... trening ,zeby urosly mi miesnie to bialko trzeba jesc? a z minusem to jak trzeba jesc? ale ja nie moge z duzym obciazeniem bo mam 16 lat!!
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no i tak w ogole to ja jestem szczupla i nie musze spalac tluszczu co najwyzej chcialabym poprawic sobie kondycje.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Interesuje mnie twoja opinia, Pingwinie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
MY jeśli masz sporo tkanki tłuszczowej to najlepiej najpierw się porządnie zredukowac a potem zrobić taką dietę mieszaną kilka dni masa kilka redukcja, wtedy przyrost mięśni jest niewielki ale też nie łapie się tłuszczu.
Naleśniczek nie wiem w co ma Twój wiek do treningu siłowego. Po pierwsze duże obciążenie to pojęcie względne, bo dla każdego znaczy coś innego, ja ćwicze nogi z 100 kg a Ty zaczniesz z 10 i to może być dla ciebie już duże obciążenie. Obciązenie dobieramy tak żeby podczas treningu czuć, że ćwiczymy, ostatnie piowtórzenie w serii mósi przyjść z trudem. Białko je się w każdej diecie i na masie i na redukcji. Oblicz swoje zapotrzebowanie, dodaj do niego 300 kcal, które umieść w posiłkach przed i po treningu siłowym. Przez 5 dni miej dietę na + a potem przez 5 na 0 lub -100 i tak przez kilka miesięcy - jeśli się przyłożysz i do diety i do treningu masz szanse latem pochwalić się lekko umięsnionym ciałkiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co ma mój wiek do treningu siłowego dlatego się pytam. A pytam się dlatego ,ponieważ słyszałam, że w młodym wieku nie powinno ćwiczyć się z dużym obciążeniem , bo się jeszcze rośnie i może to źle wpływać na młody organizm , ale ja nie wiem , bo się na tym nie znam , więc się pytam.A muszę koniecznie ćwiczyć na siłowni? bo szczerze mówiąc o wiele bardziej lubię ćwiczyć w domowym zaciszu... bo np. jakbym kupiła sobie sztangi i taki domowy sprzęcik? to też by udało mi się lekko umięśnić moje ciałko? i właśnie mam jeszcze jedno pytanie , co do tego... ponieważ mówi się ,że jeżeli chce się rozwijać mięśnie trzeba co ileś miesięcy zmieniać obciążenie , a jak ja już dojdę powiedzmy do 10 kg (ze będę o takiej wadze podnosiła ciężarki) i już będę miała 'wykształcone' mięśnie , to mogę ćwiczyć mięśnie cały czas z tym obciążeniem , aby zatrzymać mięśnie w dobrej formie? I tylko jeszcze jedno : co z tą dietą , bo kompletnie nie rozumiem ,że przez 5 dni na plusie , 5 dni na minusie?? :| o co chodzi??
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Trening siłowy możesz wykonywać w domu, tyylko mósisz sobie kupić sprzęt. Obciązenuie nie zmienia się co kilka miesięcy tylko wtegy kiedy nam już nie sie za łatwo z danym obciązeniem ćwiczy.
Myślę, że zastanawianie się co robć jak już będziesz miała wyrobione mięśnie to tak odległa czasowo perspektywa, że naprawdę nie ma co się nad tym teraz zastanawiać. Dieta: obliczas swoje zapotrzxebowanie kaloryczne i przez 5 dni do tego zapotrzebowania dodajesz 300-500 kcal a przez następne dni od zapotrzebowania odejmujesz 100-200 kcal i tak cyklicznie zmieniasz dietę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Masz rację...za bardzo wybiegam w przyszłość
![]() ![]() Czyli co 5 dni zmieniam już tak przez cały czas?? znaczy się już przez całe życie ,że się tak wyrażę?? ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie tak długo jak długo chcesz zwiększać masę mięśniową, potem dieta z bilansem na 0
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ahaaaa !!! i jak juz rozbuduje miesnie tak jak bede chciala to robie diete z bilansem 0 , i dalej cwicze juz z normalną dietką ,aby utrzymac swoj efekt?? tak ,zeby juz pozostalo. A przy okazji moglabym prosic stronke , na ktorej moglabym obliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne.Dziekuje
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.