![]() |
#1 |
perfumove love
|
a czy Twoja babcia jest WYJĄTKOWA? :D
Czy macie babcie, które są zupełnie nieprzeciętne?
Moja np ma 91 lat, w domu do telefonu biegnie niczym gepard, farbuje włosy na rudo i uwielbia... strzelać z folii bąbelkowej ![]() ![]() Ktoś ma ciekawiej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: a czy Twoja babcia jest WYJĄTKOWA? :D
Hmm, moja ma 75 lat.
Codziennie pokonuje z 20 kilometrów na rowerze, ja tyle nie jeżdżę. Przez telefon gada wiecej niż ja. Naprawdę, gada i gada. Zna sie na modzie lepiej niż ja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hehe moja babcia też to lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia już nie zyje niestety
![]() Ale była wyjątkowa bo posiadała taka pewną mądrość życiową.Wszystkiemu umiała zaradzić, problemy stawały się przy niej zupełnie proste.No i gotowała jak aniol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Ci babci
![]() Moja babcia - góralka,lubiła czesać się w dwa warkocze.Do kościoła czasami nosiła rozpuszczone włosy - nie lubiła chustek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mi została jedna babcia, niestety ta ukochana, najwspanialsza na świecie nie żyje od 7 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
haha fajne macie babcie,moja babcia ma jakies 63 lata i tez jest super,ale moja nizyjaca juz prababcia (zmarła 2 lata temu)była tez swietna,znała wszystkie wiersze i piosenki z podstawówki,znaczy chodziła do szkoły tylko 4 lata,( II wojna swiatowa),ale pamietała bardzo dobrze wszystko,wszystkie wnuki i prawnuki uczyła,piła zawsze herbate w szklankach po nutelli i słodziła 5 łyzeczek,taki z niej słodziuch był...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mam tylko jedną babcię. Czyta godzinami, a później w nocy spać nie może, bo tak przeżywa perypetie książkowych bohaterów
![]() Ta druga babcia, moja ukochana, nie żyje od prawie dziesięciu lat. Zmarła w wyniku powikłań po udarze mózgu. Bardzo ją kochałam (z wzajemnością z resztą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() I ogląda tylko filmy, gdzie grają ŁADNI aktorzy i aktorki. Film szary, bury, z brzydkimi ludźmi = nuda i nic ciekawego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo rozczula mnie takie zachowanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Moje babcie są wyjątkowe..tak jak zreszta kazde babcie
![]() ![]() ale jedna jest bardziej "wyjątkowa"-komórą się obsługuje lepiej niz ja,a majac 78 lat widzi cyferki i literki na nim bez okularow! ![]() ![]() No i kiedys, jak ogladała "Klan" i Władzio zaniemógł, to sama tez mało co nie dostała zawału-tak sie Władziem przejęła! ![]() aha- i za kazdym razem jak do niej przyjede to mowi :"ALE TY ZMIZERNIAŁAŚ.." ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moja prababcia ma 102 lata i mieszka ze swoją córką (moją babcią) w domku na wsi. Ma niesamowite poczucie humoru, obie często się kłócą i nawzajem sobie dokuczają. Prababcia często uważa, że babcia ją oszukuje w jakiejś kwestii (np czy dobrze wygląda
![]() ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A ja myslałam, że moja babcia jest wyjatkowa...a tu cała masa takich fajnych
![]() Wracając do mojej...to ciagle nazeka że ją nogi bolą jak z kimś idzie ale jak sama to juz zasuwa tak, że jej dogonić nie można. Pali tyle papierosów, że dziwie się, że ma jeszcze płuca. A dy, któreś z wnuków się umawia z chłopakiem/dziewczyną to mówi "pamiętaj lepiej w domu niż w karzakach". Czesto pyta tez kiedy zrobimy impreze bo dawno nie było...a poźniej wymaga, żeby dac jej coś dobrego albo ubiec kiełbaske jesli to grill w zamian za to że nie będzie nas kontrolowac co chwile ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moje dwie babcie nie są dla mnie aż tak bliskie jak moja prababcia.
Ma 89 lat i klnie jak szewc. ![]() Mi i mojemu bratu urozmaicała oglądanie zeszytu z heftami w bardzo ciekawy sposób ![]() Baba z jajem. Bardzo życiowa,uwielbia podróże,ciągle ma nam coś ciekawego do opowiedzenia ![]() ![]() Zwiedziła chyba całą Polskę i opowiada nam ciągle gdzie i jak było. ![]() Ciekawie prawi ![]() Niestety teraz choruję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mam 2 babcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Jest wyjatkowa i kocham ja ponad wszystko. Niestety jest bardzo chorowita...dzisiaj sie dowiedzialam, ze w nocy bylo u niej pogotowie - wymiotowala cala noc - niestety zdarza sie jej to bardzo czesto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Tak, moja babcia też jest wyątkowa.Zdecydowanie.
Moja babcia po kłótni z moja mamą ... wymeldowala mnie od siebie. Poza tym, nie pamięta nigdy o mich urodzinach, nigdy nie dostałam od niej żadnego prezentu. I nigdy też mnie nie przytulila. No cóż, to wszystko tylko dlatego, że nie znosi mojego ojca
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, moja Babcia jest dla mnie wyjątkowa
![]() ![]() ![]() Wspaniale gotuje, piecze pyszne ciasta, dobrze mi się z nią rozmawia ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Moja jest po 70siątce. Co 2 miesiace albo czesciej kursuje trasą niemcy polska, czasami nawet pociągiem z kilkoma przesiadkami. Ciagle w rozjazdach. Teraz siedzi w Bułgari. Zwiedziala pol swiata całą europe, pol Azji egipt itd. Lubi grac w karty i nawet czasem daje sie ograć
![]() ma milion planów na minute, potrafi przez 4 godziny gadac przez telefon, typowa biznes babcia. Robienie na drutach to nie jej świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Mrs Mrau
|
Babcia Anielka to w porządku kobita
![]() ahh uwielbiam ją ![]() ![]() ps. na grill mówi dryl,no i w całej rodzinie już się przyjęło,że "robimy drylla" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja mam dwie babcie, jedna żywiołowa z kupa koleżanek , po ukończeniu 70 lat jest juz 3 raz w USA , druga, najukochansza babcia jaką można sobie wyobrazić, kiedy była mała, przed wojną mieszkała na Ukrainie. Czesto ogladamy zdjęcia z jej pięknego dworku w którym mieszkała jako małe dziecko albo czytamy listy mojej prabaci, która pisała językiem polskim przemieszanym z rosyjskim. Ponad to babcia umie smażyć najprawdziwsze bliny i gotować pyszna zupę z dyni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
moje obie babcie niestety juz nie zyja, ale obie wspominam bardzi cieplo, bo byly wyjatkowymi kobietami
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia jest po prostu fajna sama w sobie
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze dwie kochane babcie, które są bardzo wyjątkowe, ale chciałam teraz napisać o mojej kochanej prababci, która zmarła kilka lat temu w wieku 99,5 lat. Do końca prawie co dzień jadła tłustą kiełbasę lub bigos zapijając to czerwonym winkiem
![]() ![]() Babcia była niesłychanie silną kobietą, przeżyła obie wojny sama opiekując sie dziećmi, których miała 7 (dwoje zmarło w dzieciństwie). Mąż opuścił ją dla młodszej i rok później zmarł z nią w łóżku (babcia do końca życia uważała że to kara boska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Moja babcia ma 76 lat i jest niezwykle żywotną staruszką...Ma manie czystości cały czas chodz i sprząta,uwielbia patrzeć w okno i obserwować co robia sąsiedzi..Bardzo dobrze gotuję i mimo iz czasem jest bardzo upierdliwa to bardzo ją kocham
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
To ja napiszę o mojej babci, która dla mnie jest najwspanialszą przyjaciółką. Drugiej babci nigdy nie znałam, gdyż zmarła, gdy mój tato miał kilka lat. Babcia Janka to mama mojej mamy i w czasie gdy z siostra byłyśmy małe, opiekowała sie nami i przyjeżdżała często by nam pomagać. Niestety moja mama choruje na schizforenię, wiec bywało naprawdę ciezko. Wtedy babcia zawsze była na miejscu. Praktycznie to ona mnie wychowała, ona wytłumaczyła mi cały świat. Do dzisiaj rozmawiam z nią o wszystkim i proszę o radę.
Moja babcia i ja mamy wspólna miłosć i sentyment do Prudnika i do naszego domu, w którym obie sędziłyśmy dziecinstwo. Właśnie niedługo babcia jedzie tam żeby odwiedzic koleżanki, a ja strasznie chciałabym sie też zabrać. Babcia wspaniale gotuje i uwielbia karmic ludzi. Zawsze jak ktos do mnie przychodził to nie mógł wyjsć nie zjadłszy czegos. Na dodatek zawsze jak jem to babcia mnie upomina "tylko gryź dobrze". ![]() Kiedy mam jakis kłopot ona mi zawsze pomoże. Na dodatek trzyma cała rodzine razem. Bardzo ją kocham ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Moja Babcia jest wyjątkowa w tym jak klnie,jest 'lepsza' niż niejedna młoda osoba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
ja moja babcie kocham najbardziej na swiecie. i nie wuyobrazam sobie jak mi jej zabraknie. kocham ja tak bardzo i dziadka bo sa poprostu cudownymi osobami!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Moja babuni jest najcudowniejsza na swiecie
![]() w sobote miła swoje 70 urodzinki Kochana z niej osóbka mieszka po drugiej stronie ulicy co ja codziennie kupuje mi cos słodkiego poczka ciasteczka batonik wafelka itd. Uwielbia robic w ogródku i ma w nim przesliczne kwiatuszki nikt niema takich Nawet moje kotki bardzo kochaja babunie zawsze jak ja widza ze idzie ze sklepu a umnie nikogo w domu niema to ida do baci na jedzonko ![]() ![]() kochana babunia
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.