|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Gdzie kupić modelinę ?
Cześć
![]() Mam na imię Radek i od niedawna zacząłem się interesować lepieniem figurek z modeliny. Potrzebuję dużo białej i żółtej, ale w sklepach są sprzedawane tylko małe zestawy, w których jest po tyle samo wszystkich kolorów (albo FIMO, na które mnie nie stać). Już od jakiegoś czasu szukam sklepu albo producenta, który sprzedaje poszczególne kolory modeliny "na kilogramy", ale nic nie mogę znaleźć ![]() Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie kupić modelinę ?
Hey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() Nie wiem, czy to jeszcze aktualne ![]() Powodzenia i daj znać co załatwiłeś.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Sklepy typowo plastyczne, np. katowicki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie trzeba od razu latac po hurtowniach czy sklepach plastycznych modeline w malych opakowaniach mozna dostac w wiekszym sklepie papierniczym lub sklepac papierniczo - zabawkowych
Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ale jest to modelina kiepskiej jakości, cieżko na niej pracować, niesczególnie nadaje się do lepienia drobnych elementów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
WIELKIE DZIĘKI MAMAELA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
moja poprzedniczka ma racje , troche jest trudno na niej pracowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej
![]() - pod ten nr , który mi dałaś, mamaela, niestety nie udalo mi się dodzwonić (możliwe, że zmienili albo, że to już nieaktualne), ale uwaga ![]() - zadzwoniłem do producenta "Astry" w Przemyślu i tam powiedzieli mi, że sprzedają modelinę w większych ilościach w poszczególnych kolorach na specjalne zamówienie ![]() ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
cześć kilogram kosztuje 15 zł netto (czyli doliczając podatek 18,30 zł) do tego oczywiście koszty przesyłki, które są różne w zależności od jej wielkości i wagi (np. przesłanie paczki o wadze 6 kg kosztuje ok. 30 zł). To itak się bardzo opłaca - gdyby ktoś chciał kupić 1 kg modeliny w sklepie (tej w małych opakowaniach) to zapłaciłby ok. 40 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
a jaka najmniejsza ilosc mozna zamowic?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
1 kg to najmniejsza ilość jaką można zamówić, a w dodatku (niestety) ten kg musi być w jednym kolorze - tak więc chcąc mieć komplet podstawowych kolorów (czer, nieb, ziel, żół, czar, czerw) trzeba zamówić aż 6 kg, ale jak ktoś dużo zużywa to i tak się opłaca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.