|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zdrowe odżywianie - literatura
Witam. Czy znacie jakieś fajne książki na temat zdrowego odżywiania? Bardzo interesuję się dietetyką, w wolnych chwilach lubie nawet poczytać sobie jakieś książki o odżywianiu. Czy znacie jakąś ciekawą książkę godną uwagi? Najlepiej gdyby była napisana dość prostym językiem. z góry wielkie dzięki.
PS. Czy czytała któraś z Was "Odżywianie dla zdrowia" Paula Pitchforda, "Jesteś tym co jesz", "Dieta pielęgnująca" lub "Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera"? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zdrowe odżywianie - literatura
Polecam serię książek dr hab Tombaka- "Czy można żyć 150 lat?" ,"Jak żyć długo i zdrowo" i resztę. Godne uwagi jest dla mnie też "Przywracać zdrowie żywieniem" Ewy Dąbrowskiej i "Wegetarianizm" Kingi Wiśniewskiej-Roszkowskiej (od tej książki zaczęła się moja przygoda ze zdrowym żywieniem- stara publikacja, ale naprawdę warto przeczytać- i nie jest tylko o wegetarianizmie tak nawiasem, więc niech nie myli Cię tytuł
). Czytałam jeszcze parę o tej tematyce, ale w tym momencie nie przychodzi mi na myśl nic konkretnego- z ciekawych autorów można też zwrócić uwagę na Małachowa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

). Czytałam jeszcze parę o tej tematyce, ale w tym momencie nie przychodzi mi na myśl nic konkretnego- z ciekawych autorów można też zwrócić uwagę na Małachowa.