|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy możliwa jest pomyłka???
Witam.
Byłam wczoraj w laboratorium na pobraniu krwi i zauważyłam, że teraz probówki zamiast nazwiskami pacjenta, oznaczane są kodami kreskowymi. Z tego co zrozumiałam to jeden kod jest na zleceniu badania, a drugi na probówce. I tak się teraz zastanawiam, czy jak Pani, która sobie przykleja te naklejki może się jakoś pomylić? Tzn. np. na probówce pacjenta dać inną naklejkę niż na tym zleceniu. Gdyby tak było to następnych pacjentów też skazywałaby na swój błąd. Wie ktoś może jak to wygląda dokładniej? Co robią żeby unikać takich błędów? Osobiście miałam chyba większe zaufanie, kiedy widziałam naklejkę z moim nazwiskiem na probówce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy możliwa jest pomyłka???
Ja robię badania regularnie, i u mnie w laboratorium się wchodzi do gabinetu pojedynczo, i Pani od razu nakleja naklejkę na skierowanie i potem na probówkę. Nie wiem, jakim cudem miałaby się pomylić, skoro ma naklejki tylko z jednym kodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Co to znaczy, że ma naklejki z jednym kodem? Myślałam, że na tej kartce z kodami są po dwa kody takie same i chodzi mi o to np. że Pani mogła by wziąć jeden kod i drugi przypadkiem inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
ten sam kod jest na probowce i na zleceniu badania, wiec nie ma problemu, ze sie pomyli. poza tym jest cos takiego jak tajemnica lekarska i wydaje mi sie, ze dobrze, ze nie ma personalnie po nazwisku
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę problemu.
Równie dobrze mogłaby się pomylić wpisując dane osobowe.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
biegam dla Zabawy
|
Nie mówiąc już o tym, że 2 osoby mogłyby mieć to samo nazwisko
![]() Kody są lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli boisz się pomyłki, to zawsze możesz poprosić, żeby pokazała Ci czy przykleiła ten sam kod ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
może nalepki są podwójne, jak na listy polecone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.