![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() biustonosze, staniki
WItam drogie panie
![]() Mój odwieczny problem, to kupowanie staników. Zawsze przy mierzeniu zdaje sie być ok, a w domu później okazuje się a to za luźny, a to miseczki nie takie. Jaki jest sekret kupowania dobrego stanika ? Kiedyś słyszałam, ze sie mierzy obw pod biustem i ... no własnie i nie wiem co do czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: biustonosze, staniki, cyckonoszki :)
ja kupuje bez przymierzania i zawsze sa dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mierz się dwa obwody-pod biustem i w biuście. W salonach Triumpha były kiedyś takie plakaty z dokładnymi instrukcjami, tabele. Może na stronie internetowej też są.
Jeszcze nigdy nie kupiłam złego stanika. Chyba mam szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tez tak mam
![]() ![]() rzadko zdarza mi sie mierzyc biustonosze. kiedy kupuje w h&m czy intimissimi to biore bez mierzenia te fasony, ktore mi sie podobaja. w h&m 75c a w intimissimi dwojke. nie zdarzylo mi sie, zeby byly zle ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Ja muszę przymierzyć. Bo rzadko mi się zdarza znaleść stanik idealny. Tzn aby w obwodzie miał 75cm a miseczka C była tak duża jak ta w staniku o obwodzie 85
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym Muszę przymierzyć. Te z H&M są śliczne ale co sobie kupię to w domu stwierdzam,że nie podoba mi się kształt pod bluzka. Jakieś takie dziwne się wydają.
Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa ![]() ![]() Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-12-28 o 04:38 Powód: post pod postem, prosze uzywac funkcji Wielo-Cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wyobrażam sobie zakupu stanika bez mierzenia. No..dwa razy kupiłam, na allegro, ale z Triumpha, 99% moich staników to Triumph, więc miałam pewność, że rozmiar będzie dobry. Z innymi bym nie ryzykowała. W Triumphi mam 75b(każdy model). Staniki innych marek to czasem 80B lub 75C. Dla mnie zakup bez mierzenia to za duże ryzyko-utraty gotówki i niewygody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje biustonosze firm, ktore znam. i mam pewnosc, ze dwoja intimissimi bedzie zawsze taka sama: bez wzgledu na to, jaki fason biustonosza to bedzie.
w h&m kupuje przewaznie te miekkie, o trojkatnych miseczkach, takie fikusne :P albo nieusztywniane. bo usztywniane tam sa ladne tylko do miseczki b. miseczki wyzej wygladaja jak talerze na zupe. a fe. jezeli jakiejs firmy nie znam to ide do przymeirzalni i grzecnzie mierze. ale 90% mojej biustonoszowej szuflady to intimissimi ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje na oko. zawsze trafiam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
rzeczywiście macie szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja nie lubie usztywnianych..chyba że pod gładką bluzke to sie skusze
![]() kupuje koronkowe biustonosze więc mierze aby mieć pewność że koronki ładnie się układają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja też pomimo że ZAWSZE przed zakupem przymierzam stanik bardzo czesto w domu okazuje sie ze kupilam lipe i musze isc wymieniac- naszczescie kupuje w takich miejscach ze mam możliwosc wymiany bo nie wiem co bym zrobila, chyba otworzyla wlasny biznes z niewypalow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Mierze zawsze pod obcisla koszulke, czasem 10 i zaden nie pasuje... do tego tyje i chudne, wiec mam kolekcje w rozmiarach 70a-75d, a rzadko nosze w ogole
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Od 70a do 75d? Niezła skala...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo. Nie wyobrażam sobie kupić stanika bez wcześniejszego przymierzenia. Muszę oblecieć 5 tysięcy ( ![]() Na allegro niektóre mnie kuszą-ale niestety- nie kupię bo na 100% będzie niedobry ![]() A co kupowania odpowiedniego rozmiaru to zawsze zapinam na ostatnią haftkę żeby później stosunkowo zmniejszać obwód jak się rozciągnie ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze mierze, bez zmierzenia na 99% nie bedzie dobry
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja też zawsze mierzę, a i tak zdarza mi się kupić beznadziejny. Czytałam kiedyś artykuł , w którym wypowiadała sie gorseciarka, że najczęśtszym błędem kobiet przy zakupie stanika jest wybieranie zbył małej miseczki i za dużego obwodu. Wtedy robią się dziwne wałki i piersi dzielą się na kilka sztuk że tak powiem .Dwie są w miseczkach, dwie nad a dwie po bokach. Najważniejsze to miseczka , zwykle sporo większa niż nam się wydaje, tak żeby spokojnie upchnąć tam wszystko, no i jeśli usztywniamy to druty muszą się kończyć w połowie pachy a nie na piersi. Jeśli jest inaczej to stanik ma zbyt małą miseczkę - co prowadzi do ucisków i nawet po wielu latach w skrajnych przypadkach do nowotworu. Pod biustem ma być ciasno, należy kupować tak żeby zapinać na skrajną haftkę, bo w miarę noszenia stanik będzie się rozciągał i będzie można wtedy regulować to znaczy zmniejszac obwód.
Poza tym zawsze mierzyc, bo tego wszystkiego nie da sie zauważyc na oko. Ja mierzę na obcisłą bluzkę i patrzę czy piersi nie rozłażą się gdzieś na boki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Zanim kupie biustonosz muszę go stanowczo przymierzyć, chociaż jak już go później założe czasami okazuje się , że jest tak nie do końca idealny :/ Chciałabym nie miec problemów z zakupem biustonoszy. Jest to część garderoby, której nie lubie kupywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę ![]() ![]() Ja uwielbiam staniki nie usztywniane- pomimo ze nie mam zbyt obfitego biustu (taki zwyczajny większe B) to i tak nie lubię pushupów ![]() ![]() ![]() A ja nie lubię koronek ![]() ![]() No to się wyżaliłam ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja też zawsze mierzyć muszę, choć akurat mierzenia staników strasznie nie lubię
![]() ![]() ![]() Uuups przepraszam za post pod postem, nie wiem dlaczego tak się stało??? Proszę skasować ten pierwszy jak coś.
You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it. Edytowane przez aneczka_1984 Czas edycji: 2006-12-27 o 11:05 Powód: Dopisek ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Bielizne kupuje zazwyczaj w New Yorker. Zawsze mierze, nigdy nie kupuje na oko. Przewaznie sa to push-up`y
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja mierze każdy stanik przed jego kupnem, a mimo to i tak czasem kupie jakis nie taki, a to źle pod bluzką wygląda, albo za bardzo powiększa piersi itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a ja roznie z tym kupnem stanikow....czesto jest tak, ze kupuje mi mama, bo akurat zobaczyla jakis fajny i zawsze trafia idealnie...albo mam "foremne piersi" albo moja mama ma oko:p
ale szczerze tez nie lubie kupowac stanikow;/ nie lubie ich tez nosic;/
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ja nigdy nie przymierzam i zawsze idealnie pasuje
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Push-upów nie noszę odkąd moj ex się śmiał, że dziewczyny zdejmuja piersi razem ze stanikiem, wzięłam sobie to chyba do serca, bo wszystkie oddałam wtedy mamie. Teraz wydaje mi się, że ta kupa gąbki jest po prostu niewygodna, moimi faworytami są topy z gatty i atlantica, takie jakby sportowe staniki, chociaż ostatnio dałam się skusic na skromny gładki z Tezenis, lekko usztywniany, ale też wybrany spośród 5 mierzonych, z ktorych pozostałe 6 to w ogóle ni przypiął ni wypiął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję bez mierzenia i zawsze trafiam w dobry rozmiar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja nie przymierzam, ale zawsze są dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Zawsze przymierzam, bo rozmiar rozmarowi nierowny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem na pierwszym miejscu maniaczką kosmetyków a na drugim bielizny... Już mi się nie mieści w szafach, muszę kupić jakąś nowa komódkę
![]() A stanik zawsze mierze, z wyjątkiem kupowania w necie, jest niemożliwe znaleść dobry rozmiar bez mierzenia stanika, chyba że chce się mieć biust pod pachą ![]() To co pisała Musicman jest całkowitą racją, też czytałam ten artykuł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.