straszny katarek u niemowlaczka... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-08, 20:52   #1
AGATA28
Raczkowanie

straszny katarek u niemowlaczka...

pewnie takich wątkow jest mnostwo ale nie znalazlam nic co by pomoglo rozwiązac moj problem.otóż... problem dotyczy mojego 2 i pol miesie cznego synka.tydzien temu poszlam do lekarza bo malemu zaczynal sie katarek.lekarz przepisal mi krople NASIVIN, OLBAS OIL do inhalacji orazspray TETRISAL.po tygodniu stosowania kropli maly ma juz taki katar ze zaczynam sie martwic.w nocy mam wrazenie ze nie moze oddychac a pozatym slyszalam ze nasivinu nie mozna za dlugo stosowac bo wtedy bardziej szkodzi niz leczy??co mam począc??w nocy jedynie pomaga mu pieluszka rozwieszona nad lozeczkiem i skroplona olbas oilem.pozatym maly ma katarek glownie w nocy a w dzien troche mniejszy.i nie jest to taki katar ze cieknie mu z noska tylko odnosze wrazenie jakby mial nosek zapchany glębiej.zakraplalam mu rowniez sól fizjologiczną i disnemar i pozniej wyciągalam gilki "nosefridą"ale nigdy nie udalo mi sie wyciągnąc wszystkiego bo nosek jest dalej zapchany... zaznaczam ze jest to "tylko" katarek-nie ma kaszlu ani gorączki...
I być najwyższą myślą wcieloną...

Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-12-09 o 09:21
AGATA28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 21:32   #2
linijka
Rozeznanie

Dot.: straszny katarek u niemowlaczka...

Nasi chłopcy są w tym samym wieku
Katar już przerabialiśmy, używałam disne mar i euphorbium-homeopatyczny. Myślę, że to kataru nie leczy tylko rozrzedza wydzielinę, a katar trzeba poprostu przeczekać i próbować ulżyć dziecku. Mi lekarka odradziła olbas, z resztą na ulotce napisano, żeby nie stosować u dzieci poniżej trzeciego roku. U mojego Filipa katar trwał przepisowe siedem dni.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 22:31   #3
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

To zalezy jaki to jest katarek gęsty biały a moze zielony.Jezeli zielony to jest to jakaś infekcja i sama tego nie wyleczysz.A nasivin jak i inne krople mozna stosowac 5 dni ,poniweaz dłuzsze stosowanie nadmiernie wysusza śluzuwke.Ja na taki gęsty katar zawsze dostaje spray do noska MUCOFLUID.Najlepiej idz do lekarza.Przy długo utzrmującym sie katarze którego nie mozna wyleczyć wskazana jest wizyta u laryngologa.
POZDRAWIAM

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 19:07   #4
AGATA28
Raczkowanie

co do OLBAS OIL to lekarka i farmaceutka powiedzialy mi to samo.zemoge stosowacu swojegoszkraba i tak naprawde jedynie to pomaga.a co do przepisowych 7 dni to rzeczywiscie malemu wczoraj (rowny tydzien) zaczęlo przechodzic.myslalam ze to dzieki pieluszkom rozwieszanym nad łozeczkiem i skroplonych olbasem.rzeczywiscie okolo 7 dni trwa taki katarek?
katarek u mojego Natanka jest gęsty i raczej przezroczysty ale pisze to na podstawie moich obserwacji zabarwienia glutkow we fridzie bo z noska nie cieknie mu wogole.
pozdrawiam
I być najwyższą myślą wcieloną...

Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html
AGATA28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 21:27   #5
lucky blue rose
Raczkowanie

witaj, przerabiam podobny "katarek" juz od miesiąca - spowodowany jest on dość suchym powietrzem w domu ( centralne ogrzewanie ) no i niestety nie da się go za bardzo wyleczyć. jest to bardziej problem zatkanego noska, głównie w nocy. kropię mu sól morską i włączm nawilżacz powietrza - pomaga więc polecam
lucky blue rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 09:39   #6
kusza
Raczkowanie

Witam!
Polecam fizjologiczny roztwór wody morskiej STERIMAR-jest w sprayu i w kropelkach.
jest on bardzo dobry.stosowany u dzieci od chwil narodzin.ja go uzywam jak maly ma katar i jak w mieszkaniu jest suche powietrze.
kusza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-15, 11:13   #7
gosiek1500
Rozeznanie

A ja polecam troche inny sposób.Może nie tyle na katar, ale na budzenie się przez zatkany nosek. Gdy moja Patusia miała zatkany nosek bardzo pomógł jej czosnek. Pokroiłam ząbek czosnku i położyłam w nogach łóżeczka. Od razu jej się polepszyło i nie budziła się z płaczem.
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-16, 11:42   #8
izamisia1
Przyczajenie

witam ja troszke nie na temat ale moze ktoras z mam powie co zrobic z katarkiem ktory sie leje z noska moj synek ma roczek ale katarek powtarza mu sie od dluzszego czasu i jeden sie konczy a za pare dni ma od nowa wpuszczam mu krople bylam u lekaza ale ciagle jest to samo albo ma zatkany albo mu strasznie cieknie nawet juz wycierac nie daje bo go boli pod noskiem pozdrawiam goraco
izamisia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 09:14   #9
Mariqa
Wtajemniczenie

katar sienny? alergiczny? czy to wodnisty katarek? Trzeba może skonsultować się z alergologiem i laryngologiem?, skoro to takie ciągłe i nieustępliwe.
W domu polecam oczyszczanie solą fizjologoczną.
Stary 2007-01-09, 16:42   #10
Monika Leśna
Raczkowanie

Kochana mamuśko nie denerwuj się, mój maluch 2 miesięczny ma od 2 tygodni katar, nic nie pomogło az lekarka zapisała kropelki Euphorbium w sprayu do noska i do tego witamina c w kropelkach -5 kropelek dziennie. Już widzę poprawę a minęły dopiero 3 dni.!
Monika Leśna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości