|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
List do Chłopaka:*
Dziewczyny, liczę w całości na waszą pomoc... muszę napisać list do chłopaka, który mieszka w niemczech i nie zna polskiego. Ja znam troche niemiecki ale teraz stwierdzam ze nie umiem przetlumaczyc tego listu, ktorego napisalam po polsku. Moglaby ktoras z was mi pomoc? To nie jest jakis chlopak tylko bardzo wazny dla mnie facet.. Jesli ktoras z was się zadeklaruje, wkleje tresc listu... PROSZĘ!!!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: List do Chłopaka:*
Emilka, wątpię, żeby ktoś Ci pomógł. Dziewczyny uznają to pewnie za pracę domową.
Ja wiem, że naprawdę piszesz z tym chłopakiem, ale inni raczej w to nie uwierzą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Klaudia, ale to widac nawet po liscie ze z nim piszę, bo nie jest on napisany sztywno tylko tak normalnie...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
http://www.niemiecki.ang.pl/
na tym forum z tej strony ktos ci powinien pomóc
Morena mia, siete son los pecados cometidos, suman ocho conmigo, nueve los que te cobro, mas de diez he sentido y por mi parte, sobra darte lo que me das, damelo... damelo bien, lo pongo aqui, lo pongo a quien |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Już zamieściłam tam swoją prośbę o pomoc, ale dzięki.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mysia kotko, podobno pisanie po polsku i tłumaczenie na język obcy nie jest najlepszym wyjściem. Spróbuj napisać go od razu po niemiecku używając struktur, które znasz
![]() Ja niestety niemieckiego nie znam na tyle, aby móc Ci pomóc ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A ja chcialam spytac, tak z ciekawości, w jaki sposob porozumiewaliscie sie do tej pory.. skoro mowisz, ze on nie zna polskiego, a ty sama chcesz zeby ktos przetlumaczyl ci list do niego?
Popieram dziewczyny, kazdy tekst w obcym jezyku nalezy pisac od razu w obcym jezyku - tlumaczenie nawet samego siebie jest bardzo trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
hmm
![]() ![]() list już oczywiscie przetlumaczony, nastepnym razem sprobuje napisac od razu po niemiecku, ale nie wiem czy mi wyjdzie;D
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.