|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
moje zycie-kto pomoze mi je zmienic?? czekam na rady
od pon-pt
godz. 7:45 - budze sie, zjadam cos przelotnie, myje zeby, ubieram sie i BIEGNE na autobus 9:45 zaczynam zajecia na uczelni< w miedzy czasie zjadam cos słodkiego, jakas bułke lub w pizzerii cos baaardzo kalorycznego> 16:30 przewaznie o tej godzinie koncze zajecia i zaraz potem biegne na autobus i wracam do domu 17:45 jestem w domu, zjadam obiad, ogladam tv, siedze na necie, dzwonie do chłopaka, ok 22:00 biore kapiel 23:00 ide spac sb-niedziela spie, spie , spie... leniuchuje. ogladam tv, filmy na kompie... czasem gdzies wyjde z domu, przewaznie wtedy spedzam czas ze swoim chłopakiem.. .. Moje zycie zdecydowanie nie przypomina tego sprzed 5 lat.. Sport, imprezy, spedzanie czasu z przyjaciólmi...- tego juz moim zyciu nie ma... Nie wiem czemu ale mi sie po prostu NIC NIE CHE~~!!! Przeczytałam gdzies ze sa to objawy depresji.. Czy jest w tym cos prawdy?? Jak sadzicie? Ciagle chodze niewyspana choc jak wynika z mojego planu dnia<baaardzo monotonnego> spie az za duzo.. Nic mi sie nie chce... Odczuwam ciagłe znuzenie.. Juz nawet na seks nie mam ochoty tak czesto jak kiedys.. Nie wiem co sie dzieje.. Doradzcie mi prosze jak urozmaicic moje zycie.. co wniesc w nie nowego?? Podzielcie sie swoimi planami dnia... Ozywiscie zaznaczam ze te godziny które podałam to tak w przyblizeniu... to nie jest bron Boze zaden harmonogram ![]() Bede bardzo wdzieczna za kazda rade..pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo bardzo serdecznie... Cieplutkie buziaki ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: moje zycie-kto pomoze mi je zmienic?? czekam na rady
No niestety proza życia dopada każdgo, czy to po 20, 30, czy 40 , trzeba nauczyć się z Tym jakoś żyć, niestety życie to nie film, w którym akcja toczy się wartko. Po prostu wyciągaj pozytywy z tego wszystkiego, nie dołuj sie kobietko, takie jest życie po prostu, bież je jakim jest ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Pamietaj że trzeba doceniac to co sie ma, bo zawsze mogło by byc gorzej. Dopiero jak stracimy taką codziennoć przez np chorobę albo utratę kogos to doceniamy nawet wspólne picie herbaty, ogl tv, czy po prostu jak snieg pada. Ja teraz też nie mam wesoło, ale nie dam sie chodzby nie wiem co!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
spac bardzo lubie i leniuchowac
![]() ![]() Ze swojej strony proponuje silownie, basen, moze jakis fitness - to co wolisz = wyjscie do ludzi + hormony szczescia ![]() ![]() Ja lubie filmy, wiec staram sie zawsze cos siekawego w kinie wyhaczyc, jak nie to na kompie cos ogladamy. Fajnie miec jakies ulubione czasopismo, na ktore sie czeka, a potem czyta z zaciekawieniem. Jakas dobra ksiazka tez pomaga, pozytywnie wplywa na nasza elokwencje, pobudza wyobraznie ![]() ![]() Spacerki - zauwazenie tych ladnych rzeczy, ktore Nas otaczaja. Odnalezienie w sobie jakiejs pasji i oddanie sie troche temu. Dobra muzyka. Moze zmiana wlasnego wygladu, stylu. Jakas wizyta u fryzjera, moze kosmetyczka. Jakies maseczki, relaksujaca kapiel ![]() cieszenie sie drobiazgami, odnajdywanie przyjemnosci nawet w tych codziennych czynnosciach. Duzo usmiechu !!! ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wątek przesuwam na Plotkowe.
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
rozumiem, że skoro nic Ci się nie chce, to rozpoczęcie jakiejkolwiek aktywności zacznie się od zmuszania samej siebie, ale uwierz- warto
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jak już koKOro zaproponowała może sport, hobby jakieś. Interesuje Cię coś? Zadaj sobie to pytanie i odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś przede wszystkim postawić na kontakty z ludźmi; ja właśnie na spotkaniach z przyjaciółmi ładuję akumulatory ![]() ![]() Najważniejsze, to zrobić cokolwiek, nie trwać w takim letargu, bo to niezdrowe dla duszy i ciała, a poza tym życie nie czeka, tylko ucieka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że też kiedyś zakuwasz do egzaminów, kolokwium czy cos tam. Nie wierzę, że nie masz znajomych, którzy chcieliby się z Toba spotkać. Myślę, że czujesz sie tak bo nie przebywasz wśród inny, nie dostrzegasz, że zycie sie zmienia. Wyjdź do ludzi. To rada nie tylko dla Ciebie, ale dla wszystkich którzy tak sie czują. Dlatego nie zakładam wątku tylko odgrzebuję Twój.
A może sie juz cos odmieniło. Napisz cos od siebie jako byc moze zachetę dla tych, którzy maja doła.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
depresja to cos wiecej niz jedno wielkie -NIE CHCE MI SIE
Jako hobby proponuje zainteresowac sie bollywood ![]() Wrazenia i uniesienia niezapomniane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
moje zycie w ciagu 2 lat tez sie stalo takie... nudne... nic sie nie chce, ale na szczescie mam wspanialych znajomych, ktorzy zawsze, mimo ze na sile, ale wyciagaja mnie z domu i zawsze jak znajdziemy sie gdzies poza 4 scianami czuje sie lepiej
![]() jezeli moge jeszcze cos doradzic, to mozesz jesc wiecej warzywek i owocow, zeby miec wiecej witaminek ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
jesli to cie pocieszy to powiem ci ze nie tylko ty tak odczuwasz, ja takze i pewnie jeszcze duzo innch osob tez, moj dzien tez praktycznie kazdy jest taki sam i tez czesto mysle sobie ze jest tak monotonnie, wiem ze codzien bede robic prawie to samo i mysale sobie czy kurde nic mi sie juz w zyciu nie przytrrafi fajnego, ale zaraz sobie mysle "dziewczyno masz 22 lata, jeszcze duzo w zyciu cie czeka"
tazke nie przejumuj sie tylko ciesz sie z tego co masz, bo zawsze moze byc gorzej, a jesli bardzo dokucza ci monotonia to moze znajdz jakies zajecie, niewiem plywanie, areobic itp zebys troszke sie rozerwala po zajeciach, umow sie z jakos kolezanka na ploty czy cos takiego o moze inaczej spojrzysz na zycie ![]()
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Bollywood to nie mam zdania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a moze ty mi pomozesz pysiaczku? czekam na propozycje
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ale ja przeżyłam tę chorobę i to z psyciatrą, ale on po serii zastrzyków i różnych terapii stwierdził, że nie jest w stanie mi pomóc. Powiedział, że jak sama nie wyjdę do swiata to swiat do mnie nie porzyjdzie, muszę sobie sama pomóc \tym pomógł mi najbardziej, że powiedział to zdecydowanym, prawie rozkazującym tonem. |Po prostu mi kazał i już. Pomogło, zrobiłam tak i dzis żyję, a moje zycie ma sens, choć też ktos może je uważać za monotonne. W zasadzie praca, dom, zespół, kosciól i tak stale, ale ja tak nie czuję, bo ta praca, dom, zespół i kosciól to ludzie.
Wiem o czym piszę i dlatego opdgr\ebałam ten wątek.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.