![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyk z wyższej polki dla kobiety? Moderatorze nie przenos;)
Na poczatku chcialm poprosic moderatora aby nie doczepial tego postu do watku o prezentach.Dokladnie tamten post znam... Ale w tym moim chodzi o cos neico innego :P
Wiec... jaki kosmetyk [kremy itp. czy nawet jakieś tusze,palety etc.] z wyższej polki [Dermika, Dior, L'oreal etc.] moze kupic mezczyzna dla swojej 37-letniej zony? Szwagaier ma problem ![]() Kobieta ma cere normalna, a perzent:perfumy zostal zreazlizowany miesiac temu na jej urodziny. Nawet na KWC nic niie moglam wybrac, wiec chcialabym spytac Znawczyn co by chcialy dostac lub co polecaja. Wszelkie pytania prosze zadawac w odpowiedziach. Cena nie gra roli. Chodzi tylko, zeby markowo i jakosciowo bylo to lepsze ![]() Mile widziane wklejane linki z KWC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyk z wyższej polki dla kobiety? Moderatorze nie przenos;)
Chanel ma taka serie PRECISION albo DIOR ma CAPTURE potem sa tam rozne na noc na zmarszczki wokol oczu czy ujedrniajace.Osobiscie moge powiedziec ze mojej mamie sluzy seria tych kremow DIOR.A najlepiej jak szwagier przejdzie sie do dobrego sklepu i spyta o pomoc pania ktora te kosmetyki sprzedaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W Sephorze jest mnóstwo różnych zestawów np. Lancome - tusz plus jakieś miniatury.
Może jakąś fajną paletę cieni? To zależy czego ona używa - może np. w ogóle nie malować oczu (np. moja mama nie używa cieni, tylko tuszu - więc cienie byłyby nietrafionym prezentem). Mamie też służą kremy Diora i Estee Laudera. Może róż Chanela? Mają b. dobre opinie plus jakiś dobry pędzel ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
KWC
|
Mam siostrę w tym wieku i wiem, że najwięcej kasy inwestuje w kremy pod oczy. Dlatego sugerowałabym jakiś krem przeciwzmarszczkowy pod oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A ja polecam Estee Lauder jeżeli chopdzi o pielegnację.
Serie Perfectionist. Chanel,Dior maja dobre produkty ale nie są powalające. W Sephorze szwagier moze znalezc zestaw-lub przy zakupie dostac kosmetyczke z pozostalymi produktami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
390zł/50ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Gamma,ja kupowałam mojej mamie pod choinke za mniejszą cenę.
Za to jest to naprawde rewelacyjny produkt ![]() A pozatym przeciez bylo zaznaczone w perwszym poscie-cena nie gra roli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tak,tak
![]() ![]() mozliwosci jest duzo. z mojej perpsketywy skomentowalam cene, szwagier ma inne dochody ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
aaaaa,no tak
![]() A w ogóle wybrał cos? Bo już chyba czas najwyzszy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a no kupił.
Dior - Captture ale co dokladnie to zobacze dzis wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ech,no mógł kupić estee lauder.
O wiele,wiele lepsze a wydatek ten sam:/ Opiernicz go! A tak przy okazji Gamaa-Wesołych,radosnych i spokojnych świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dzikuje Kochana
![]() mam nadzieje ze Twje byly tak samo udane jak moje ![]() szczescia na nowy rok zycze...za to ![]() wiesz...nie wiem czym sie keirowal przy kupnie. ale opiernicze.na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
No Dior wcale nie jest taki zly! Mojej mamie sluzy ,ja tez uzywam tej firmy (coprawda kremow z serii Capture nie) i tez jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Gamaa,ano udały się
![]() Mikołaj przychodził do mnie kilka razy i mam nadzieje,że nie zbankrutował9 bo naprawdę się postarał jak jeszcze nigdy ![]() Traci,Dior nie jest bestselerem. Ma kilka dobrych produktów ale nie są to jednak *cuda*. Jeżeli chodzi o pielęgnacje to liderem jest Estee Lauder,Clarins. Nie zawsze to,co jest drogie jest dobre. Moja mamę zawsze ja zaopatrywałam w pielęgnację. Dostała kiedyś produkty Sisley. Po jakimś czasie zwierzyła mi się-że nie widzi tak naprawdę efektu,nie jest to produkt warty kilkuset złotych. Lepiej było z Heleną Rubinstein-ma dobre serie. Natomiast Estee Lauder rzeczywiście ją zachwycił i zaskoczył. Zreszta ja sama tez widzę róznicę pomiedzy różnymi produktami. Cenowo są porównywalne natomiast jakość... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
No wiem ze nie wszystko jesr ok z Diora.Mialam kiedys podklad z Estee Lauder i chce go jeszcze raz bo jest bardzo dobry.A jesli chodzi o Clarins to sie z Toba jak najbardziej zgodze jest super.A powiedz mi mialas moze kiedys krem ujedrniajacy do ciala z Estee Lauder??? Jestem ciekawa czy jest dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Traci,ja w ogóle nie zaopatruję sie raczej do produkty do ciała droższych marek.
Wyjątkiem były produkty Clarins(peeling do ciała i balsam *niby* wyszczuplająco ujędrniający),oraz Shiseido. Wszystkie te rzeczy nie zadowoliły mnie a uwielbiam produkty Ziaji-uważam ze preperaty do ciała są lepsze niż te droższe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Slyszalam juz wlasnie wiele dobrego o polskich tanich kosmetykach ale niestety tu w Anglii ich nie ma.Jak bylam w Polsce to cos tam sobie kupilam no ale ile mozna tego przywiesc ,bagaz niestety jest ograniczony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
No tak,Traci nie zwróciłam uwagi ze nie mieszkasz w Polsce.
Przepraszam ![]() Ale jezeli bedziesz miala okazje przetestu i zaopatrz się. Ziaja jest naprawde niedroga a naprawde ma świetne produkty-niektóre to poprostu perełki. Ale oczywiście nie wszystkie. Zdażają się też i bardzo...zwyczajne. Jak wszedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Proponuję coś uniwersalnego, np. dobry czarny tusz do rzęs.
Krem przeciwzmarszczkowy- hmm... żeby nie odebrała tego jako przytyk ![]()
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Rzastin-juz i tak kupił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Traci,więc bywasz mniej więcej raz w roku tylko w Polsce?
Rzaaaadko:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio tak.Wiem to rzadko ale za to jade na ok 2 miesiace.No i w przyszlym roku zamierzam tez jechac na swieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A no to już lepiej
![]() CZyli rozumiem,że juz w Manchesterze osiadłaś na dłuzej? Nie zamierzasz wrócić do Polski na stałe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Tz w Anglii ja sie urodzilam do Polski pojechalam do szkoly (moj tata wolal zebym skonczyla polska szkole) no i zaczelam tez studia ,przez wiele lat bylam rozerwana na dwa kraje a kilka lat temu moi rodzice wrocili do Polski na stale juz a ja raczej nie (choc bym chciala) bo moj maz jest czarny i ma troche niemile wspomnieina z Polska (mile tez ma i bardzo lubi Polske ale na stale by nie chcial, ludzie mu tam dosc przykrosci zrobili)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Traci,rozumiem.
Rzeczywiście ludzie potrafią być podli. Potrafią zrobić bardzo wiele przykrości. Mam nadzieję,że to jednak prędko się zmieni i nie będą patrzeć na kolor skóry. Moja mama mieszka w Stanach,obraca się wśród ludzi różnych narodowości(ma tylko jedną koleżankę Polkę)-i własnie-nigdzie na swiecie chyba nie patrzą tak na kolo skóry jak właśnie w Polsce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ukraina ,rosja (tam to nawet zabijaja z zimna krwia) Bialorus.A z ta Bialorosia to mi moj kolega z Francji opowiadal jak byl tam ze swoim czarnym kolega i ten kolega poszedl po papierosy to mu ich w sklepie sprzedac nie chciali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Straszne...poprostu brak słów.
Jak Polacy potrafią się zachowywać. Ale jest dokładnie jak napisałaś-nie tolerują innych narodowości ale przecież oni sami też emigrują. Co złego jest w tym,że ktoś z jednego kraju szuka szcześcia w innym kraju? Absolutnie nic. Żaden kraj nie ma wyłączności. Ani kraj ani świat. Ja chodzę do klubu,gdzie przychodzą różni ludzie. Sa z Afryki,są z Indii,są z Nepalu. I ja ich uwielbiam. Wolę rozmawiać z nimi i słuchać jak jest w ich kraju. I to jest niesamowite,bo oni cieszą się,że mogą o tym opowiedzieć,o swoich tradycjach,kulturze a ja cieszę się,o mnie to naprawdę interesuje. Kiedyś Polskę odwiedził kolega z USA. On mieszka tam od prawie urodzenia. Przyjechal z kolegą Amerykaninem. Chłopaki są Dj-ami i mieli koncerty w Polsce. O ile Polak mniej więcej pamiętał jak jest w Polsce-ten drugi nie. Jaki był zaskoczony! Ale podobało mu się. Na koncercie,w garderobie spytałam go,co myśli o Polsce. Był zachwycony,pamietam jedno zdanie-"to jest super,że włączniki światła są przed pomieszczeniami.Można zapalic światło zanim wejdzie się np do łazienki.Dlaczego w Stanach nikt tego nie robi?Ja się wciąz obijam o rzeczy zanim zapalę pijany światło" ![]() Takie są jego wspomnienia z Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze ,ze ma takie wspomnienia o wylacznikach a nie inne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.