![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() prezent dla 4-letniej dziewczynki???
Nie mam pojecia co kupic, pytanie kieruje szczegolnie do dziewczyn posiadajace pociechy. Co mozna kupic 4 latce??? Paula78 i inne mamy help
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent dla 4-letniej dziewczynki???
ja jako taka 4-5 letnia dziewczyna bardzo cieszylam sie z klockow lego i resorowek, ale to juz zalezy od charakteru dziewczynki. ja mialam kompleks niebycia chlopcem' dlatego cieszyly mnie 'chlopiece' zabawki. dopiero potem przerzucilam sie na kucyki pony
![]() ale ja dziewczynka jest 'normalna' to dobra bedzie jakas sikajaca lala-niemowle czy cos takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chłopca, ale myślę , że standardowe pmysły typu lalka czy puzzle powinny się sprawdzić, alb może jakiś zestaw modeliny, lekarz, fryzjer.
A co mała lubi robić, wiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
najlepiej dowiedziec sie u rodzicow co aktualnie jest na topie
![]() u nas zawsze :ksiązki ,seria Martynka ,Franklin ,puzle obecnie trojwymiarowe ![]() ostatnio mala dostala kase z pieniedzmi ,kartami platniczymi,dziala na baterie skaner do skanowania kodow,mikrofon ![]() na gwiazdke planujemy zakupic pieska Bobby ,chodzi,szczeka itp. moze jakas bajke na dvd lub bajki do słuchania. moze ciastoline,zestaw lekarski,fryzjerski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za pomysly, moze jeszcze cos dorzucicie, błakalam sie dzis po miescie i zastanawialam sie co 4 latki kreci
![]() ![]() Paula, wlasnie szukalam dzis ciastoliny ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
mi sie wydaje, ze najlepiej byloby wybrac sie do hipermarketu, tam teraz jest baaaardzo duzy wybor w zabwkach - bo ida swieta
![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
moj kuzyn ma 4-letnia coreczke i ona az podskakiwala z radosci jak dostala KONIKA-JEDNOROZCA i DOMEK DLA LALEK
![]() ![]() przykladowe zestawy: http://www.mocpages.com/moc.php/1696 ktora jest na prawde swietna do zabawy (laleczkom wpina sie kokardki do butow, opaski na wlosy, sa koniki, lozeczka, stoliczki, basen itd... dla mnie to byla frajda czyms takim sie bawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Co prawda mamą jeszcze nie jestem- chociaż kto wie ;- )
ale ostatnio także miałam taki problem, idąc na urodziny Do Wici- bratanicy mojego TŻ. Kupilismy jej skrzydełka wróżki, które dostępne są w H&M ;- ) Do tego jest czarodziejska różdżka ;- ) Mała do dzisiaj biega w skrzydełkach ;- ) I każdemu mówi, że to od Cioci i Wujka ;- )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie wiele zalezy od zainteresowan dziecka.Moja uwielbia sie bawic ciastolina,kuchnia,kasa w sklep(kupuje lalkom zabawki),rowniez maly lekarz.Rowniez zalezy ile pieniedzy sie chce na to przeznaczyc.Domek dla lalek,zabawki edukacyjne to takie drozsze zabawki.A nawet samochody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Teraz w sklepach z zabawkami jest całe mnóstwo laleczek w rodzaju Barbie, oczywiście z masą ciuchów i akcesoriów. Najlepiej dowiedz się, co jest modne wśród dzieci w tym wieku i to kup, to mała się na pewno ucieszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My tez mamy problem,wkrotce mikolaj,dziecko sie az topi w zabawkach a to jest najgorsze.Chce laleczke ksiezniczke i sie zastanawiam czy warto sprawiac kolejna tak droga lalke,ktora moze wylondowac gdzies na dnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale akurat takie lalki z ciuszkami aż tak drogie nie są i w sumie sama bym taką chciała, bo ładne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2005-11-09 o 00:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Warto,ale to niestety wiekszy wydatek,sprawic dziecku komputer edukacyjny okolo 150-200 zlotych,choc ta opcja bardzie dla rodzicow,chrzestnych.Wlas ciwie to dobrze jest z ory ustalic,czy przeznaczamy 50,100 zlotych czy wiecej.Duzo latwiej bedzie cos znalezc.Fajne a przy tym duzo taniej mozna kupic w internecie w jednym ze sklepow,szybko i bez problemu,kilka razy korzystalismy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ciastolina to bardzo dobry pomysł, nie sądze, żeby była konieczność rujnowania się na zabawki kosztujace kuuupe forsy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestescie wielkie, dzis bede siedziec z TZ i wybierac pomysly, ktore podsuwacie
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moja córa za dwa tygodnie kończy 4 latka więc chya jestem w temacie
![]() Obesrwując małą i jej koleżanki śmiało mogę Ci polecić jakieś bobasy, a jak już takie ma to jakieś akcesoria. U mojej wszystko leżało 2 lata, a teraz się doczekało. Bawią się już bardziej świadomie, więc przebieranie, karmienie, układanie do snu lali jest teraz jedną z najlepszych zabaw. I niekoniecznie jakaś baby born czy chou chou. Jeśli rodzice chcą kupować drogie prezenty swoim dzieciom to jak najbardziej, ale nie można oczekiwać tego od znajomych czy rodziny. Dlatego gościom mojej córki mówie, by kupili cokolwiek, bo dzieciak się cieszy z wszystkiego co dostanie, a jeśli już koniecznie "musi" mieć tą drogą reklamowaną zabawkę no to już ja muszę się na nią wykosztować... Teraz nawet te tańsze zabawki są już tak ładnie zrobione, ubrane i nawet zapakowane, że nie sposób nazwać tego tandetą. No a jeśli dziecko nie szanuje zabawek i urywa głowy Barbie za 100 czy nawet więcej złotych, to aż żal kupować dziecku taką zabawkę. A skoro już przy Barbie to jakieś z kolekcji księżniczek - w takim wieku jednak takie wybierają... Lego jest drogie więc nie ma się co na to kusić, zważywszy, że na taki wiek to te zestawy to pół gotowce, nie rozwijające w pełni zdolności manualnych i wyobraźni dziecka... z przykrością stwierdzam, że jak ja byłam w wieku mojej córy to te klocki były o wiele ciekawsze... A w zasadzie to cokolwiek kupisz to dzieciak będzie się cieszył, tylko żeyś czegoś nie zdublowała z tym co ma....Może jakieś garnuszki, filiżanki na herbatkę, one teraz lubią się bawić w gotowanie, jakieś gościny itp.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiałam te klocki (ehh te kokardki - bardzo pilnowałam żeby nie pogubić ![]() ![]() Chociaż teraz jak patrzę na te nowsze zestawy, to swierdzam, że poprzednie, starsze były fajniejsze. Teraz to same księżniczki w wieżach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie kupilam corce lalki za 300 ,nigdy.
barbie kupuje jej takie w kiosku za 10 zł i po tygodniu leza w skrzyni.(ma z 3) mam szczescie ze moja corka idzie w moje slady i nie przepada za lalkami,itp. obecnie jest rozdarta miedzy bobbym a interaktywnym pony(rekalmy) :-/ na firmowki przyjdzie czas. Belevile to faktycznie dla starszych dziewczynek-szkolnych . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kiedy byłam mała to też nie lubiłam lalek, aż nagle w wieku lat 5 mnie coś naszło i jedną pokochałam
![]() ![]() Po pewnym czasie mi przeszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie cieszylam jak dostalam Jacka i Placka na winylu (teraz juz ich tak nie lubie, ze wzgledow wiadomych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
jeśli oglądałyście bridget jones 2 to może pamiętacie, że kupiła jakiejś malutkiej dziewczynce strój wróżki.
jak byłam mała też uwielbiałam się przebierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moja czteroletnia bratanica obecnie zainteresowała się na poważnie Barbie. Najpierw była Arielka (Mała syrenka) po oglądnięciu bajki, a teraz inne lale też jej się podobają. Nie mówiąc o akcesoriach do nich typu domki, koniki, autka.
Poza tym strasznie nabrała ochoty na lalkę, a w zasadzie samą głowę do "strojenia". Nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale wiadomo o co chodzi. Lalka-manekin z długimi włosami, którą można czesać, malować itp. Ach, wychodzi z niej kobieca natura ![]() Coś takiego chcą jej dziadkowie kupić na Mikołaja. Poza tym najchętniej namówiłaby rodziców na wszystkie skaczące, szczekające i chodzące pieski. Ma już bernardyna, ale jeszcze jej mało, bo zobaczyła niedawno bajkę "101 dalmatańczyków" i właśnie marzy o takim łaciatym ![]() Ciastolina to też fajny pomysł. Teraz jest tego duży wybór, a zabawa przy tym dobra ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
mam młodsza córkę skończyła 3 latka ,kilka dni temu kupiłam jej na allegro 2 lalki (interaktywna i sikajaca) dosłownie za grosze 13 zł za 1-dna.lalke agatke kupiłam koło roku temu za 150 zł i po 3 naprawie lezy w szafie czekajac na wene do naprawienia nie polecam lalki tego typu sa dla starszych dzieciaczków(za duzo w nich kabelków i do tego połączone sa byle jak czesto urywaja sie a naprawy lalek nie widziałam nigdzie )
polecam ciastoliny plasteliny modeliny córcia uwielbia lepic ,tworzyc . moze jakis zestaw kreatywny typu kilka w jednym kupiłam ostatnio to starsze rodzeństwo siada koło małej i tworza razem branzoletki ,origami nawet układaja mozaike mam ich z głowy na pare godzin jak znajde link to wkleje http://www.allegro.pl/item274981618_...aja.html#photo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
autorka wątku już dawno pewnie prezent kupiła, ale może komuś innemu się przyda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zaswsze zastanawia mnie, skąd ludzie biorą takie stare wątki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Korzystają grzecznie z wyszukiwarki,aby nie zakładać nowych i nie dostać ochrzanu za nie korzystanie z wyszukiwarki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.