|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czemu mam opuchniete usta
strasznie opuchły mi usta,trwa to juz pare godzin.nie wiem co robic i nie wiem co sie stało.całowałam sie dzisiaj i piłam cole...ale to chyba nie od tego.POMOZCIE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czemu mam opuchniete usta
moze zjadalas coś na co jesteś uczulona??
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie nic dzisiaj prawie nie jadłam.stało mi sie to po wypicu pepsi ale nie sadze zebym była na nia uczulona.a opuchlizna nadaL nie schodzi.jakie moge wziasc leki albo masci zeby zeszła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jesli bedzie sie cos dzialo jedz do lekarza, a na razie moze wypij wapno??
mi tez kiedys usta strasznie spuchly i musialam jechac na pogotowie, bo moglo by sie skonczyc to nieciekawie;/ jak sie okazalo moglo to byc wynikiem np. tego ze tego dnia kuchnia byla malowana (uczulenie na skladnik farby), pomarancze ktore jadlam lub po prostu jak to okreslila pani doktor organizm jest bardzooo wrazliwy i reaguje na zmiane temperatur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To uczulenie,ale na co to musisz sama dokładnie przeanalizować,krok po kroku. W zakres alergenów wchodzą m.in. kremy,leki.Istnieje niewielkie prawdopodobieństwo,że masz uczulenie na substancje,którą twój partner od pocałunku jadł/żuł/posmarował usta. Doraźnie wapno,jak obrzęk nie minie po 12h a pojawią sie problemy z przełykaniem,niezidentifi kowana wysypka dobrze jest się zgłosić do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z poprzedniczkami. Ja miałam taki kiedyś, po zjedzeniu płatków (takich co sie je z mlekiem, ale ja jem bez) i strasznie spuchły mi usta. Okazało sie u lekarza, ze mam uczulenie na to zboże, które w nich było.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziekuje za pomoc.wapno juz wziełam,troszeczke pomogło ale nie wiele..mozliwe ze była to reakcja alergiczna poniewaz jestem alergikiem i przez kila lat brałam rozne leki na uczulenie.tylko nie wiem co to mogło byc poniewaz wczoraj rano jadłam tylko 1 kanapke a na imprezie piłam tylko pepsi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.