|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 14
|
Ubite białko
Witam,
chciałabym się dowiedzieć od osób doświadczonych - ile można trzymać takie białko po ubiciu? Jak je teraz zrobię to będzie dobre do rana? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ubite białko
nie znam się ale do rana to chyba całe sie już,... "rozpuści"
jak ubiję pianę i chwilę postoi [kolo 10 minut], to już mi spod piany wypływa płynne białko
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 14
|
Dot.: Ubite białko
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
![]() Mam jeszcze jedno pytanie - ile można przechowywać budyń? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: centrum
Wiadomości: 1 700
|
Dot.: Ubite białko
Cytat:
- robiony domowy z jajek i mąki można kilka dni (po 4 dniach w lodówce ciasto z takim budyniem nadal będzie dobre) -gotowany na mleku - następnego dnia też będzie dobry, tylko się zrobi na wierzchu "kożuch", ale wtedy można zmiksować ![]() -budyń typu gorący kubek - nie mam pojęcia jak robisz budyń do ciasta i on będzie później z czymś ucierany/miksowany to spokojnie możesz go dzień wcześniej zrobić ![]()
__________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
|
Dot.: Ubite białko
a ja się podłoczę z ciekawości pod pytanie.
ubijam pianę, zostawię, ona mi się "rozpuszcza" do płynnego białka i jestem w stanie po raz drugi je ubić na pianę czy nie da rady już?
__________________
(; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: centrum
Wiadomości: 1 700
|
Dot.: Ubite białko
Cytat:
znaczy mi się nie ubiła ![]()
__________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ubite białko
mi sie ubiła [domiksowałam chwilkę calosc i była znów sztywna]
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
|
Dot.: Ubite białko
jak były świeże jajka to powinnaś dać radę
w razie czego-szczypta soli-ubija się wtedy na bardzo sztywno
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: centrum
Wiadomości: 1 700
|
Dot.: Ubite białko
Cytat:
![]() ![]() ja sól dodaje jak zaczynam ubijać a jajka mam świeże zawsze ![]()
__________________
Edytowane przez sandrina Czas edycji: 2012-03-14 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
na drugie mam Irena
Zarejestrowany: 2008-05
Lokalizacja: mój raj
Wiadomości: 29 359
|
Dot.: Ubite białko
a nie lepiej schować do lodówki oddzielone białka i ubić jak będzie potrzebne
__________________
kiedy życie daje ci w twarz uśmiechnij się i z politowaniem powiedz: bijesz się jak ciota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 45
|
Dot.: Ubite białko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.