|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Karmienie piersią a gorączka?
Drogie wizażanki!
Mam do Was pytanie: przy jakiej temperaturze mogę jeszcze karmić swojego bobasa? Od dwóch dni mam 39 stopni gorączki, teraz nawet 39,5. W nocy go jeszcze karmiłam, bo inaczej nie ma spania. Mały ma prawie 9 miesięcy, więc w dzień moze obyć sie bez piersi. Teraz już boję się doć mu swojego mleka. Brałam apap, ale goraczka mi nie spada. Z góry przepraszam jeśli wątek się powtórzył, ale brakuje mi sił aby poszukać. Oj kiepściutko zaczęlam ten nowy rok ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Karmienie piersią a gorączka?
ginekolog zbroniła karmic przy tem 37,5
pediatra kazała karmic do 38,2 tak tez robiłam, co 4 godziny brałam apap( z alecenia pediatry i ginekolog)przy tem wyższej niz 38,3 zaleca sie sciągnąc mleko z piersi a nastepnie zagotowac i dopiero podac dziecku, ale nie weim czy ta rada miała związek z tym że moja zuzka miała wtedy 2 tygodnie. a może spróbujesz w nocy podac sok? pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Musiałam wziąść coś mocniejszego (pyralginum) bo gorączka skoczyła mi do 40 stopni
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po urodzeniu Bartka jeszcze w szpitalu miałam zapalenie nerek i 40 stopni gorączki, karmiłam i przyjmowałam antybiotyki; podobnie przy zapaleniu piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mleko ludzkie zmienia wlasciwosci na niekorzystne w temp. 50 st. Dlatego zaleca sie karmic przy goraczce. Podobnie jak Ilona - karmilam przy zapaleniu piersi i 40-sto stopniowej goraczce. Rowniez przy przeziebieniu - dziecko z mlekiem otrzymuje naturalne przeciwciala.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
kociulek: karm i nie daj się zwariować. zgadzam się z moimi przedmówczyniami Ejvą i IlonąP - można karmić przy każdej temperaturze i tak mleko matki jest zawsze lepsze niż wszelkie mieszanki
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hejka witam was po tygodniu nieobecnosi
Ceyra ja juz raz dawałam mocz do badania - przykleiłam woreczek dalam małej wody do picia i do 5 minut mialam juz mocz do badania w woreczku. co do stękania to moja kruszynka tez steka steka ze 2-3 godziny a potem kupka jest juz w pieluszce. My na pierwsze szczepienie idziemy dopiero 15 stycznia - moja mała nicola jest tu chyba najmłodsza bo urodziła sie ostatniego lisopada. Sliczne wasze pociechy - całuje was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja miałam zapalenie gruczołu mlecznego z temp.40 stopni, karmiłam cały czas, tak kazał mi lekarz,potem zapisał mi nawet specjalny antybiotyk dla karmiących. a co do apapu to on nic nie daje, na oddziale położniczym powiedzieli mi ,że mam spokojnie brać pyralgine, oni to podają dożylnie w szpitalu na porodówce i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.