Lierac Sequissimo - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-12-13, 16:27   #1
madzik
Raczkowanie

Lierac Sequissimo

Czy któraś z Was używała tych kosmetyków? W KW znalazłam tylko jedną opinię, a słyszałam cuda na temat balsamu z tej serii. Bardzo kusi mnie jego zakup, gdyż wysuszone przez kaloryfery powietrze paskudnie podziałało na moją buzię, a balsamik niestety nie należy do najtańszych. Proszę, podzielcie się swoimi opiniami!
madzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-13, 17:37   #2
guest
Zakorzenienie

Re: Lierac Sequissimo

Madziku !
mam próbeczkę tego balsamiku, jesli jesteś zainteresowana, daj znać; zużyłam już trzy próbki - nawilża faktycznie bardzo fajnie; ale tak naprawdę to musiałabyś wypróbować wszystkie produkty z serii, żeby dobrać ten swój - ja np. jestem zadowolona z tego najcięższego, który opisałam w KW - używałam go latem na szyję lub na noc, a teraz gdy zimno sprawdza się na mrozie. W każdym razie, bije na głowę kremik E. Lauder 100%.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-13, 18:35   #3
madzik
Raczkowanie

Maga, serdeczne dzięki za odpowiedź. W kwestii nawilżania ufam Ci bezgranicznie, pamiętając Twoje doświadczenia [img]icons/icon7.gif[/img] . Myślę, że zdecyduję się w takim razie na ten balsamik bez próbki, bo podobno jest on odpowiedni dla każdej cery i ma być czymś w rodzaju "SOS" (a czegoś takiego szukam jako uzupełnienia codziennej pielęgnacji).
Jeszcze raz dzięki!
Stary 2002-12-13, 18:40   #4
systematica
Wtajemniczenie

Ale, ale !!!
w serii sa chyba czetry produkty, może je sobie wypróbuj jednak ?
Słuchaj, w zeszłą sobotę, w perfumerii w CH Echo na Bytkowie była kosmetyczka-konsultantka Lieraca, badała stan nawilzenia skóry i doradzała odpowiednie produkty, dawała mnóstwo próbek (stąd jestem zaopatrzona [img]icons/icon7.gif[/img]
Na pewno gdzieś sie kręci po okolicy - mogę zapytać w tej perfumerii, mają z nią kontakt (bywa też w aptece Europejskiej na Wojewódzkiej, pewnie gdzieś jeszcze)
pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2002-12-13, 19:28   #5
madzik
Raczkowanie

Maguś, chyba rzeczywiście masz rację, lepiej może nie kupować kota w worku (albo zażyczyć sobie tego kota pod choinkę [img]icons/icon12.gif[/img] ). Jeśli nie stanowi to dla Ciebie problemu, to będę Ci bardzo wdzięczna za te informacje i chętnie bym tę panią w którejś aptece namierzyła.
Stary 2002-12-13, 21:11   #6
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Maguś, mogłabyś zapytać gdzie ta pani będzie w okolicach świąt (bo już w ten weekend pewnie nie zdążysz zapytać)? Bo ja byłam dzisiaj w Europejskiej na Wojewódzkiej i pytałam się o Aqua-D i o krem na zimę Lieraca, ale panie nic mi powiedzieć nie potrafiły (poza czytaniem ulotek, które ja już znam na pamięć). Na zimę Lierac ma specjalny krem: "Protection Majeure Visage", ale nawet go nie miały. Że o próbkach nie wspomnę (a trudno mi kupować coś w ciemno!). A czy Aqua-D się nadaje na zimę nadal nie wiem [img]icons/icon9.gif[/img]. Pozdrawiam.
Mgiełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-13, 21:19   #7
guest
Zakorzenienie

Mgiełko!
Ten krem na zimę jest już prawdopodobnie niedostępny.
A krem Aqua-D nadaje się na zimę, choć wszystko zalezy jaki masz typ cery.
Odnośnie kremów Sequissimo polecam też zajrzeć do działu NEWS.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2002-12-13, 21:36   #8
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

???Niedostępny??? - że tak z manierą hiszpańską napiszę (szkoda, że się nie da odwrócić tych pytajników [img]icons/icon7.gif[/img]. Dzisiaj pani w aptece powiedziała mi, że zamówili (chyba, że coś mi się popierniczkowało), ale jeszcze nie ma. A dlaczego go ma nie być, że tak głupio zapytam [img]icons/icon7.gif[/img] ? Mam cerę mieszaną, choć troszkę mi Effaclar ją przesuszył. A chciałabym coś, co pozwoli mojej skórze wytrzymać te wszystkie mrozy tak jakoś w miarę komfortowo.
Stary 2002-12-13, 21:45   #9
guest
Zakorzenienie

Napisałam prawdopodobnie, raz tak słyszałam, ale skoro pani Ci powiedziała, że zamówi to świetnie, bo znaczyłoby, że wprowadzono mnie w błąd.
Jeśli go dostaniesz to daj proszę znać, czy jesteś zadowolona i cz nadaje się dla Twej mieszanej cery!!
Stary 2002-12-13, 22:00   #10
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Wiesz, Basiu, ta pani o Leracu miała średnie pojęcie, więc głowy nie dam. Może jej się pomyliło z jakimś innym kremem. A nawet jeśli będzie, to nie dam głowy, że go kupię [img]icons/icon7.gif[/img]. Jeśli nie będę mogła wypróbować - zrezygnuję, bo mam troszkę dosyć różnych eksperymentów, które powiększają kolekcję kosmetyków na parapecie w łazience (bo tam też większość trzymam). Ale jeśli kupię - na pewno dam znać (zgłoszę do KW razem ze składem. Nie wiem, czy zauważyłaś, że postanowiłam - głównie dla Ciebie [img]icons/icon7.gif[/img] - przepisywać skład kremów, które zgłaszam)!
Stary 2002-12-13, 22:07   #11
guest
Zakorzenienie

Zrobiłam właśnie małe poszukiwania, krem na pewno istnieje nadal w ofercie Lierac w innych krajach, tylko zastanwia mnie dlaczego nie jest o nim wspomniane na polskiej stronie lieraca www.lierac.com.pl

Oczywiście, że zauważyłam składy, już je sobie skopiowałam i ponieważ mam okazję to bardzo Ci dziękuję, tym bardziej, że nawet nie zdawałam sobei sprawy, że to specjalnie dla mnie!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2002-12-13, 22:13   #12
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka
Re: Skład kosmetyków

W kolejce (w Kopiach Roboczych mojego Outlooka, bo rzadko piszę on-line, wcześniej przygotowuję wszystko) już stoi kilka kolejnych. A teraz poprzepisuję co się da z kremików Mamy (i je zgłoszę). A skoro już jesteśmy przy tym temacie - przepisuję skład tylko kremów, ale nie wiem - mogę właściwie wszystkiego (piszę bezwzrokowo na komputerze, zajmuje mi to pół minuty) - czyli na przykład maseczek do włosów (mój osobisty konik [img]icons/icon7.gif[/img]. Tylko nie wiem, czy warto. Czy komuś się to przyda?
Stary 2002-12-13, 22:15   #13
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

A postanowiłam przepisać skład, bo zauważyłam, że często piszesz, że go nie znasz. Tak bardzo nam wszystkim pomagasz, że chciałabym Ci też jakoś pomóc. I tyle [img]icons/icon7.gif[/img]. Pozdrawiam.
Stary 2002-12-13, 22:20   #14
guest
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem twoich umiejętności!!! nie wiem jak innych, ale mnie interesują składy także i maseczek do włosów.
Stary 2002-12-13, 22:27   #15
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Serio??? Super. Widzę, że jednak mam intuicję, bo zachowałam prawie wszystkie opakowania po lepszych maseczkach. Te, które już oceniłam będę edytować, a nowe już będę zgłaszać ze składem. Jeśli chcesz (bo chyba po edycji nie pojawia się ten sam kosmetyk jeszzce raz na liście ostatnio ocenionych), wyślę Ci te składy (edytowanych kosmetyków) mailem. Skoro maseczki też, to może szampony też Ci się przydadzą? Te rzeczy zużywam w największych ilościach. Jeśli chesz, mogę po prostu poprzepisywać wszystko, co mam w domu [img]icons/icon7.gif[/img] - toniki, balsamy do ciała, mleczka do demakijażu [img]icons/icon7.gif[/img]... Nawóz do kwiatków, płyn do okien i odmrażania szyb w samochodzie [img]icons/icon7.gif[/img]!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2002-12-13, 22:28   #16
guest
Zakorzenienie

Mnie interesują, w miarę jak przeglądam składy kosmetyków wpajam sobie nazwy niektórych składników, może po jakimś czasie będę potrafiła się lepiej rozeznać co do czego?
Stary 2002-12-13, 22:34   #17
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

To się cieszę, że ktoś jeszcze skorzysta. Szczerze mówiąc - jakoś mi się nie chce porównywać składów i zastanawiać się co jest do czego (patrzę tylko na alkohol). W końcu mamy Basię [img]icons/icon7.gif[/img], ona porówna [img]icons/icon7.gif[/img]. Ale cieszę się, że jeszcze komuś poza nią mogę pomóc.
Stary 2002-12-13, 22:38   #18
guest
Zakorzenienie

no nie powiem, że jestem w tym znawczynią, ale liczę na to, że przy okazji coś sobie zapamiętam.
Stary 2002-12-13, 23:03   #19
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka
Re: Skład kosmetyków - do Zło

Tak się zastanawiam, czy nie dałoby się edytować zgłoszenia kosmetyku (i to nawet zgłoszenia innej osoby - tylko dodać skład. Nie na zasadzie edycji od zewnątrz, tylko mogłabym to przesłać - wstawiłbyś to?). Bo chyba lepiej by było, gdyby skład był podany w zgłoszeniu, a nie w ocenie (tym bardziej, że nie wszystkie kosmetyki jestem w stanie ocenić. Jestem koszmarnie niesystematyczna, a po co mam pisać tylko o zapachu? Poza tym, mogę dodać składy kosmetyków mojej Mamy, więc trudno by to było uzanć za ocenę). To tak do przemyślenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2002-12-13, 23:07   #20
zlosliwiec
Gość

O jakiej ilości kosmetyków do poprawienia mówisz? [img]icons/icon7.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-13, 23:57   #21
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

To Ty nie śpisz? Eeee, niewielka to ilość. Kilkanaście - trzydzieści max, jak sądzę [img]icons/icon7.gif[/img]. Dobranoc.
Stary 2002-12-14, 00:11   #22
zlosliwiec
Gość

Składy możesz przygotować, ale przez jeszcze jakiś moment nie będę tego aktualizować w bazie, możliwie szybko będę aktualizować oprogramowanie, a tam takie sprawy będą wyglądać już nieco inaczej...

Dobranoc [img]icons/icon7.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-14, 00:35   #23
guest
Zakorzenienie

Mgiełko,
Oczywiście, że chcę tylko za wyjatkiem tych ostatnich)Mojego maila znasz chyba, jest podany pod każdym tekstem.
Pozdrawiam i dziękuję!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2002-12-14, 11:15   #24
guest
Zakorzenienie

Re: skład kosmetyków, Lierac

Cześć [img]icons/icon7.gif[/img]
Żałuję, ale mnie mogłam dołączyć do waszej wczorajszej dyskusji z przyczyn technicznych (chwilowy brak laptopa).
Cieszę się, że pracujesz nad rozwinięciem KW, Zło [img]icons/icon7.gif[/img] już się obawiałam, że mnie przekląłeś za wszystkie pomysły typu dodawanie składów kosmetyków właśnie. Przez moment nawet wątpiłam w sens ich zamieszczania, ale po "odleżeniu się" pomysł wydaje mi się jednak wart realizacji. Dzięki Basi umiem już trochę zrozumieć z tych składów i to jednak się ogromnie przydaje, przede wszystkim w unikaniu rzucania się na reklamowane nowości [img]icons/icon12.gif[/img] .

A co do Lieraca - w C.H. ECHO konsultantka będzie dopiero w połowie stycznia; spróbuję wyczaić, gdzie się w tej chwili kręci.
Swoją drogą, byłoby wspaniale, gdyby takie firmy które mają swoje konsultantki (np. w Avene jest to dermatolog - kosmetolog) udostępniały informacje o terminach i miejscu konsultacji (oczywiście na wizaż.pl) - nie sądzicie ?
Stary 2002-12-14, 14:09   #25
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka

Co do Lieraca - gdzie jest CH Echo??? W aptece a Auchan niedaleko mojego domu była jakiś miesiąc temu. Ale nie miała próbek [img]icons/icon7.gif[/img]! Może JUŻ ich nie miała, ale przyznam, że trochę mnie to rozbawiło. Powiedziała mi, że Aqua-D byłby dla mnie OK i jeszcze Sequissimo. I pogadałyśmy o odżywce do rzęs, która kiedyś była, a gdy wreszcie postanowiłam ją kupić, to ją wycofali - takie to już mam szczęście.

Co do składów - czy Wy (drogie wizażanki) chcecie, żebym zgłaszając kosmetyki typu toniki i odżywki do włosów, podawała też ich skład? Bo dla mnie to żaden problem, tylko zastanawiałam się, czy ktoś się nie zacznie pukać w głowę - po co mu skład mleczka do demakijażu. Przepisać je i tak przepiszę (żeby wysłać Basi).

To tyle na razie.
Pozdrawiam
Stary 2002-12-14, 15:17   #26
madzik
Raczkowanie

Dziewczyny, dziś natknęłam się na konsultantkę Lieraca (z próbkami)w aptece w katowickim Geancie, więc podejrzewam, że jutro też tam się pojawi. Niestety nie wiedziałam, że poza mną jeszcze ktoś jest tym zainteresowany (dopiero teraz odpaliłam komputer) i nie spytałam, jakie jeszcze apteki odwiedzi [img]icons/icon9.gif[/img] . Ależ ze mnie [img]icons/snowman.gif[/img]!
Okazało się, że przy mojej wysuszonej buzi najlepszy będzie Sequissimo dla cery suchej (mimo, że mam mieszaną) oraz balsam SOS. Zaopatrzyłam się w próbki i będę testować.
A co do składu kosmetyków - jestem za i sama postaram się przepisywać składy przy moich następnych zgłoszeniach.
Stary 2002-12-14, 15:25   #27
guest
Zakorzenienie

CH Echo jest na Bytkowie [img]icons/icon7.gif[/img] (Albert+Nomi+minigaleryjk a z "moją" perfumerią)

Z tym składami to ja bym zaczekała do czasu, gdy Zło wprowadzi nową wersję programu. Sama zbieram je, ale nie zgłaszam teraz, bo przypuszczam, że potem trzeba byłoby wydłubywać ręcznie z obecnej bazy te informacje. Dlatego skład podaję na razie tylko wyjątkowo - np. przy kosmetykach na specjalne problemy skóry.

A co do przyszłości, to chyba Basia powinna powiedzieć, które składy warto podawać, a które nie.
Stary 2002-12-14, 16:20   #28
Mgiełka
Rozeznanie

GG do Mgiełka
Re: skład kosmetyków - to jak ja mam to robić? Zgłaszać ze składem, czy nie? Zło, powiedz!!

No właśnie. W Kopiach Roboczych "siedzi" już kilka składów, zamierzałam zgłosić różne rzeczy, ale nie wiem, czy ze składami, czy nie. Mogę zgłosić bez składu, a potem "opublikować" posta ze składem wszystkiego dla zainteresowanych. Ja już nic nie wiem. Zło, jak myślisz? Ankieta [img]icons/icon7.gif[/img] ?
Stary 2002-12-14, 16:36   #29
olencja
Rozeznanie

mnie na przykład składy mleczek do demakijażu/ żeli do mycia twarzy, a zwłaszcza do demakijażu oczu baaaaardzo interesują [img]icons/icon20.gif[/img]
olencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-14, 23:00   #30
guest
Zakorzenienie

Wg mnie praktycznie każdy skład warto podać, a to dlatego, że są osoby uczulone na pewne składniki np konserwanty i one muszą być ostrożne także w przypadku szamponu czy żelu do mycia.
Ja staram się podawać w dziale NEWS składy opisywanych produktów, uzupełniam też starsze NEWS'y w zdobyte składy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości