|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
czarny cien
hej dziewczynki, nie wiem czy byl juz kiedys taki watek (szukalam, ale nie znalazlam)...
mam problem z czarnym cieniem do powiek...otoz kiedy go nakladam to sypie mi sie on po calej twarzy, tak trudno nalozyc go idealnie i w dodaku nie ma mowy o poprawkach :\ po tych moich kombinacjach jestem cala brudna i wlasciwie nawet nie moge stwierdzic czy mi pasuje taki makijaz...(albo za mocno, albo poprostu brudno) wiec czy jest jakas sposob na nalozenie tego cienia, czy to sam cien powinien byc dobrej jakosci? czyrobic to palcami czy aplikatorem...pomozcie prosze! a dodam, ze mam czarny cien z inglota z takimi niebiskimi drobinkami brokatu, ktore wygladaja pieknie ale tylko w pudeleczku bo na oku juz ich nie widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czarny cien
ja mam czarny cien Manhattan i mam ten sam problem;/ starsznie mi sie osypuje na buzke pozstawiajac czarne kropki ktore sei rozmazuja
![]() ![]() a mam ochote na nowy czarny cien ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Podstawa to dobry, trwały cień na bazie pod cienie
![]() Swietny jest czarny cień Kryolan'a i Clinique (black velvet).. są to cienie prasowane.. osobiscie bym nie wybrała cienia sypkiego na impreze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ostatnio kupiłam cień vipery własnie czarny ze srebrnymi drobinkami(prasowany) i wcale się nie osypuje, nawet bez bazy
![]() Dziwię się czemu Inglot tak się sypie, bo ogólnie cienie mają nawet niezłe. Ja nakładam aplikatorem. W przypadku osypujących się cieni najlepiej zastosować bazę ![]() No i zawsze warto nałożyć wcześniej więcej pudru pod oczy, tak jak napisała Psycha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczynki za rady
![]() ![]() psyche chyba masz racje, sypki cien to nie najlepszy pomysl na impreze, ja swoj kupialam specjalnie wlasnie na studniowke ale jak pomysle ile mnie pracy kosztuje nalozenie go a potem mialby splynac w razie gdybm sie zgrzala, a napewno tak bedzie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze : dobrze przypudruj miejsca pod oczami- łatwiej potem "strzepnąć" osypany cień
po drugię"ostukuj" najpierw pędzel o dłoń po trzecie - cień czarny polecam nakładac na mokro.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie wszystkie kolory,czy nie wszystkie czarne cienie?
Dlaczego nie?Jesli inglot to przeżywa,to każdy dobry cień też to przezyje ![]() Zawsze można jeszcze to zrobić aquacolor kryolana - jest duzooo łatwiej.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() do mylady21 jesli na mokro to....to wlasciwie jak? mocze cien czy pedzelek? nie rozmazuje sie? a jak juz wyschnie to nie wyglada to brzydko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moczysz pędzlek.
![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
nic dodac nic ująć
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o osypywanie sie cienia to robie tak jak piszecie z pudrem pod oczy ale to i tak nic nie daje..slyszalam kiedys ze mozna podkladac pedzel albo waciki(ale one skolei spadaja)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
możesz też pod oko przyłożyc wacik i wszystko zostanie na nim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Lepsza będzie husteczka higieniczna. Poza tym płaty z pudru powinny być naprawdę grube.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
wiecie co ten sposob na morko jest najlepszy, bo z tym pudrem to i tak jak zamiatam go pedzlem to sie okruszki cienia mimo wszystko rozmazuja to wyglada jak smugi, ale na mokro super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio toczyłam walkę z sypkim cieniem (tym brokacikowym) Sephory - co prawda białym, ale osypywanie też dawało koszmarny efekt. Koniec końców jedyną skuteczną metodą okazało się odwrócenie kolejności makijaży:
krem na twarz i oczy baza pod cienie podkład i puder na powiekę cienie na powiekę tusz do rzęs demakijaż twarzy płynem micelarnym znów krem na twarz i na koncu podkład, korektor pod oczy, puder, róż. Inaczej cała świecę się jak bombka choinkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
tez myslalam nad tym,zeby wykonywac makijaz w odwrotnej kolejnosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Najlepszy sposób to duzo purdu pod oczy a po nałozeniu cienia szybkim ruchem sciagnac puder dużym pedzlem na boki. Cienie sykie np. z APC bosko błyszczą a jak nałoże na mokro to juz w ogóle zawał...serca
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Dużo pudru na oczy niie działa na Sephore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Brokatu najlepiej pozbyć się używając czystej szczoteczki do tuszu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.