|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Brak balkonu- brak szans na telewizje cyfrową?
Witam
![]() Od około roku jestem posiadaczką własnego M. Obecnie jestem w trakcie malowania ścian, są układane panele. Moje mieszkanie nie posiada balkonu, i anteny zbiorczej w związku z czym ,czy nie orientujecie się może czy jest mozliwość zamontowania jakoś anteny satelitarnej np. Cyfrowego polsatu np. do okna?? Bo do elewacji nie można-budynek jest nowy,ocieplony. Podłączenie się do sasiadów-odpada , nie znam ich. Byłam w punkcie sprzedaży telewizji satelitarnej i powiedzieli że nie ma szans na podłączenie,ale może u Was był/jest taki problem? Jak go rozwiązać?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak balkonu- brak szans na telewizje cyfrową?
trzeba mieć zgodę administracji na wwiercenie się do ściany budynku lub popytać w sklepach z satelitkami o sposoby montażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie mozna bo ?
bo jest nowy ? bo jest nowo ocieplony ? swoją droga bzdurna sprawa ,szczegolnie ,że samemu sie płaci za ocieplenie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No własnie pani administratorka budynku powiedziała że nie ma możliwości wiercenia w ścianie, naruszy to całą elewacje i mogą przez naszą "zachcianke" cierpieć inni mieszkańcy bloku bo może pójśc wilgoć. Byłam w sklepie z artykułami rtv to mają tylko takie opaski do powieszenia na balkonie.
Budynek został wybudowany w 2007 roku.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Możesz próbować popytać się sąsiadów czy zgodzą się na zamontowanie/ wiercenie w ścianę - zebrać podpisy i do administratorki.
Lub Może na kominie? Kabel puszczasz przez otwór wentylacyjny http://www.hollex.pl/stojaki-do-ante...inwazyjny-maly A może poprostu do okna / parapetu za pomocą przyssawki? Tylko wtedy problem z użytkowaniem okna. http://www.wisp.pl/index.php?p685,uc...-oknie-scianie http://anteny-gsm.pl/pl,product,1543...r,camping.html Mam nadzieję że pomogłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
popytaj w administracji skoro nie ma mozliwosci w elewacji to pewnie maja mozliwosc zamontowania na dachu. zapytaj jakie sa opcje tudziez porozgladaj sie po bloku. przeciez nie wierze ze nikt nie kozysta z cyfrowej TV. u mnie w bloku jest mozliwosc zainstalowania na dachu ( za zgoda wspolnoty) ale my mamy takie prowizorki balkony. wiec zamontowalismy antene do balustrady
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
nie musisz dawac komus z sasiadow swojej anteny wystarczy kupic ( chyba to sie twin nazywa) ten konwerter ktory przymocowany jest do anteny i pod ktory podpieta jest antena zamienia sie pojedynczy na twin wtedy mozesz dwa kable podpiac i odbierac na dwoch roznych dekoderach. my tak zrobilismy na poprzednim mieszkaniu ( wynajmowane ) dogadalismy sie z sasiadem z dolu. nie robil problemow. twin kupilismy na wlasny koszt a Tz wymienil.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
znajomy z ap dogadal sie z administracja i ma antene na dachu bloku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.