|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
preparaty do sonoforezy (ultradźwięków)
Witam
Kupiłam aparat do ultradźwięków i będzie głównie wykorzystywany do leczenia bólu ale też wiem, ze może być stosowany jako "wprowadzacz" substancji odżywczych w głąb skóry. Aparat i preparaty będą używane w warunkach domowych. Proszę o ukierunkowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: preparaty do sonoforezy (ultradźwięków)
Bielenda ma takie specyfiki, np.
![]() Niemniej, w tych gotowych preparatach masz gwarancję, że cząsteczki są na tyle małe, że przenikną wgłąb skóry, a jak weźmiesz zwykłe serum, to różnie być może.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pewnie tez można kwas hialuronowy ultramałocząsteczkowy ale do tego dużo nawilżenia bo można wysuszyć skórę.
Muszę poszukać preparatów z bielendy ale pewnie to gdzieś w specjalistycznych sklepach albo w internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak mieszkasz w większym mieście to nie powinno być problemu ze znalezieniem Bielendy Professional. Wrzuć sobie w google i zobacz gdzie można kupić.
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Chciałabym odświeżyć wątek- a co myślicie o takich kombinacjach aby do kwasu hialuronowego dodać kolagen i elastynę, albo białka jedwabiu? Chciałabym kupic kilka półproduktów i zastanawia mnie czy można tego użyć do sonoforezy. Do zakupu urządzenia dopiero się przymierzam ale raczej pewne, że kupię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.