|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kiedy pierwsza wizyta?
Mam 15 lat i mialam bardzo malo miesiaczek
![]() Ale moje pytnie brzmi kiedy powinnam się po raz pierwszy zgłosić do ginekologa? I czy to jest takie straszne jak mówią, no jasne pani ginekolog powie "nic strasznego, nie bój sie" Ale zawsze jakis stres jest. Wkońcu obnażasz się przed obcą osobą. Jak sobie z tym poradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy pierwsza wizyta?
Cytat:
bo jeżeli więcej niż dwa lata to faktycznie warto by skontrolować czy problemy z miesiączką nie są wynikiem jakiejś nieprawidłowości. jest zbiorczy na temat pierwszej wizyty u ginekologa, poczytaj sobie. każda kobieta chodzi, nie może być to takie straszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przepraszam źle się wyraziłam
![]() Niedawno zaczełam miesiączkować ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Do ginekologa powinna sie udac każda dziewczyna która skonczyla 17 lat ..ewentualnie 18 bo to jest czas kiedy trzeba zrobic pierwsza cytologie i ogolnie zbadać czy wszystko jest ok.
Pierwsza wizyta zawsze związana jest za stresem ale tak na prawde to nic strasznego. Jeśli chodzi o to jak sobie z nim poradzić to możesz załozyć luźna sukienke/spódnice albo tunike i w ten sposób wejdziesz na fotel bez paradowania pół nago ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
TUTAJ poczytaj i TUTAJ i jeszcze TUTAJ jest wszystko ladnie napisane
Zaloz tunike/spodnice/sukienke to nie bedziesz paradowac po gabinecie z golym tylkiem i dodatkowo sie stresowac, na pierwsza wizyte wybierz kobiete, jak masz mozliwosc to najlepiej prywatnie, to tez bedzie mniej krepujace a reszta pojdzie sama, nie ma sie czego bac, to nie boli, powiesz ze to twoja pierwsza wizyta i lekarz bedzie wiedziec co robic, wszystko ci pokaze i wytlumaczy, mi nawet na kartce babka rysowala ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-06-19 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli uważasz, że powinnaś iść, to jak najbardziej idź
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiesz co ? Ja się z tym nie zgodze.. Ja owszem uważam , że warto się badać ale kwestia ''tyle co oni widzieli..'' nie sprawdza się w praktyce.. Każdy facet ginekolog jak przychodzi do niego piękna blondynka z długimi włosami jest szczęśliwy i to jeszcze jak.. Nie wiem jak poradzić autorce wątku bo faktycznie nie ma jakby takiej granicy.. Jeśli czujesz , że powinnaś iść to weź ze sobą bliską osobę.. To zawsze pomaga np mamę w twoim wieku najpierw powinnaś porozmawiać z mamą i poradzić się jej a potem dopiero pomyśleć o wizycie u gina
![]() ![]()
Zakochanie to ciężki i nieprzewidywalny stan umysłu.. A jednak dla nas ludzi bardzo potrzebny.. Starajmy się doceniać to co mamy a sam cud naszego życia będzie wielkim powodem do radości.. I tak Cię kocham łobuzie<3 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja usłyszałam od pewnej ginekolog, że na pierwszą wizytę powinno się udać w wieku 17 lat, gdyż podobno wtedy wszystko już jest wykształcone itp.; lub gdy występują niepokojące objawy. Ja poszłam właśnie jak miałam 17 lat z pewnym problemem. Generalnie reguły na to nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.