|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak rozpoznać przyjażń, przyzwyczajenie od miłości??
Tak jak w temacie...Jak wy to widzicie?
Bo ja zawsze bylam dobra w doradzaniu, ale sama nie potrafie sie odnalesc... Jestem z chlopakiem pol roku kiedys tez bylismy razem(lacznie by sie duzo miesiecy uzbieralo ) i ciagle mam watpliwosci. Z poczatku mi sie nie podobal pod zadnym wzgledem, z czasem, moze z przyzwyczajenia, nie wiem, przyszlo chyba zauroczenie. On wiaze ze mna powazne plany, ja nie wiem... tez, ale my nie pasujemy! Ciagle o cos sie sprzeczamy...On mnie kocha i zrobilby wszystko zebym z nim byla a ja nie chce go ranic, dlatego martwie sie na przyszlosc i wole wczesniej z nim zerwac zeby mniej bolalo niz po kilku latach, gdy pewnego dnia stwierdze ze to przyzwyczajenie. Nie szaleje na jego punkcie, a tak chyba wyglada milosc..? PROSZE O POMOC! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak rozpoznać przyjażń, przyzwyczajenie od miłości??
skoro na początku nie podobał Ci się pod żadnym względem, miałaś wątpliwości- to właściwie dlaczego zostaliście parą?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
gdybys Go kochala nie mialabys watpilowsci co do swoich uczuć...
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Fioletto byl taki uparty i upierdliwy ze chcac nie chcac spotykalam sie z nim, byl moim pierwszym chlopakiem, nie wiedzialam jak sie postepuje z chlopakami, ulegalam mu. Z czasem jak sie nieco zmienil, zaczynalam z innej strony na niego patrzec, jestesmy razem bo swietnie sie nam rozmawia i spedza czas, on wie o mnie wszystko ja o nim. To argumenty bycia razem. Ale czy ja go kocham?
Ostatnio mi powiedzial odnosnie moich watpliwosci ze jesli nam jest dobrze to niewazne dlaczego, wazne ze jest dobrze i nie ma co gadac "a co jesli kiedys.." Tym mnie troche przekonal, a wy co sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dla mnie nie wystarczy, by było dobrze. i jesli zadajesz sobie pytanie czy go kochasz..to wg mnie chyba ta milość przerodziła się w przyzwyczajenie. niestety.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, jeśli masz wątpliwości to chyba już nie "to"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ech... W oparciu o co my, czyli obce baby
![]() ![]() [1=0d87290c32196eefd71f678 aa1126aa57b342c7c_60568c9 745efd;3457770]Nie szaleje na jego punkcie, a tak chyba wyglada milosc..? PROSZE O POMOC![/quote] (PONOĆ) Miłość nie podlega stereotypom i może jawić się pod różnymi postaciami. Niekoniecznie "szaleństwa". Dominantą w miłości może być głęboki afekt, namiętność, obsesyjne przywiązanie, bezinteresowne oddanie. To zjawisko indywidualne (PONOĆ).
![]() |
#8 |
BAN stały
|
moje zdanie nie bedzie ani troche odkrywcze, zadnych innowacji tutaj nie wprowadze...
ale mysle tak: to po prostu wiadomo. jesli kogos kochasz nie zastanawiasz sie, czy to milosc czy przyzwyczajenie. wiesz to na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wydaję mi się, że nie ma się nad czym zastanawiać. To nie miłość. Drastycznie brzmi
![]() Przez wzgląd na to dobre co Was łączyło i łączy zerwij z nim jak najszybciej. Potem będzie tylko gorzej...
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie sprawa jest jasna,sama siebie oszukujesz ale w głębi serca tesknisz za czymś nowym...wiesz,że nie będziecie razem,ale to przeciągasz....
życze dużo siły przy podejmowaniu decyzji : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
wyobraź sobie Twoją przyszłość, taką o jakiej marzysz. praca? podróże? szczęśliwe, może szalone życie- jak Ty je widzisz?
a potem "zobacz" w ilu z tych marzeń pojawia się Twój chłopak
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dziekuje wszystkim za opinie
![]() ![]() ![]() Fioletto no wlasnie widzac go w mojej przyszlosci uwazam ze bedzie dobrym ojcem, jest zaradny, lubi dzieci, taka "zlota raczka". Wiem ze jesli z nim zerwe to bedzie juz calkowity koniec naszej znajomosci, bo jak sie widzimy to zawsze jakos samo tak wychodzi... Caly dzien mija nam w 5 min, rozumiemy sie bez slow,zawsze mamy tematy do rozmow, znamy sie na wylot. Dla mnie to mocne argumenty bycia razem, tylko ze czy to ma przyszlosc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Venuss ja Ci powiem tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
*sportaddict*
|
Wg mnie miłość to poczucie dotkliwej niekompletności bez drugiej osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
[1=0d87290c32196eefd71f678 aa1126aa57b342c7c_60568c9 745efd;3475133]Caly dzien mija nam w 5 min, rozumiemy sie bez slow,zawsze mamy tematy do rozmow, znamy sie na wylot. Dla mnie to mocne argumenty bycia razem, tylko ze czy to ma przyszlosc...[/QUOTE]
... to nie ma przyszłości, tak nie powinien wyglądać związek dwojga ludzi... poszukaj sobie kogoś z kim nie będziesz miała o czym kolwiek porozmawiać, kogoś kto nie będzie chciał cię za bardzo znać... kogoś kto pokaże ci jak bardzo ma cię gdzieś... dopiero wtedy będziesz szczęśliwa... ![]() [1=0d87290c32196eefd71f678 aa1126aa57b342c7c_60568c9 745efd;3475133]uwazam ze bedzie dobrym ojcem, jest zaradny, lubi dzieci, taka "zlota raczka"[/QUOTE] bądźmy szczerzy to całkowicie go dyskwalifikuje... powinnaś z tym skończyć jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Skurczebyk nie rozumiem zadnego zdania procz 2 pierwszych:P no ale moze jestem niekumata
![]() Moja przyjaciolka ktora zna mnie od dziecka mowi ze wygladam na szczesliwa (bo jestem) i ze wg niej chce z nim byc tylko jeszcze tego nie wiem ![]() Czy mozna byc szczesliwym z druga osoba nie kochajac jej? A moze milosc przyjdzie z czasem, tak jak jego z czasem zaakceptowalam, zaczelam zauwazac jego zalety, nie tylko wady... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.