Skrzyp polny do w³osów - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-05-29, 16:06   #1
klaudiaduska
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Skrzyp polny do w³osów

Dowiedzia³am siê, ¿e regularne mycie g³owy skrzypem polnym prowadzi do gêstych, l¶ni±cych w³osów. I tu nasuwa siê pytanie. Sk±d ten skrzyp wzi±¶æ? Wiecie co¶ o tym? Bra³am skrzypowitê ale nic mi to nie dawa³o... W³osów nie prostujê, ale czêsto wi±¿ê w kucyk, bo nie zawsze chce mi siê je uk³adaæ. Mimo to, bardzo mi wypadaj±...
klaudiaduska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-29, 17:10   #2
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 664
Dot.: Skrzyp polny do w³osów

Cytat:
Napisane przez klaudiaduska Poka¿ wiadomo¶æ
Dowiedzia³am siê, ¿e regularne mycie g³owy skrzypem polnym prowadzi do gêstych, l¶ni±cych w³osów. I tu nasuwa siê pytanie. Sk±d ten skrzyp wzi±¶æ? Wiecie co¶ o tym? Bra³am skrzypowitê ale nic mi to nie dawa³o... W³osów nie prostujê, ale czêsto wi±¿ê w kucyk, bo nie zawsze chce mi siê je uk³adaæ. Mimo to, bardzo mi wypadaj±...
skrzyp polny zbieram co roku w wakcje u babci za dzai³k± mieszka niedaleko bagna, wiêc jest tam pe³no tego wspania³ego zielska, nastêpnie go suszê, tnê i gotujê. Ok.gar¶æ skrzypu na litr wody.
Je¿eli nie chcesz bawiæ siê w zielarza to kup w aptece herbatkê ze skrzypu i j± po prostu zaparz, a po ostatnim p³ukaniu polej nim w³osy NIE SP£UKUJ ! i lekko wmasuj w skórê g³owy.
Mademoiselle_Pauline jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-29, 18:12   #3
klaudiaduska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Poka¿ wiadomo¶æ
skrzyp polny zbieram co roku w wakcje u babci za dzai³k± mieszka niedaleko bagna, wiêc jest tam pe³no tego wspania³ego zielska, nastêpnie go suszê, tnê i gotujê. Ok.gar¶æ skrzypu na litr wody.
Je¿eli nie chcesz bawiæ siê w zielarza to kup w aptece herbatkê ze skrzypu i j± po prostu zaparz, a po ostatnim p³ukaniu polej nim w³osy NIE SP£UKUJ ! i lekko wmasuj w skórê g³owy.

Dziêki
Stary 2010-05-29, 20:05   #4
klaaa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 380

A dzi¶ mój tata akurat na dzia³ce zerwa³ skrzyp, nawet siê pyta³, czy nie chcê, ale stwierdzi³am, ¿e po co. Nastêpnym razem post±piê inaczej
klaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-04, 09:18   #5
Aranjani
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 574

Skrzyp to najlepiej ro¶nie na glinie, nie na bagnach ;P
Zbieram skrzyp, pokrzywê, kwiaty lipy i czarnego bzu co roku. Suszê, robiê p³ukanki i herbatki. Pokrzywa najlepsza jest przed kwitnieniem.
Po skrzypie, w³osy mniej siê ³ami±.
Stary 2010-06-05, 22:31   #6
d0lcevita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 432

Cytat:
Napisane przez Aranjani Poka¿ wiadomo¶æ
Po skrzypie, w³osy mniej siê ³ami±.
a ja lubie preparaty ze skrzypem i dro¿dzami
d0lcevita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-06, 09:46   #7
Aranjani
Rozeznanie

No ja tez lubiê. Bo w³osy mniej siê ³ami±

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 11:28   #8
xena2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Cytat:

Ja kupujê tu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1052689511
ponoæ z ekologicznych upraw. Ale stosujê "wewnêtrznie", tzn jako napar do picia. Muszê spróbowaæ p³ukanki do w³osów...
xena2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-06, 16:46   #9
klaudiaduska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xena2012 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kupujê tu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1052689511
ponoæ z ekologicznych upraw. Ale stosujê "wewnêtrznie", tzn jako napar do picia. Muszê spróbowaæ p³ukanki do w³osów...
Hm... nie widzê potrzeby, ¿eby wydawaæ pieni±dze, skoro mogê sama sobie go nazrywaæ i wysuszyc, co w³a¶nie czyniê. Jak kto lubi...
Stary 2010-06-06, 17:14   #10
inc0rrect
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 298

Cytat:
Hm... nie widzê potrzeby, ¿eby wydawaæ pieni±dze, skoro mogê sama sobie go nazrywaæ i wysuszyc, co w³a¶nie czyniê. Jak kto lubi...

no ja wole kupiæ ni¿ zbieraæ i suszyc

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-06, 18:34   #11
Aranjani
Rozeznanie

Ja tam osobi¶cie lubiê jak mi co¶ wisi i sie suszy na strychu Wygl±da to do¶æ stylowo A jak koñcz± mi siê zim± zapasy, bo te suszone samodzielnie to g³ównie do p³ukanek u¿ywam, to i tak kupujê herbatki w zielarskim.
Stary 2010-06-09, 10:38   #12
la'Mbria
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 002

Skrzyp daje najlepsze rezultaty gdy go pijesz p³ukanki s± ok, ale zdecydowanie polecam przekonanie siê do herbatek zio³owych- skrzyp i pokrzywa- i bêdziesz mieæ ¶liczne, mocne i b³yszcz±ce w³osy
tylko trzeba do tego cierpliwo¶ci, mi stan w³osów poprawi³ siê mniej wiêcej po 3 miesi±cach codziennego picia (raz dziennie - herbatka ze skrzypu i raz z pokrzywy) w smaku s± do¶æ oble¶ne, ale dasz radê sie przyzwyczaiæ... a co do kupienia- najlepiej w sklepie zielarskim, choæ pewnie zedr± z ciebie du¿o kasy, bo niby sprzedaj± zió³ka z ekologicznych upraw i takie tak...bajki zawsze mozesz kupiæ zwyk³e herbatki expresowe (najlepiej w jakims hipermarkecie) i parzyæ sobie z herbatek (w sumie na to samo wychodzi, tylko zielsko siê nie pl±cze we w³osach

jak ch³opu zale¿y, to ¿eby ska³y sra³y, a mury pêka³y, to znajdzie czas i sposób, ¿eby siê z Tob± skontaktowaæ...
la'Mbria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-10, 09:45   #13
Aranjani
Rozeznanie

Pamiêtajcie, ¿e przy skrzypie trzeba robic przerwy co jaki¶ czas, bo zawarte w nim minera³y odk³adaja siê w nerkach, co mo¿e doprowadzic do kamicy nerkowej, czy jako¶ tak!
Stary 2010-06-10, 14:03   #14
klaudiaduska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aranjani Poka¿ wiadomo¶æ
Pamiêtajcie, ¿e przy skrzypie trzeba robic przerwy co jaki¶ czas, bo zawarte w nim minera³y odk³adaja siê w nerkach, co mo¿e doprowadzic do kamicy nerkowej, czy jako¶ tak!

Dziêki za informacje
Stary 2010-06-22, 18:49   #15
begirl222
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 94

Na wypadanie w³osów polecam tonik Subrina (19 z³ w sklepach fryzjerskich) - mi nie pomaga³a ju¿ ani pokrzywa , ani skrzyp , za to tonik ratuje moje w³osy ostatnio

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 10:42   #16
kidanakash
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

a ja przed chwil± przeczyta³am, ¿e regularne picie herbaty ze skrzypu polnego zapobiega tworzeniu siê kamieni nerkowych! Natomiast wyp³ukuje on witaminê B1 wiêc przy d³u¿szej kuracji skrzypem nale¿y uzupe³niaæ jej niedobory... Nie rêczê za te informacje, ale chyba lepiej siê dok³adniej dowiedzieæ jak to jest
kidanakash jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-29, 16:39   #17
maharet1092
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 907
GG do maharet1092

A co skrzyp daje zewnêtrznioe?Ja ma tego mnóstwo w polu, ale piæ raczej nie bêdê, bo wolê w tabletkach.Na zniszczone w³osy pomo¿e?
maharet1092 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.