![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Kilka porad dla prostujacych wlosy..
Od 3 miesiecy prostuje wloski wczesniej mialam puszace sie, ni krecone, ni proste...Masakra!! Musze powiedziec ze odkad poszlam do lepszej fryzjerki zmienilam swoj Image na lepsze
![]() Jeśli macie problemy z wlosami po prostowaniu typu wypadanie, suchosc itd to czytajcie:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilka porad dla prostujacych wlosy..
dzieki za rady
witamy na forum ![]() btw, czy na tej fotce są Twoje włosy?? jesli tak to śliczne, bądź ślicznie wyprostowane ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do punktu 5....to mam czekac az naturalnie wyschna i dopiero potem prostownica skoro nie mam suszyc suszarka....
nie zakapowalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesli nie masz czasu i przed prostowaniem katujesz je suszarka- polecam maski typu profi silk z jedwabiem ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przesliczne wloski!!!
Mam pytanie: Jakch konretnie szaponwo uzywasz i odzywek, bo teraz tyle jest na rynku ze trudno trafic w cos odpowiedniego jesli sie nie wie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Odzywki to albo henna treatment WAX (ja 480 g w tym+20% gratis kupilam za 21 zl ![]() ![]() ![]() Z szamponow to ta nowosc garniera odbudowa i blask jest baaaardzo porzadna ![]() A odzywiaj raz w tygodniu na stałe albo do uzyskania rezultatow ![]() Pzdr ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hej a czy moglabys wklelic wieksza fotke bo tej nie da sie powiekszyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja prostuje wloski od okolo 3 lat codziennie i takze nie narzekam na ich stan. Mam juz dlugie do polowy plecow
![]() Przede wszysktim odzywka po kazdym myciu wlosow lub maska( profesjonalna). Ja osobiscie obecnie uzywam maski nawilzajacej Hair Coif, jestemz niej zadowolona. Polecam kosmetkyi profesjonalne bo przy dluzszym uzyciu kosmetykow dostepnych w sprzedazy detalicznej wlosy sie niszcza niestety. Sama po sobie zauwazylam ze przy odstawieniu na ok miesiac produktow z salonow fryzjerskich wlosy byly o wiele bardziej wysuszone i zniszczone. Moj sposob co do utrzymania ladnych, glakdich wlosow po prostowaniu to: 1) plukanie wlosow pod koneic mycia zimna woda 2) uzywanie odzywek, masek profesjonalnych po kazdym umyciu wlosow 3) tak jak poprzedniczka, na wilgotne wlosy nakladam fluid chroniacy przed temp. i ulatwiajacy prostowanie np Biosilk Silk Strate, Revlon, Wella High Hair 4) raz w tygodniu kuracja regenerujaca wlosy, maska intensywnie regenerujaca, ktora pozostawia sie dluzej na wlosach i zawija w cieply recznik 5) na suche wlosy uzywam dodatkowo mleczka chroniacego np Loreal professional Iron Finish 6) prostownica ceramiczna z jonizacja, ona naprawde dziala, efekt utrzymuje sie dlzuej, wlosy sie nie elektryzuja, sa w lepszym stanie 7) moje wlosy jak nie zostana wysuszone suszarka o wiele trudniej sie prostuja i efekt nie jest tak trwaly, ale nie wiem jak u innych wizażanek ![]() I to chyba na tyle z moich doswiadczen ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a jaką masz prostownicę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
O matko 3 lata codziennego prostowania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Olcik jak ja Ci zazdroszczę tego, że możesz tak długo prostowac włosy i nadal dobrze sie trzymają
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Lola ja nawiazalam do wypowiedzi Olcik18 a nie do Agusi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Teraz moje prostowanie ogranicza sie do przejechania prostownica wierzchniej wartswy i jest ok bo z natury mam lekko falowane, jednak przede wszystkim kiedys, gdy mialam pocieniowane wlosy( wrr koszmar) wywijaly sie na wszysktie strony i je katowalam prostownica. Bez wyprostowania nie blyo mowy o jakimkolwiek wyjsciu do ludzi:p. Musze zaznaczyc, ze przy tmy prostowaniu podcinalam koncowki okolo raz na 3 miesiace oraz moje wlosy nigdy nie byly farbowane, rozjasniane ani nic w tym stylu. Uwazam, ze farba plus czeste prostowanie to za duzo dla naszych wlosow.. Z kosmetykow regenerujacych polecilabym szampon lub odzywke Wella SP regenerujaca, ta seria pozwolila mi zregenerowac wlosy( oczywiscie po dluzszym okresie uzywania).
A obecnie mam prostownice Vidal Sasson i jestem zadowolona, wczesniej mialam ByBlissa, ktora byla o wieeeele gorsza. Kenzo ja takze miewalam takie "zlamane" wlosy, ale to chyba wynikalo z tego, ze wlosy byly przesuszone. Teraz przede wszysktim nawilzanie i jest o wiele lepiej. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie u mnie to napewno nie przesuszenie, bo ja mam bardzo dobrze nawilzone wlosy,dbam o nie jak tylko moge, nawet gdy wyschna naturalnie sa proste i lejace, gladziutkie- a to zalamanie powstaje tylko po prostownicy- czasem poprostu jakis pojedynczy wlos sie podwinie no i jak sie po tym przejedzie z taka temperatura to niestety w tym miejscu jest naruszona struktura, ale mowie to powstaje tylko na jakis 2 -3 wlosach po prostowaniu wiec tragedii nie ma, wydaje mi sie ze rozwiazaniem tego problemu jest poprostu dokladne rozczesanie pasma przed prostowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja rowniez mam lsniace wlosy naturalnie bo bardzo o nie dbam, stosuje tylko profesjonalne kosmetyki, prostownice tez mam bardzo dobra ale jakos nie moge sie przemoc zeby czesto prostowac- choc fakt faktem ze po prostowaniu wygladaja bajecznie- ale wiem ze je to niszczy, a ze ja mam bardzo delikatne wlosy to wiem ze jaka akcja z prostowaniem po kazdym myciu szybko zniszczylaby mi wlosy - wiec prostuje tylko na naprawde duze wyjscia , na zwykla impreze wystarczy jak je wysusze, naloze jakis dobry wygladzacz i nablyszczacz i tez ladnie wygladaja
![]() A to twoj naturalny kolorek czy farbujesz??? bardzo ladny - zawsze podobaly mi sie takie brazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A czekamy az preparat chroniacy włosy wyschnie? CZy jak na suchyhc włosach rozprowadzimy to jest ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Zalezy od kosmetyku np jak masz fluid to na mokre wlosy jak olejek to moze byc na suchych i mokrych ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ta fotka jest z reklamy garniera:P
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]()
Uwaga!!!!
Wspominalam o nakladaniu ochronnej warstwy i poszlam do fryzjerki i przed prostowaniem nalozyla zwykly tani zel do wlosow z welli i trzyma mi sie prosta fryzurka.... Od tygodnia!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Naprawde nalozyla ci zwykly zel???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
zel? nie wierze by chronil wlosy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
5.prostujemy wlosy tylko suche,starajcie sie nie suszyc ich suszarka..
ja rano myje wloski i musze sobie je wysuszyc wczesniej ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
![]()
A wiec to byl zel na 100% przeciez sie tej fryzjerki spytalam nalozyla go dosc duzo na wilgotne wlosy ale nie na poszczegolne pasma tylko na calosc ogolnie, jutro biegne po ten żel
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam prostownicę Vidal Sasson ![]() ![]() Czy Twoja też ma regulacje temp.? Moja ma pokrętło z liczbami i nie wiem ile stopni jest na maksymalnej pozycji 25... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.