![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Hotel "Zacisze"
Z okazji wakacji TVP funduje nam powtórki różnych seriali. Zazwyczaj to jest irytujące
![]() ![]() "Hotel Zacisze" i niesamowity John Cleese z Monty Pythona -dla wielbicieli angielskiego poczucia humoru prawdziwy rarytasik! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! Szkoda, że TVP nie robi częściej ![]() No i oczywiście na koniec mam dla was pytanie: jakie seriale (i inne programy telewizyjne) byłyby na waszej liście życzeń nie tylko powtórkowych? Moja lista życzeń to: 1. Wszelkiego rodzaju klasyki filmowe (wczoraj np. było "Śniadanie u Tiffany'ego" ![]() 2. Chciałabym, żeby puścili "Rękopis znaleziony w Saragossie" o rozsądnej porze 3. Oczywiście "Latający cyrk Monty Pythona" 4. Seriale "Ja Klaudiusz", "Opowieści z Narnii" 5. Seriale komediowe "Allo, allo" "Co ludzie powiedzą?" i wiele, wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hotel "Zacisze"
Podpisuję się pod tym wszystkim [ach, te "Opowieśni z Narni" mój ukochany serial z dzieciństwa] W ogóle Monty Python, Co ludzie powiedzą, tez mi tego brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze "Daleko od szosy" jest o 19:55 na dwójce również, stary dobry serial, bardzo go lubię i na pewno obejrzę. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała, że jeśli już szanowna TVPDworak robi powtórkę to niechże ją do o jakiejś rozsądnej porze! Podobno są nadawane powtórki Zmienników, ale kiedy? Inne seriale też miały być powtórzone, ale jakoś cisza na ten temat. Ogólnie to robi TVP co im się podoba i w głębokim poważaniu mają widza. Ważny jest abonament.
![]() Teraz to mam pobożną listę życzeń, albo TV powtórzyła polskie seriale, filmy...
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
O, to ja też się dopisuję pod "Monty Pythonem"
![]() "Co ludzie powiedzą" lubię bardzo i oglądam na BBC Prime (a niektóre odcinki na płytkach) ![]() ![]() ![]() Jako wielbicielka angielskiego humoru, cieszę się, że wznawiają "Hotel Zacisze" ![]() ![]() Fajnie byłoby, gdyby któraś stacja zakupiła i wyemitowała brytyjski serial, który również oglądałam na BBC- "Rescue Me" (extended version Brydzi Jones ![]() "Przystanek Alaska" to dla mnie uczta, którą zafundował TVN ![]() ![]() Hmm... mogliby też przypomnieć "Twin Peaks", które wciągnęło mnie w LO ![]() I "Robin Hooda" z Michaelem Praedem (ale tu pewnie zerknęłabym na kilka odcinków i koniec, ot tak, żeby sobie przypomnieć ![]() ![]() Tylko się nie śmiejcie- chciałabym zobaczyć "Arabellę" ![]() ![]() Z tego samego powodu chciałabym zobaczyć chińskie lub japońskie bajeczki- leciała kiedyś taka wieczorynka ![]() ![]() Narnia też, jak najbardziej ![]() ![]() Zawsze jestem chętna na polskie filmy z lat 50.-60.-70.-80.- np. "Ewa chce spać", "Miś", "Poszukiwany poszukiwana", "Rzeczposoplita babska", "Nie lubię poniedziałków"... również na przedwojenne komedie ![]() ![]() Heh, dziewczyny, myślicie, że bywa tu ktoś z zarządu TVP i weźmie sobie do serca nasze "marzenia ściętej głowy"? ![]() ![]() PS: Pomadko, dziś przypadkiem widziałam urywek "Zmienników" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Proszę bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ależ cała przyjemność po mojej stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Już moja mama pilnuje przy telewizorze. Jak się zacznie to mnie ma wołać. Pozdrawiam więc Ciebie Lazy i inne wielbicielki angielskiego humoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Girlsy, a propos wyspiarzy (nawet jeśli nie do końca angielskich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
brata cadfaela uwielbiam!!! och ale nie ma co liczyć na powtórki, to chyba za bardzo niszowa rozrywka
![]() ![]() ja bym jeszcze obejrzała powtórkę innego księdza-detektywa, księdza browna. pamięta go ktoś jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raróg
|
"Twin Peaks" i "The Fast Show" - świetny angielski serial, kiedyś leciał na regionalnej, rewelacja!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BTW, delektuję się właśnie lodami a la Nef- P Y C H A !! ![]() ![]() ![]() Shachownica ![]() ![]() A "The Fast Show" nie znam, brzmi ciekawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mozecie sie śmiać ale ja chciałabym powtórki "Przyjaciela Wesołego Diabła","Pięcioro dzieci i coś","Wakacje z duchami" to filmy mojego dzieciństwa i chętnie bym do nich wróciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() MISia uwielbiam i te teksty typu "NIe ma takiego miasta Londyn..." ![]() Poszukiwany Poszukiwana... I rewelacyjny Wojciech Poroka w roli Marysi ![]() Ah żeby tylko ktos nas "wysłuchał" i wyświetlił listę fajnych filmów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja też kocham "Misia"
![]() [-"Kto to zrobił? --Ja. - Pan?! --To ja się pytam kto!"] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Komputer? E on się tak pomyli przy dodawaniu.
![]() MIŚ
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym strasznie zobaczyć obie serie Twin Peaks, wspomnianą tu już Arabellę - matko, to film mojego dzieciństwa, uwielbiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raróg
|
Lazy >> można powiedzieć, że Fast Show jest czymś w stylu Pythona, też takie krótkie, śmieszne i absurdalne historyjki. W Anglii zrobili niezłą furorę, mieli nawet tourne po kraju. U nas niestety przeszli bez echa na tej regionalnej, można ściągnąć wszystkie odcinki w eMule, ale niestety napisów nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lazy_Morning]
Shachownica ![]() ![]() QUOTE] tak o tego, tyle że tytułu serialu nie mogę sobie przypomnieć, pamiętam że strasznie mi się podobał i chętnie bym go sobie odświeżyła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
O rany zapomniałam o kluczowym elemencie!!! Moja ukochana dobranocka, czeska chyba - Sąsiedzi - dwaj chłopaki, które robiły zawsze z domu totalną demolkę... uwielbialam ich ach jakbym chciała jeszcze to kiedyś zobaczyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "Six feet under" też bardzo lubiłam, a do tego jeszcze "Without a trace" [nowa seria się zaczęła w poniedziałek, bodajże] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiya ![]() ![]() ![]() Pomadko, aż w szoku jestem ![]() ![]() ![]() Laura ![]() ![]() ![]() Shachownico, to był "Detektyw w sutannie" ![]() Hmmm... "Wakacje z duchami" Kiyi skojarzyły mi się z Panem Samochodzikiem ![]() ![]() ![]() ![]() A! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lazy... Czy TY, KOchana cierpisz na bezsenność? ![]() ![]() TAK, tak "POd jednym dachem" CzeskoSlovencki serial. ![]() ![]() No i bajka "Sąsiedzi" Bomba. Uwielbiam tę muzyczkę z Sąsiadów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raróg
|
Lazy, przy Pythonach na pewno nieco gorzej, ale jestem wielką fanką i mój kumpel też.
Powstała nawet niedawno polska strona o serialu: http://gomes1.fm.interia.pl/7.html . Miałam okazję się tam udzielić (wpis z 13.9.04r.), ale niestety TV Okey wydało inny serial na płytach. No cóż, może kiedyś... ![]() Jak szukałam teraz tego linku for You, znalazłam też napisy, pewnie nowiutkie i nie wszystkie, ale nareszcie są! ![]() ![]() http://napisy.info/Katalog_fa_10.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czas emisji niektórych programów woła o pomstę do nieba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Laura! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Kłóliczek myśli, że kto siedział z wywieszonym jezorem i wpatrywał sie jak w bóstwo w Robina[ Michaela Preda]? ![]() ![]() Nastepnie kto latał z 'łukiem" i polował na burżujów? ![]() ![]() ![]() a muzyka... Clannadu... cudo ![]() Żmijka- Kłóliku gdzieś mam na płytkach wszystkie części, tylko nie wiem czy dvd czy zwykłe, więć jakbyś chciała ![]() ![]() Hotel Zacisze- poezja ![]() ![]() Przystanek Alaska- nagrywam dla mojego na VHS, niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra, lecę się ubrać, "goście goście" będą ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.