|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Kolejne narzędzie tortur dla kobiet
Co Wy o tym sądzicie? Jak dla mnie strasznie to drastyczne. Czyzby kolejny szarlatański sposób nabijania sobie kasy?
http://www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,1278613.html Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Kolejne narzędzie tortur dla kobiet
A może od razu dać obedrzeć się ze skóry??? Pomysł naprawdę fantastyczny!!! Gratuluję orędowniczce owych metod ale obawiam się że oprócz prawdziwych masochistek raczej marne są szanse, że to się przyjmie w naszych gabinetach odnowy biologicznej [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
okropne, to ja już wolę mieć zmarszczki [img]icons/icon22.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie ma takiego odmaladzajacego (albo obiecującego takowe efekty) zabiegu, który nie przyjął by sie w naszych gabinetach... Takie nakłuwanie i tak brzmi mniej przerażająco od peelingu fenolowego, który autentycznie jest obdzieraniem ze skóry a i tak znajduje zwolenniczki.
Te igły nie wydają sie bardzo groźne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Donia [img]icons/icon7.gif[/img]
Pewnie masz rację. Kobieta, żeby być dłużej młodą zrobi wiele. Ale jak dla mnie sama wizja walca, który wbija się kolcami w moją skórę właściwą i w dodatku jest "wyjmowany" ( lepiej chyba "wyrywany") z niej NIE pod kątem 90 stopni - bo tak w końcu działa cos co jest walcem, jest bardzo zniechęcająca. Dla mnie sam pomysł może nie jest do końca pozbawiony sensu ( chociaż czy zawsze uszkodzenie komórki, czy tkanki prowadzi do produkcji kolagenu? ), to sam sposób jego realizacji jest kontrowersyjny. Cmoczki [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
słabo mi się robi jak na ten walec patrze... [img]icons/icon23.gif[/img]
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bleh miło bardzo, a zanim mi się to wszystko zagoi to miałabym twarz w czerwone kropy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> Kobieta, żeby być dłużej młodą zrobi wiele. To prawda, że tutaj umiar jest w najgorszej niełasce [img]icons/icon12.gif[/img] > Dla mnie sam pomysł może nie jest do końca pozbawiony sensu ( chociaż czy zawsze uszkodzenie komórki, czy tkanki prowadzi do produkcji kolagenu? ), to sam sposób jego realizacji jest kontrowersyjny. Mnie także nie przekonuje ta idea. Ale w końcu moda na kolczkowanie też chyba z Afryki przyszła (w każdym razie nie europejska) - a teraz - normalka [img]icons/icon7.gif[/img] To na pewno budzi kontrowersje przede wszystkim dlatego że jest nowe i właściwie żadnych jeszcze nie ma opinii jakie są tego skutki (czy ludzie są zadowoleni, czy pomaga, jak to jest z ryzykiem powikłań itd) [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Chyba pojadę z mężem na wakacje do Afryki [img]icons/icon12.gif[/img] on mnie tam wychłoszcze (lub wychłosta ???) i za trochę większą sumkę będziemy mieć i wakacje i ja jędrną skórę [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
O tym Roll-coś tam opowiadała mi moja kosmetyczka, po powrocie ze szkolenia..jakos nie mogłam sobie tego wyobrazic( na zasadzie- nie zobaczysz/nie uwierzysz)..ale teraz..brr..niezłe cacko...no i to co mi właśnie uświadomił post pani Agi- ze one ( te kolce) są wyjmowane/ wyrywane ze skóry..
lubie ból ![]() umre stara,gruba i brzydka ![]() ![]() ![]() buzki
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Proszę wejdźcie na stronę z artykułem i zobaczcie nową opinię.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
Ktora opinie? Tej kosmetyczki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kilka dodatkowych informacji dla zainteresowanych (w j. ang.) pod
http://www.cosmeticweb.co.za/pebble.asp?relid=3226 Pa, pa, Wiola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Muszę przyznać, że mnie również ta nowa metoda "poprawiania" urody nie przypadła do gustu. Zgadzam się z Palomino, że w dziedzinie urody umiar jest w najgorszej niełasce, ale czy faktycznie wszystkie kobiety muszą niewolniczo podążać za najnowszymi trendami w kosmetyce i chirurgii plastycznej?
"Jak Cię widzą, tak Cię piszą"-niby tak, ale przeżywać coraz to bardziej wymyślne tortury, żeby reszta świata widziała nas młodszymi niż wskazywałaby na to metryka urodzenia? Oczywiście staramy się być piękne nie dla męskiej widowni, czy na tle współpracowniczek(co jednak też ma znaczenie ![]() Nie oceniam skuteczności tego "urządzenia", bo się na tym zwyczajnie nie znam, ale tak sobie myślę, że gdzieś powinna być granica tej presji(ale i ochoty)utrzymania młodości za wszelką cenę. Ciagłe poprawianie urody, zwłaszcza inwazyjnymi metodami, niesie za sobą ryzyko mniejszych lub większych powikłań, ale idą też za tym duże pieniądze (podobno na wszystkim można zarobić, inna sprawa, że to kwestia etyki), stąd też te moje rozważania na temat umiaru. Nie wiem jak to będzie za kilka, kilkanaście lat, może też zwariuje na punkcie poprawiania urody, ale póki co patrzę na niektóre zabiegi z wieelkim dystansem, na ten z użyciem Roll-Cit również |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ale pewnie się nie doczekamy komentarza i wyjaśnien pani dr Barbary Walkiewicz-Cyrańskiej?
Hmmmm...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie sądzę, ale jest nowy komentarz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich [img]icons/icon7.gif[/img]
Mozna tez pewnie tworcow metody zapytac o szczegoly [img]icons/icon7.gif[/img] http://www.shirnel.com/staff.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.