|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() wycieczki za granicę - koszty
Witam globtrotterki
![]() Chciałam namówić klasę na wycieczke gdzieś za granicę, jednak najpierw chcę zdobyć pewne informacje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wycieczki za granicę - koszty
My w tym roku mamy plany z klasą pojechać na Słowację. Jeszcze szczegółów nie znam, ale koszt mieści się w 350zl na 3 dni, czy 4
Nie wiem, czy to wypali, bo to w sumie kosztowna impreza i chyba nie wszyscy pojdą, a twedy wiadomo- koszta rosną
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
i właśnie dlatego chcemy to sobie rozłożyć na raty, tzn. co miesiąc zbierać, wpłacać wychowawcy pewną ilość pieniędzy np. po 50 zł i na koniec gdzies pojechać. Zawsze to jednak mniejsze obciązenie i można troszke zaszaleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
u mnie w szkole co roku organizuje sie szkolna wycieczkę zagraniczną kosztuje około 500 zł na 10 dni, ale w tym jest tylko przejazd autobusem i nocleg. Brak wyzywienie. Teraz byli w Chorwacji, wcześniej była Grecja, Włochy, Anglia. Niby drogo, ale zawsze uzbiera sie ekipa, ale to chyba jednak szkolna wycieczka
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W nadchodzącą środę jest organizowana wycieczka do Londynu z nasza szkołą. Koszt- ok.1400zl na 7 dni, włącznie z podróżą z autokarem+ koszty wejściówek. Jest to dość specyficzny wyjazd, bo wycieczkowicze zatrzymują się w domach Brytyjczyków, o których nic przedtem nie wiedzą.
Dla mnie to duży koszt, jak na taką wycieczkę
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
wenedka byłam na takiej wycieczce jak mówisz ok. 3-4 lat temu... i płaciliśmy nieałe 600 PLN mi niestety trafila się polska rodzina mieszkająca w Londynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w sumie bym się cieszyła, bo zawsze jak jadę do uk, to mam przesyt języka angielskiego.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
no i sie niby cieszyłam, bo wkońcu to nie miałam trudności z porozumeniem się ... ale z perspektywy czasu widze to inaczej :P tak to bym soie poobcowała językiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W sumie to masz rację, warto sobie z językiem poobcować, ale skoro miałaś problemy z porozumiewaniem się to może i lepiej się stało, bo ciężko tak samemu rzuconemu na głęboką wodę. A z językiem mogłaś poobcować i tak, chociażby kupując coś
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.