Mania kupowania w lumpeksach/sh - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 15:19   #1
claireholt
Raczkowanie

Mania kupowania w lumpeksach/sh

Sa pośród nas Wizażanek osoby, które często (za często) kupują w sh ? To jest mega wciągające. Sama się na tym przyłapałam Kupujemy o wiele taniej niż w sklepach, ale po jakimś czasie szafy stają się pełne a my nadal kupujemy. Od jakiś trzech miesięcy chodzę w miarę regularnie do sh. Akurat jeśli chodzi o mnie to staram się przemyśleć czy będę w danej rzeczy chodzić, do czego założę, czy dobrze mi w tym fasonie, kolorze itd. W dniu dostawy (tylko wtedy chodzę) zdarza mi się spędzić 2-4 godzin. W rezultacie zmniejszam ryzyko nietrafionego zakupu. Jednak odnoszę takie wrażenie, że i tak mam za dużo ubrań a i dokupuje ciągle :/ Jakaś mania kupowania mnie naszła. Jestem wkurzona, że wydaję tyle pieniędzy na ubrania. Najgorzej jest na wyprzedażach w sklepach no i sh, oczywiście. Np. dziś też byłam w sh na dostawie, kupiłam torbę, koszulkę na krótki rękaw, spodnie, trzy spódniczki. Zapłaciłam 74,50 ,- Wiem, że w sklepie bym zapłaciła dużo więcej a jednak choć wiem, że założę te ubrania, będe w nich chodzić to mam wyrzuty sumienia, że ostatnio tyle ubrań nakupowałam Ale kurde, na prawdę te ubrania są wyjątkowe, niepowtrzalne więc tak cięzko mi nie kupić. :P
Regularnie robię przegląd garderoby i to, w czym nie chodzę lub wiem, że nie założę na pewno oddaję biednym lub odkładam na kartonu i te rzeczy planuję odsprzedać.

ach, te lumpeksy kuszą Muszę ograniczyć zakupy, człowiek kupuje za grosze ale istnieje obawa, że wpadnie w pułapkę. Dlatego muszę coś z tym zrobić. Tak pomyślałam, żeby nie nosic przy sobie tyle pieniędzy, karty i może to mnie zniechęci :P Macie jakieś pomysły ?
claireholt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 15:44   #2
NothingShocking
Raczkowanie

Dot.: Mania kupowania w lumpeksach/sh

Cytat:
Napisane przez claireholt Pokaż wiadomość
Sa pośród nas Wizażanek osoby, które często (za często) kupują w sh ? To jest mega wciągające. Sama się na tym przyłapałam Kupujemy o wiele taniej niż w sklepach, ale po jakimś czasie szafy stają się pełne a my nadal kupujemy. Od jakiś trzech miesięcy chodzę w miarę regularnie do sh. Akurat jeśli chodzi o mnie to staram się przemyśleć czy będę w danej rzeczy chodzić, do czego założę, czy dobrze mi w tym fasonie, kolorze itd. W dniu dostawy (tylko wtedy chodzę) zdarza mi się spędzić 2-4 godzin. W rezultacie zmniejszam ryzyko nietrafionego zakupu. Jednak odnoszę takie wrażenie, że i tak mam za dużo ubrań a i dokupuje ciągle :/ Jakaś mania kupowania mnie naszła. Jestem wkurzona, że wydaję tyle pieniędzy na ubrania. Najgorzej jest na wyprzedażach w sklepach no i sh, oczywiście. Np. dziś też byłam w sh na dostawie, kupiłam torbę, koszulkę na krótki rękaw, spodnie, trzy spódniczki. Zapłaciłam 74,50 ,- Wiem, że w sklepie bym zapłaciła dużo więcej a jednak choć wiem, że założę te ubrania, będe w nich chodzić to mam wyrzuty sumienia, że ostatnio tyle ubrań nakupowałam Ale kurde, na prawdę te ubrania są wyjątkowe, niepowtrzalne więc tak cięzko mi nie kupić. :P
Regularnie robię przegląd garderoby i to, w czym nie chodzę lub wiem, że nie założę na pewno oddaję biednym lub odkładam na kartonu i te rzeczy planuję odsprzedać.

ach, te lumpeksy kuszą Muszę ograniczyć zakupy, człowiek kupuje za grosze ale istnieje obawa, że wpadnie w pułapkę. Dlatego muszę coś z tym zrobić. Tak pomyślałam, żeby nie nosic przy sobie tyle pieniędzy, karty i może to mnie zniechęci :P Macie jakieś pomysły ?
Kiedyś regularnie chodziłam do bidaszopów, tyle, że ja szukałam perełek na wyprzedażach 75%, 5, 2 i 1 zł Kupowałam na prawdę dużo, zwłaszcza koszulek i swetrów. Zdarzało mi się kupić markowe rzeczy w dobrym stanie za prawdziwe grosze. Ale czasem kupowałam na zasadzie, że tak tanio, to mogę więcej kupić, bo ładne, nie koniecznie muszę w tym chodzić. Mam całą szafę sukienek, gdzie chodzę może w jednej i tylko latem. Od pół roku, kiedy zaczęłam studia i zajęcia mam w godzinach otwarcia sklepów, to zwyczajnie nie mam czasu na takie łażenie. Czasem w drodze do domu wyskoczę z autobusu, ale już nawet mnie nie ciągnie.
Kiedyś miałam dużo ciuchów, różnych, punkowych, ekstrawaganckich. Ale trochę mi się w głowie pozmieniało, styl też się zmienił i mam zamiar wymienić 3/4 garderoby, bo okazało się, że ubrania, które mam w szafie nawet mi się nie podobają. Postawiłam na minimalizm, wywalam stare szmaty, sprzedaje na portalach ogłoszeniowych i mam zamiar mieć wszystkiego mniej. Teraz liczy się dla mnie jakość a nie ilość.
Minimalizm jest cudowną filozofia, człowiek dowiaduje się, że dobra materialne nie są źródłem szczęścia/cieszą na krótką chwilę.

Co do sposobów - nie noszenie karty czy pieniędzy może działa, ale nie zawsze. Jak coś sobie wypatrzysz, to wrócisz się do domu po pieniądze i kupisz daną rzecz. Też zrobiłam sobie detoks i nie nosiłam żadnych pieniędzy, ale wystarczyło wyjść na zakupy i obłowić się "przy okazji", przez co naraz wydawałam dużo więcej. Najskuteczniejszą metodą jest po prostu nie wchodzenie do sklepów, odwracanie wzroku ;P Okazje były i będą zawsze, nie dopuść do tego, by być niewolnicą przedmiotów. I nie ma co kupować "na wypadek wojny". Z małą ilością rzeczy też można wyglądać ładnie, schludnie i codziennie inaczej. Sorki, że zabrzmiało to tak poważnie, ale jak zaczynam pisać, to tak wychodzi
NothingShocking jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 16:01   #3
claireholt
Raczkowanie

NothingShocking
Pół roku temu czytałam na temat minimalizmu i zaczęłam pozbywać się ubrań,stopniowo coraz więcej. Faktycznie, zrobiło się luźniej, ale znów kupuję

Mam teraz ferie, więc pokusa jest, bo czas wolny. Jeszcze gorzej- jeden sh ma dostawę w niedzielę, tak, w niedzielę

Postaram się przejrzeć jeszcze raz garderobę opróżnić niepotrzebnych rzeczy, posprzedawać i omijac szerokim łukiem sh.

Możesz coś więcej napisać na temat minimalizmu ?Dużo masz rzeczy w swojej garderobie ?
claireholt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 16:20   #4
NothingShocking
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claireholt Pokaż wiadomość
NothingShocking
Pół roku temu czytałam na temat minimalizmu i zaczęłam pozbywać się ubrań,stopniowo coraz więcej. Faktycznie, zrobiło się luźniej, ale znów kupuję

Mam teraz ferie, więc pokusa jest, bo czas wolny. Jeszcze gorzej- jeden sh ma dostawę w niedzielę, tak, w niedzielę

Postaram się przejrzeć jeszcze raz garderobę opróżnić niepotrzebnych rzeczy, posprzedawać i omijac szerokim łukiem sh.

Możesz coś więcej napisać na temat minimalizmu ?Dużo masz rzeczy w swojej garderobie ?

Aktualnie mam ubrań jedną standardową szafę 90 cm szerokości (kurtki, swetry, bluzy, sukienki na wieszakach), w pudełkach trzymam buty, ale chcę się pozbyć jeszcze ok 4 par), oraz nadstawkę, gdzie mam spódnice, spodnie i ciuchy innej kategorii (gorsety, paski). Największym problemem są koszulki, mam ich ponad 20 (wielu się pozbyłam, pocięłam na szmatki). Mam 2 worki ciuchów do oddania/sprzedania. Wbrew pozorom nie zostało tego dużo. Kiedyś miałam dwie szafy. Też mam teraz wolne i zamiast kupować, to sprzątam. Takie odgracanie przynosi mi ulgę, podoba mi się taki ład, ubrania nie wypadają z szafki po otwarciu I w końcu wiem, co mam. A złapałam się na tym, że często chodzę w jednym, a reszta ubrań na mnie/ do mnie nie pasuje. Chodzę tylko w tym, w czym nie czuję się "przebrana".
NothingShocking jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 20:44   #5
kalincia
BAN stały

Zachodzę,jak jest za złotówkę. Jak wtedy znajdę perełkę, to biorę i się cieszę. Czasem znajduję.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 14:35   #6
frania
Raczkowanie

Ja kiedyś kupowałam często,za często.Na szczęście udało mi się ogarnąć,teraz kupuje w lumpeksach sporadycznie.
frania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 15:35   #7
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

kiedyś kupowałam za dużo- później okazywało się że dana rzecz albo wiele z nich nie pasowały na mnie, nie czułam sie w nich dobrze. teraz idę na wyprzedaż kiedy jest po 1 zł. kupuje tylko to co na mnie pasuje w czym będę chodzić. jesli już cos wpadnie mi w oko droższego to na prawdę musze to dobrze przymierzyć i zastanowic sie czy jest mi to potrzebne. jesli chodzi o droższe zakupy to wolę kupic w sklepie nową rzecz bo wiem że nic sie z nia nie stanie nie zmachaci sie za chwilę. myśle że grunt to nastawienie - jeśli przestawisz sie na jakość i praktyczność niz na ilość to zmieni sie i ilośc kupowanych przez ciebie rzeczy.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 15:56   #8
201607291951
Konto usunięte

też muszę ograniczyć wypady do sh bo zawsze coś kupie
no ale jak nie kupić jak dziś za 12 zł dorwałam czarne rurki szkoda nie brać
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 16:45   #9
201607211025
Konto usunięte

A ja zawsze wszystko dokładnie mierzę,oglądam i zadaje sobie pytanie: czy będę w tym chodzić i czy jest mi to potrzebne. Choćby i było za złotówkę, to nie wezmę, jeżeli nie będę miała pewności, że będę tę rzecz zakładać.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:22   #10
avantassia
Raczkowanie

Pamiętam czasy, kiedy "szmateksy" były szczytem wiochy i ubóstwa, teraz nagle stały się najnowszym trendem... ah ta moda.
Zdarza mi się chodzić, nie powiem że nie, aczkolwiek naprawdę sporadycznie. Nie podobają mi się ciuchy, które można tam znaleźć. Nie wiem, może jestem jakimś typowym polaczkiem-mieszczuchem czy coś, ale jednak takie śliczne modne ubranko z sieciówki zawsze bardziej do mnie przemawia, dobrze się w nich czuję, a te szmateksowe są takie... zwykłe. Można czasem upolować coś fajnego, ale nie mam na tyle zdrowia żeby je przeszukiwać.
avantassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 18:51   #11
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez avantassia Pokaż wiadomość
Pamiętam czasy, kiedy "szmateksy" były szczytem wiochy i ubóstwa, teraz nagle stały się najnowszym trendem... ah ta moda.
Zdarza mi się chodzić, nie powiem że nie, aczkolwiek naprawdę sporadycznie. Nie podobają mi się ciuchy, które można tam znaleźć. Nie wiem, może jestem jakimś typowym polaczkiem-mieszczuchem czy coś, ale jednak takie śliczne modne ubranko z sieciówki zawsze bardziej do mnie przemawia, dobrze się w nich czuję, a te szmateksowe są takie... zwykłe. Można czasem upolować coś fajnego, ale nie mam na tyle zdrowia żeby je przeszukiwać.
nie powiedziałabym , że to trend
kiedyś szmateksy były inne dużo śmierdzących ciuchów w kupie teraz wszystko ładnie na wieszakach , nie ma tego smrodu więc klientów więcej .
poza tym ceny w sieciówkach odstraszają
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 19:00   #12
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja tez bardzo często znajduję perełki. wole dać za rurki spodnie 1 zł jesli sa w dobrym stanie niz na bazarkach 50 czy w sieciówkach 150. u mnie one szybko sie przecieraja nieważne czy mam nowe czy uzywane. za to ciesze sie jak dziecko gdy znajde jakieś naprawdę fajne perełki ( np. tydzień temu H&M boyfriendy za 1 zł, wyglądaja na nienoszone ) . Ale podstawowe pytanie przed jakimkolwiek zakupem to czy to pasuje na mnie , czy pasuje do tego co nosze i czy będe w tym chodzić. jesli odpowiedź brzmi nie to nie biorę. w ten sposób unikam kupowania rzeczy i potem zbierania ich masowo w szafie po to by potem dać komuś lub wynieść do kontenera.

co innego to fakt że kiedyś w sh rzeczy były kupowane w worach i niewiele miały wspólnego z ładnością. nijakie, duże i sprzed kilku lat. teraz sh maja możliwość kupienia towarów przebranych takich które szybciej trafią do klienta. w moim sh mozna trafić wiele fajnych rzeczy - i ceny według mnie nie są wyśrubowane bo za oversize płaszcz taki jakie sa teraz modne zapłaci sie juz niecałe 30 zł w dniu dostawy a bywa że i 5 zł na wyprzedaży.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2015-02-16 o 19:05
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 19:23   #13
Minnie_Collins
Raczkowanie

Też dużo kupowałam w SH, za dużo Oprócz prawdziwych okazji, perełek itd. zdarzało mi się kupować ciuchy, których potem prawie nie nosiłam, ale szkoda mi je było zostawić na wieszaku w sklepie, "bo ładne i za grosze". Na swoją obronę powiem, że mam ciągłe spore wahania wagi i te nienoszone luźne sweterki czy "super spodnie, do których muszę zrzucić troszkę" w końcu się przydają

Ogromnym plusem dla mnie jest też to, że mogę za grosze kupić rzeczy, co do których fasonu nie jestem przekonana. Szkoda by mi było wydać milionów monet na sukienkę czy spodenki, które ostatecznie okażą się zbyt krótkie jak na moje przyzwyczajenia i poczucie komfortu.

Aktualnie mam lumpeksowy odwyk Moje rady:
- unikać lumpeksów w ogóle, ale to dość ciężkie, więc
- wybrać sobie 1-2 lumpeksy, które lubimy i w których najczęściej robimy udane polowania
- iść na dzień czy dwa przed dostawą, gdy ceny są najniższe ale też i towaru jest mało - jeśli akurat ostała się jakaś perełka dla nas, to znak!
- zrobić przegląd własnej szafy. Nagle się okazuje, że nasze "nie mam co na siebie włożyć" to efekt posiadania połowy garderoby w jednym kolorze/podobnym fasonie Kiedyś musiałam tak sobie zrobić bana na czarne ubrania. Nie powiem, skręcało mnie czasem na widok świetnego ciucha w tym kolorze, ale trudno. No i skończyło się pójście po spodnie, których mi brakowało i powrót z kolejną spódnicą, którą mało kiedy założę.
Stary 2015-02-16, 21:19   #14
Ingrid80
BAN stały

Ja tez lubie kupować w szmateksie Chodze raz w miesiącu jak jest przecena 75% i nieraz kupie super ciuszki. Szczerze - wole te rzeczy niż badziewie z sieciówek. Dodatkowo mam 5 letnią córkę a dla dzieci to są na prawdę piekne ubranka :-D dzieki temu córka ma duzo ładnych ubrań a ja nigdy się nie przejmowalam plamaminczy dziurą na kolanie ;-)
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 00:06   #15
misthy
Rozeznanie

ja w sumie tez lubie chodzic raz na jakis czas niektore rzeczy sa narawde fajne a moza je kupic za grosze czasem wciaga bardziej ) a czasem nie chhodze kilka miesiecy

18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak
misthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 07:30   #16
Wieszczka
Zadomowienie

Też to mam. Jestem z małego miasta i u mnie w taniej odzieży albo nic nie było, albo jak była dostawa to było pełno ludzi i drogo, więc gdy tylko mi się coś trafiło to kupowałam to i ewentualnie zostawiałam na inną porę roku, ale nie było tego tak dużo jak teraz. Przeprowadziłam się za granicę a tutaj second-handy mają super towar, masa rzeczy niemal nowych, w dobrych cenach no i zaczęłam za dużo kupować, głównie kurtek/płaszczy, bo jest mocno zmienna pogoda i nie umiałam przewidzieć który ciuch zda egzamin. Teraz staram się ograniczać i kupować tylko coś "ekstra" i nie na zapas.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 11:04   #17
AnaW77
BAN stały

Autorko mam tak SAMO!!!!!!!!
AnaW77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 11:29   #18
Hvid
Zakorzenienie

Jakiś czas temu miałam taką manię, jak schudłam do rozmiaru 34-36 i musiałam zmienić garderobę. Dodatkowym motywatorem był fakt, że taka szczuplutka jestem i spodnie w rozmiarze 34 się na mnie mieszczą bez problemu.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 12:15   #19
_Supernova_
Zadomowienie

Kiedys tak miałam. Kupowałam co mi wpadło w reke, dla siebie, dzieci, na ta, czy inna pore roku, na zapas, bo ładne, tanie i sie przyda. Owszem przydawało sie, ale w efekcie naprawde duzo kasy wydawałam na ubrania, choc wydawało mi sie, ze tak "tanio". Hurtem juz nie tanio . Teraz wole kupic jedna porządna rzecz w sklepie, która spokojnie moge przymierzyc, oddac, jesli mi nie pasuje, czy cos z nia nie tak bedzie, niz 10 szmat. Wygląd tez jest estetyczniejszy, jesli nie ubiera sie w szmateksach, bo czesto te ciuchy widac, ze sa szmateksowe i niemodne. Ma to swoj plus, bo nie mam tylu szaf, by pomiescic tone szmat, teraz skupiam sie raczej na wywalaniu rzeczy, oddawaniu, niz zbieraniu.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 12:29   #20
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Kiedys tak miałam. Kupowałam co mi wpadło w reke, dla siebie, dzieci, na ta, czy inna pore roku, na zapas, bo ładne, tanie i sie przyda. Owszem przydawało sie, ale w efekcie naprawde duzo kasy wydawałam na ubrania, choc wydawało mi sie, ze tak "tanio". Hurtem juz nie tanio . Teraz wole kupic jedna porządna rzecz w sklepie, która spokojnie moge przymierzyc, oddac, jesli mi nie pasuje, czy cos z nia nie tak bedzie, niz 10 szmat. Wygląd tez jest estetyczniejszy, jesli nie ubiera sie w szmateksach, bo czesto te ciuchy widac, ze sa szmateksowe i niemodne. Ma to swoj plus, bo nie mam tylu szaf, by pomiescic tone szmat, teraz skupiam sie raczej na wywalaniu rzeczy, oddawaniu, niz zbieraniu.
Doszłam do tego samego wniosku - jedna a porządna rzecz
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 14:49   #21
marianna144
Wtajemniczenie

supernova a mnie akurat chyba najbardziej kreci to w lumpeksach-ze sa tam rzeczy "niemodne"
ja akurat nie lubie wygladac jak klon a w naszych sklepach jest wszystko jedno i to samo.chcesz kupic akurat cos co nie jest na topie to bedzie ciezko.
a co do wygladu rzeczy ze szmateksów to juz zalezy kto co wezmie. bo przeciez sa i rzeczy na które sie nie spojrzy bo w lepszych sie sprzata a sa i przysłowiowe perełki.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 15:27   #22
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Wcale nie tak często. Wystarczy dobry sh zaopatrzony w miarę porządny towar, trochę szczęścia i cierpliwości, a można znaleźć naprawdę dobre rzeczy, często klasyczne, które przydadzą się zawsze. Nawet na wizażowym wątku, który służy chwaleniu się lumpeksowymi zdobyczami, to widać.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 15:53   #23
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Wcale nie tak często. Wystarczy dobry sh zaopatrzony w miarę porządny towar, trochę szczęścia i cierpliwości, a można znaleźć naprawdę dobre rzeczy, często klasyczne, które przydadzą się zawsze. Nawet na wizażowym wątku, który służy chwaleniu się lumpeksowymi zdobyczami, to widać.
Jasne, moze sie cos trafic, raz na jakis czas. Ale jesli ktos sie ubiera od stóp do głow w szmateksowy towar, to to po prostu widać. Co innego, jakis dodatek do ubioru, jakas perełka, zdobycz.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
supernova a mnie akurat chyba najbardziej kreci to w lumpeksach-ze sa tam rzeczy "niemodne"
ja akurat nie lubie wygladac jak klon a w naszych sklepach jest wszystko jedno i to samo.chcesz kupic akurat cos co nie jest na topie to bedzie ciezko.
a co do wygladu rzeczy ze szmateksów to juz zalezy kto co wezmie. bo przeciez sa i rzeczy na które sie nie spojrzy bo w lepszych sie sprzata a sa i przysłowiowe perełki.
Mi sie wydaje, ze jak sie potrafi łaczyc rzeczy, dobierac dodatki, wybrac ciuch, to sie nigdy nie bedzie wyglądac jak klon, bo wybór jest duzy. Wg mnie w szmateksach króluje "bylejakośc" i mowie, to jako była bywalczyni róznych tego typu przybytków. Choc cos sie moze trafic, no jasne. Wg mnie lepiej miec skromną, drozszą, nową garderobę, niz hurt ubran, które sie upycha w szafie, bo moze sie przydadzą, az w koncu człowiek sam nie wie, co w tej szafie ma. Mowie na podstawie własnych obserwacji, Ty mozesz miec inne zdanie.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 20:30   #24
marianna144
Wtajemniczenie

no wiecie nie chodzi mi o dosłownosc słowa klon ale o to ze powiedzmy w tym sezonie sa modne marynarskie paski.I co z tego ze jedna dziewczyna zestawi je ze spodniami, druga ze spodnicą a trzecia z szortami. Co ja bede widziec na ulicy? ano same te paski głównie. Albo przykład ze spodniami- od paru lat królują rurki czy tam inne modele zwęzane. kupic np dzwony albo porzadne szerokie bojówki prawie niemozliwe.
A w lumpeksach sie trafiaja i to sporo.

ale zgodze sie z Wami ze trzeba sie "nauczyc" i wybierac to co naprawde warto jakosciowo i co zgodzi sie z resztą naszej garderoby.

ale zeby nie było ze jestem tak slepo zapatrzona w ciucholandy to widze tez minusy-nie wiem jak u Was ale u mnie coraz wiecej lumpeksów z wycenionym towarem. I to mnie wkurza bo ceny zdarzaja sie jak z kosmosu.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości