pomocy:))!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-08, 13:39   #1
haallka
Wtajemniczenie

Question

pomocy:))!!- spojrzcie i poradzcie:) bo to juz za18 dni:///

chciałabym prosić o pomoc. za trzy tygodnie wychodzę za mąż

i kompletnie nie wiemjak sie uczesać a tym bardziej jak sie umalować. nie znam swojego typu urody a na codzien maluję sie dość wyraznie. jeśli ktoś jest w stanie mi udzielic wskazowek to z góry dziekuje. włoski mam ciemno-brązowe do lopatek i prostą grzywkę oczki tez brazowe w ciemnej oprawie. zdjęcia udało mi sie zamiescic nizej

pozdrawiam hania

Edytowane przez haallka
Czas edycji: 2005-08-09 o 13:58
haallka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 15:05   #2
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: pomocy:))!!

Cytat:
Napisane przez haallka
niestety nie bardzo potrafie dołączyć zdjęcie do tej wiadomości jednak bade się dalej starałą.
po 1 jak piszesz/czy edytujesz tekst poniżej masz przycisk zarządzaj pilkami tam masz możliwość dołaczyć zdjęcie z komputera.
po 2 po za swoim zdjęciem przydało by sie zdjęcie chociaż góry sukienki (jaki kolor, jakie dodatki) co by było wiadomo na ile masz odkryte ramiona i czy warto coś zakrywać czy też lepiej spiąć włosy
ponadto haallko przejżyj inne wątki na reszcie stron temat makijażu a szczególnie fryzur pojawiał sie już wiele razy na forum ślubnym a jak przejrzysz zdjęcia napewno coś znajdziesz dla siebie
Pozdrawiam
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 15:39   #3
mychaolsztyn
Raczkowanie

Makijaż slubny nie powinien byc "ostry".Żadnych kresek na powiekach itp.Powinien delikatnie podkreślić twoją urodę.
mychaolsztyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-08, 16:00   #4
sohf
Wtajemniczenie

a mnie isę cosik takiego podoba. jeżeli o makijaz oczywiście chodzi :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 266bis.jpg (30,0 KB, 80 załadowań)
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 07:34   #5
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Sohf - ŚLICZNY makijaż!!!
Wiem, że Panna Młoda 'powinna' mieć delikatny makijaż, ale mi się podoba taki bardziej wyrazisty. Te różowiutkie policzki i oczka ledwo pociągnięte tuszem są dla mnie takie smętne i bez wyrazu. Makijaż na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu jest SUPER, jest wyraźny ale nie jakiś krzykliwy. SUPER!! Ja też taki chcę!!!!
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 08:59   #6
justyskaa
BAN stały

makijaż ślubny MUSI być delikatny. W końcu uwagę masz przyciągać całą sobą, a spojrzenia nie mają się koncentrować jedynie na przetapetowanej twarzy. Tego dnia radzę użyć również stonowanych kolorów (wyobraźcie sobie pannę młodą z powiekami umalowanymi na fioletowo!). Najlepiej w celu zrobienia makijażu ślubnego umówić sie z profesjonalna makijażystką, a ostatecznie poprosić o to zaufaną i doswiadczona koleżankę. Co do fryzury, to rzeczywiście przydałoby się zdjecie sukienki, żeby móc cokolwiek doradzić. Włosy masz do łopatek, więc mogłyby zostać jakoś upięte, ale nie piszesz, czy chcesz je rozpuścić czy też upiąć. Wtaw zdjęcie, wtedy na pewno coś się doradzi. Jeśli masz kłopot z wstawieniem to przynajmniej opisz sukienkę, zwłaszcza jej górną część.
justyskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 09:01   #7
justyskaa
BAN stały

podoba mi sie zdjęcie makijażu, który wstawiła sohf. Nie ma tutaj jakichś ostrych kolorów, usta w sam raz, mocniejsze chyba już nie wyglądałyby tak dobrze. Ładnie podkreślone oczy, choć nie ma żadnych kresek jak u starszych pań. Może tylko te cienie... troszke mniej albo w jaśniejszym kolorze. Brzoskwinka?
justyskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 11:22   #8
haallka
Wtajemniczenie

nadal niestety nie moge wkleic zdjecia, ale bede dalej probowała jesli chodzi o sukienke to jest ona w kolorze brudnego różu i ma całkowicie odsłonięte ramiona, tzn. gorset i takie koronkowe rekawki wciągane jak długie rekawiczki mam nadzieje ze rozumiecie co mam na mysli. natomiast jesli chodzi o włosy to ja wolalabym gladki kok spiety na karku a moj chlopak rozpuszczone loczki i jak to pogodzic? moze macie jakis plan

chciałabym tez uniknąć różow w makijazy, gdyz niespecjalnie sie w nich czuje. jesli ktos jest w stanie pomoc mi w okresleniu mojedo typu urody, a co za tym idzie palety kolorów do mnie pasującej to oczywiscie chetnie skorzystam dziekuje za wszystkie rady i pozdrawiam
hania

Edytowane przez haallka
Czas edycji: 2006-09-15 o 10:41
Stary 2005-08-09, 13:27   #9
haallka
Wtajemniczenie

udało mi sie wstawic fotki z kompa siostrzyczki ale niestety ona ma tylko te dwa i to de tego dosc profesjonalne na ktorych nie da sie ukryc ze wygladam lepiej niz w rzeczywistosci mimo to prosze o wskazowki
Stary 2005-08-09, 14:19   #10
sohf
Wtajemniczenie

jej, ale Ty śliczna jesteś
ja ogólnie jestem za upiętymi włosami, bo jakakolwiek fryzura na rozpuszczonych całej nocy nie wytrzyma zwłąszcza ze masz taką długą szyję i warto ją wyeksponowac
a co do makijażu to się nie wypowiadam bo sę nie bardzo znam ale u kosmetyczki są możliwe makijaże próbne i wtedy możesz popróbowa co CI sie będzie podobało i w czym sie będziesz dobrze czuła.
Pozdrawiam!
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 14:32   #11
haallka
Wtajemniczenie

ja tez jestem za upietymi ... tylko ze ten moj maly uparciuch( przyszly pan mlody) strasznie sie zaparl na takie romantyczne lekko podpiete loczki... w koncu chyba tez ma cos do powiedzenia a drugi problem to to ze boje sie powierzyc do konca makijazystce a niech kobieta zly dzien ma zawsze jakos sobie z tym radzilam, chociaz z drugiej strony to dosc wyjatkowy dzien i chcialabym wygladac inaczej... kurcze sama nie wiem mam jeszcze pytanie jakich kolorkow uzyc w makijazu do brudno rozowej kiecki tak, aby nie uzywac zadnych odcieni rozu? ufff ale to wszystko skomplikowane jest...
ja nie wiem jakie kolory do mnie pasuja na codzien uzywam wszystkich brazow ale one postarzaja niestety a ja chcialabym wygladac swiezo... a moze macie jakies pomysly co do tych nieszczesnych lekko spietych loczkow bo ja juz powoli zaczynam wpadac w panike...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 19:43   #12
Masza_20
Raczkowanie

Haalko fryzurke i makijaz wybierz taki bys to ty czula sie w tym dniu pienkie i komfortowo. Utarlo sie ze Panna Mloda powinna wygladac swiezo i tryskac dziewczeca delikatna uroda, stad spokojny delikany makijaz. Mysle jednak ze jesli malujesz sie na codzien dosc wyraznie, to taki spokojny i niezbyt widoczny makijaz moze wygladac troche dziwnie, biorac pod uwage ze twoi bliscy sa przyzwyczajeni do twojego innego wizerunku. Co do kolorow to w sobote bylam na weselu w sukni w kolorze brudnego rozu i mialam makijaz w delikatnym brazie/bezu i tez pasowalo. zalaczam tez fotki fryzur takich dla twojego ukochanego i dla ciebie Pozdrawiam
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 20:14   #13
czarna.noc
Wtajemniczenie

Halka, pieknie wygladasz moim zdaniem masz nowoczesna urode i nie byloby ci dobrze w lokach (dla mnie sa one strasznie pretensjonalne, no ale ja lubie styl minimalistyczny..)
W koku gladkim byloby ci napewno b.ladnie. A moze "gniecione", ale nowoczesne fale?(zdjecie)
Jesli chodzi o makijaz, to takiemu typowi urody pasuje prawie wszystko. To, ze zwykle panny mlode maja delikatny makijaz nie znaczy, ze musisz podazac tym samym tropem. Akurat ty bedziesz lepiej wygladac w intensywniejszym.
Polecam strone Estee Lauder (po ang) Mozna podpatrzec, co proponuja wizazysci, a pozniej poszukac podobnych kolorow.
http://www.esteelauder.com/whatshot/...D=CATEGORY7313
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-10, 08:35   #14
haallka
Wtajemniczenie

dziekuje bardzo za wszystkie rady mam nadzieje ze uda mi sie jakos przebrnac przez wszystkie przygotowania i podjac te wszystkie trudne decyzje:P w koncu tez chcialabym sie dobrze bawic na wlasnym slubie pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje
Stary 2007-03-27, 11:40   #15
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

to moze ta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury_slubne054.jpg (13,9 KB, 7 załadowań)
jolanta.g. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 20:00   #16
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

hehehehe
jolanta.g - wyciągnęłas wątek sprzed dwóch lat, myślę, że założycielka tego wątku nie ma już tego problemu, bo dawno już wyszła za mąż
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 10:07   #17
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

hm,tego nie wiem,spojrzalam na post wyzej i odpowiedzialam,jesli jest juz po to rowniez inne dziewczyny przegladaja,mozliwe ze maja podobne watpliwosci.z czego tu sie smiac?
jolanta.g. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości