|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
coś na kartki z zyczeniami
Z okazji ślubu dostaliśmy furę kartek z życzeniami, obecnie wszystkie są zebrane w koszulce foliowej, ale chciałbym je jakoś mądrze i przyjrzyście ulokować zeby można było je czasem poczytać niekoniecznie biorąc każdą do ręki. Myslałam o zakupie albumu tradycyjnego, z tekturowymi kartami i tam je powklejać... Co wy na to? Moze macie inny pomysł? Wszystkie są rozkładane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: coś na kartki z zyczeniami
Gratuluje niedawnego slubu
![]() Kiedys widzialam takie specjalne koszulki na podluzne zdjecia (panormaiczne), gdyby te kartki byly w podobnym rozmiarze, moglabys to wykorzystac i np. stworzyc segregator. Ale obawiam sie, ze one sa za waskie ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przede wsyztskim gratuluje.
Poza tym nie na temat pytam skąd jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Chyba wyczytałam że z Łodzi, ale nie wm czy dobrze. Bo ja byłam w sobote na weselu u jedej Eli i nie weim.. hehe może jakiś zbieg okoliczności by był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() dzieki za gratulacje ![]() czekam na dalsze pomysly, mam nadzieję ze cos sie zrodzi w waszych głowach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A może po prostu w ładnym kartonowym pudełku? To miło brać do rąk każdą kartkę osobno.
Zawsze można przysposobić segregator z koszulkami, ale każda kartka ma inną wielkość i niektóre będą "latały".
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() Albo tak jak Sarenka mowi, tylko ze w takim metalowym pudelku jakos fajnie przyozdobionym. Moze byc malowany jakis motyw slubny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ten pomysł z pudełkiem tez nie jest głupi, w Notabene są super pudelka!, wtedy mogłabym tam wrzucić nie tylko kartki slubne, ale np metki od sukni i garnituru, rachunki weselne, menu-ktore nam zostało... tak dla potomnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz te kartki podobnej wysokości? Bo moich by się nie dało tak złączyć największa ma format bloku technicznego a najmniejsza bileciku do prezentu... Może do zabawy trzeba zaprosić klej introligatorski??
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
moze igla i nitka da sie cos zmajstrowac. mi chyba by bylo szkoda wkleic do albumu, bo czasem karteczki sa sliczne z tylu.
pozdr p.s. widze, ze z ciebie taka sama sentymentalna bestyja co ze mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja tak sobie chciałam zatrzymać slubno/weslne świsteczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
jeżeli masz taką matę słomkową [?] (taką jaką się na plaży rozkłada] przymocuj na gwoździu do ściany i szpilkami poprzypinaj do niej kartki.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja też po ślubie (niecały miesiąc), ale od razu wiedziałam co zrobię z kartkami, które dostaniemy, a dostaliśmy.... całe mnóstwo pięknych kartek, jeden TRADYCYJNY TELEGRAM (!) oraz czekoladowy telegram
![]() Jeszcze przed ślubem, kupiłam piękne duże pudło w róże (bo róże dominują w mojej sypialni, stąd wybór takiego motywu) i do niego włożyłam wszystkie piękne kartki z życzeniami, a także podwiązkę, poduszeczkę po obrączkach, torebeczkę i inne drobiazgi, które nam zostały po ślubie, a których nie chcę się pozbywać ... ehh taka jakaś sentymentalna jestem. Jak mam zły humor, to wyciągam pudełko i czytam kolejny raz wszystkie życzenia - mam wtedy łzy w oczach... to wspaniała pamiątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.