|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odcisk na ......dloni:/
wszystkie tematy ktore znalazlam byly o odciskach na stopie.ja mam nietypowo-mam an dloni!! paranoja.i to na prawej.jest to napewno odcisk.ma czarne nerwy. uzywam plastrow i masci na zmiane,mocze to scinam i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: odcisk na ......dloni:/
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
też mi się tak wydaje.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tak myslicie?? hmmm a kurzajka boli?? nigdy nie mialam. a to boli strasznie jak naciskam z gory albo cos robie ta reka:/
mam to od jakis 2 lat i na poczatku nei bolalo. no i jest tylko jedno.nie rozprzestrzenia sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
moźe boleć, a na kurzajki możesz kupić w aptece bez recepty Brodacid około 15 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To co masz na dłoni to brodawka. Świadczą o tym te czarne "korzonki". Brodawka chyba nie jest równoznaczna z kurzajką, ale nie jestem pewna. W każdym razie brodawki wywołuje wirus HPV. Ja właśnie leczę coś takiego na palcu u stopy. Mam to od lata i na początku wyglądało na odcisk, aż w końcu po kilku miesiącach pojawiły się te ciemne korzonki. Na początku też w ogóle nie bolało, wyglądało jak zgrubienie, ale przed ok. 1,5 miesiąca zaczęło tak boleć, że nie mogłam chodzić. I bolało właśnie przy ucisku, nawet jak ucisnęłam obok niej. Poszłam do dermatologa, który dopiero oświecił mnie, że to brodawka i że boli, bo zrobił się stan zapalny. Brodawkę lekarka wymroziła ciekłym azotem - za pomocą urządzonka podobnego do tego, jakie ma dentysta, z wężyka wylatuje bardzo zimne powietrze, które jest kierowane na brodawkę. W ogóle nie boli, trwało u mnie 2 min, ale tylko dlatego, że brodawka była duża, bo długo z nią chodziłam biorąc ją za odcisk, normalnie pewnie krócej. Niestety stan zapalny nie ustąpił i musiałam leczyć to jeszcze antybiotykiem w maści. Teraz jestem miesiąc po wymrożeniu i od 2 tygodni stosuję maść. Parę dni temu wierzchnia skóra zeszła a spod niej wypłynęła ropa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.