![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
1
1
Edytowane przez Ssussie Czas edycji: 2019-08-02 o 01:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wzrost :(
Wcale nie jesteś wysoka, 170 cm to raczej średni wzrost. Już pomijając, że teraz nastolatkowie generalnie są bardzo wysocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
Jesteś średniego wzrostu, więc nie masz się czym przejmować. Gdybyś miała ponad 10 cm wiecej to wtedy byłabyś bardzo wysoka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę uważasz, że przy 170,5 cm wzrostu jesteś wysoka? W Twoim wieku miałam tyle samo i nie miałam z tego powodu żadnych kompleksów. Takie "coś" siedzi tylko i wyłącznie w głowie. Miałam koleżanki od siebie niższe, jak i wyższe i raczej te pierwsze miały kompleksy z powodu wzrostu.
Teraz mam 171 cm (rozmiar buta 40) i w życiu nie zamieniłabym się z niższą osobą. Uważam, że wzrost ok. 170 cm jest dla kobiety idealny. Możesz nosić zarówno szpilki, jak i trampki, ciuchy też świetnie na Tobie leżą (o ile figura nie odbiega od "normy"). Same plusy ![]()
![]() |
#5 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Bez przesady, ja mam 183 cm i co mam powiedzieć? Nie jesteś specjalnie wysoka, naprawdę.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jesteś średniego wzrostu. Jestem wyższa od Ciebie i w szkole należała do tej grupy co Ty, ale mnie to cieszyło. A teraz mi nawet brakuje kilku cm.
A ktoś Ci dokucza? Robi przytyki czy to Twoje "wydzi misię"? Wzrostu nie zmienisz, tym bardziej, że masz przeciętny ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jeszcze kiedyś będziesz się cieszyć z tego wzrostu... O ile jestes szczupla, to wiekszosc ubran bedzie na Tobie lepiej wyglądać niz na nizszych kolezankach. Zacznij o tym myslec jak o atucie, nie wadzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
mam 166 cm, całkiem przeciętna się czuję
spodnie z sieciówek powinnam skracać, na co dzień w kuchni brakuje mi cm, w robocie też |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez Ssussie Czas edycji: 2019-08-02 o 01:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
live your passion
|
Pewnie jeszcze urośniesz, ale to nie powód do kompleksów. Jest sporo wysokich kobiet, które są piękne. Tak samo jak sporo średnich i niskich. W tym wieku pewnie chcesz wtopić się w tłum, ale nie garb się. Potraktuj wzrost jako swój atut, a wysokich facetów na pewno spotkasz. Teraz dopiero zaczynają dojrzewanie
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
To jest przeciętny wzrost, też tyle miałam w twoim wieku. Ale powinnaś coś zrobić z tą niedowagą, bo 46 kg przy tym wzroście jest niezdrowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Sama mam 170 cm które osiągnęłam w zbliżonym do Twojego wieku i niestety nie ruszyło się dalej. A ja bym chciała być znacznie wyższa. Niski wzrost mi się nie podoba. 170 cm jest wygodne i w sam raz (no chyba że ma się takie uwielbienie do wysokości jak ja ).
Poczekaj, za jakieś 2-3 lata będziesz bardzo doceniać. Kilogramów też pewnie przybędzie i zaczniesz czuć że wszystko jest na swoim miejscu ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Mam 170 cm i uważam to za średni wzrost. Szukasz problemu na siłę. Taka jesteś, niższa będziesz na starość (człowiek się kurczy). Co tu rozkminiać? Nie masz na to wpływu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma. Nawet nie jestes spacjalnie wysoka.
Moze bedziesz.modelka jak jeszcze urosniesz? Jestes sczuplutka- to chyba dobrze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez Ssussie Czas edycji: 2019-08-02 o 01:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Miałam 170 cm już w wieku 13 lat i nadal po wielu latach te cm się nie zmieniły. I to czuję się czasem za niska! Bo w wielu czynnościach mimo wszystko muszę stawać na palcach
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
W wieku 15 lat dużo dziewcząt ma te 165 - 170 cm i jest to jak najbardziej spoko wzrost
![]() Na pocieszenie mogę dodać, że ja do 16 roku życia urosłam do 173 około i od tego czasu stoję w miejscu. Może dla Ciebie faza wzrostu też już minęła? A 170 to idealny wzrost jak dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No ja pamiętam że w gimnazjum byłam zadowolona, bo byłam jedną z wyższych dziewczyn w szkole. Później poszłam do liceum do innej szkoły i zobaczyłam, że mój wzrost jest mocno przeciętny, że dużo dziewczyn jest nawet wyższych ode mnie. I od tamtej pory chciałabym być o te 5 cm wyższa i mieć 175
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Interleukina Druga
|
Twój wzrost jest przeciętny. Jak kilka lat temu sprawdzałam Średnią Europejską kobiet to było to 168, te 2 cm więcej to niewielkie odchylenie. Także nie jesteś wysoka, ale przeciętnego wzrostu, a to po prostu twoi rówieśnicy z klasy są niscy (to taki wiek, że jeszcze nie wszyscy mogli zacząć rosnąć) i stąd wrażenie bycia wysokim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ajjjj, co ja bym dała za 170cm wzrostu
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Sama mam 170 cm wzrostu i uważam się za niską. Dla innych to włąśnie wzrost bardzo dobry - tak słyszałam. Także ciesz się.
![]() Moja 13 letnia siostra ma 172 cm wzrostu i jej zazdroszczę. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Kompleksy na punkcie wzrostu są głupie, bo to chyba jedna jedyna cecha wyglądu, której nie da się zmienić.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie 170, to taki normalny wzrost, ale teraz zauważyłam, że młodzież w wieku od 14 lat, jest już wyższa, powyżej 170 cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Metr siedemdziesiąt to wcale nie jest dużo, Ssussie. Poza tym możliwe, że już wiele nie urośniesz - ja mniej więcej w tym wieku doszłam do mojego ostatecznego metr sześćdziesiąt siedem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
W Twoim wieku też miałam problem z wagą, idąc do liceum miałam 176 cm. Przezywali mnie kostuchą i żyrafą
![]() Teraz mam 178 cm i nadal jestem szczupła, ale nie przejmuję się tym. Za moich czasów był straszny problem ze znalezieniem długich spodni czy swetrów, ale teraz coraz częściej można spotkać kolekcje dla wysokich. ![]() Większość moich koleżanek jest ode mnie niższa, czasami się śmiejemy, że wyglądamy jak Flip i Flap. ![]() Na Twoim miejscu nie przejmowałabym się, masz pewnie dłuuugie nogi, których zazdrości niejedna dziewczyna. Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Szef ds. Wymianek
|
Według mnie 170 cm u kobiety (tu nawet ciut więcej) to wysoki wzrost. Niemniej ja w Twoim wieku miałam parę cm więcej i już więcej nie urosłam
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez Ssussie Czas edycji: 2019-08-02 o 01:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mam rozmiar stopy 40, czyli 26 cm (lub nawet jakieś mm ponad) w glanach nawet rozmiar 41
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.