|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() pytanie o 7mio dniowa przerwe.
czesc dziewczyny
![]() mam do Was takie pytanie. Ginekolog powiedzial mi ze tabletki przeciwbiegunkowe np. stopperan maja wplyw na wchlanianie sie tabletek antykoncepcyjnych. moga sie one wchlonac nie calkowicie. Moje pytanie dotyczy polykania tych tabletek w czasie przerwy? czy maja one na w sumie wchloniete juz tabletki jakis wplyw? moga oslabic ochrone antykoncepcyjna? czy w czasie przerwy juz jej nic nie oslabi, no bo w sumie to chyba sie juz wszystko wchlonelo nie? ![]() Przepraszam jesli juz pojawil sie taki watek ![]() pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pytanie o 7mio dniowa przerwe.
Myślę, że jesli tak powiedział Ci lekarz to chyba zna się na rzeczy.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ale to kwestia przyjmowania tabletek jednoczesnie
w czasie przerwy mozesz bez problemu, stezenie substancji aktywnej nie bedzie az tak wysokie zeby poprzerwie dalej blokowac pigulki w trakcie najlepiej robic tak, ze bierzesz tabsa anty, czekasz az sie "zje" - czyli dla pewnosci 3-4 godziny i potem to cos innego do tabletek niewspolpracujacych z antykoncepcyjnymi naleza takze wszystkie "grypowe" czyli zawierajace paracetamol lub ibuprofen znam kilka dzieciaczkow z takiego polaczenia ![]() proponowalabym zmienic tytul na "antykoncepcja - interakcje z lekami" bo ten jest malo adekwatny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. Stoperan zawiera loperamid, tak samo jak Laremid.. A ponoć on nie powoduje interreakcji z pigułkami.. Jak jeszcze brałam tabletki to zadarzało mi się wziaść Laremid i w ciążę nie zaszłam.
W twoim przypadku tak jak pisała poprzedniczka nie masz się czym martwić w czasie przerwy. A zawsze dla komfortu psychicznego przez pierwszy tydzień możesz używać prezerwatyw ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spokojnie możesz przyjmować te tabletki podczas przerwy-podczas przerwy możesz nawet wymiotować cały dzień i nic Ci nie grozi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
dziwekuje dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() bo ja jestem z natury straszna panikara i wole sie o wszystko dokladnie wypytac ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.